BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dadoni

This Post:
00
140381.151 in reply to 140381.150
Date: 7/12/2010 5:41:06 PM
Overall Posts Rated:
242242
Da ne zaboravim. Ko ima dovoljno novca, osim Advica, može pazariti još jednog našeg zamljaka na transfer listi :)

[Bosna i Hercegovina]
Stefan Stajkovac (7581488)
Shooting Guard
Owner: Retired
Current Bid: $ 15 000 by Air Team
Auction ends: 15/07/2010 03:20:11
Owner: Free Agent

Weekly salary: $ 42 232

DMI: 80300
Height: 6'4" / 193 cm
Potential: perennial allstar
Game Shape: average

Jump Shot: prodigious Jump Range: prominent
Outside Def.: prolific Handling: wondrous
Driving: marvelous Passing: proficient
Inside Shot: atrocious Inside Def.: respectable
Rebounding: inept Shot Blocking: average
Stamina: inept Free Throw: pitiful

Experience: mediocre

This Post:
00
140381.152 in reply to 140381.151
Date: 7/13/2010 11:17:31 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Vidim po ocjenama da se nismo uspjeli pomaci, slabo nam napreduju reprezentativci to je najveci problem
Ugl solidna utakmica.
Nadam se da cemo u buducnosti imati par igraca koji ce odskakati od ostalih, da mozemo postici bolji rezultat, ovako je jako tesko

Puno srece u narednoj tekmi.

This is where we hold them!
This Post:
00
140381.153 in reply to 140381.152
Date: 7/13/2010 1:26:03 PM
Overall Posts Rated:
7474
Vidim po ocjenama da se nismo uspjeli pomaci, slabo nam napreduju reprezentativci to je najveci problem :/

Tek je početak sezone, i igrači imaju dosta prostora za napredak u formi... Jučer, od 10 igrača, 8 je imalo respectable GS, a dvojica čak samo average... Kad bi se to sve diglo na strong/proficient, i ocjene bi bile dosta bolje...

Nadajmo se da i hoće!

This Post:
00
140381.154 in reply to 140381.153
Date: 7/14/2010 8:58:02 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Vidim po ocjenama da se nismo uspjeli pomaci, slabo nam napreduju reprezentativci to je najveci problem

Tek je početak sezone, i igrači imaju dosta prostora za napredak u formi... Jučer, od 10 igrača, 8 je imalo respectable GS, a dvojica čak samo average... Kad bi se to sve diglo na strong/proficient, i ocjene bi bile dosta bolje...

Nadajmo se da i hoće!

Naravno gledao sam i formu, ali mislim da se opcenito kadar nije mogao poboljsati, vidjeces kad odmakle malo sezona, rekao sam nas problem, dadoni nije imao velik izbor igraca, slabo napreduju, bice naravno bolje i ocjene i sve nego u ovoj prvoj utakmici, ali znatnog napredka tesko, jer ljudima se ne isplati trenirati igrace kojima prelaze plate 200k, to ce biti nas dugorocni problem, uvijek cem ose vrtiti u krug.. nazalost..

This Post:
00
140381.155 in reply to 140381.154
Date: 7/14/2010 11:32:09 AM
Overall Posts Rated:
7474
Naravno gledao sam i formu, ali mislim da se opcenito kadar nije mogao poboljsati, vidjeces kad odmakle malo sezona, rekao sam nas problem, dadoni nije imao velik izbor igraca, slabo napreduju, bice naravno bolje i ocjene i sve nego u ovoj prvoj utakmici, ali znatnog napredka tesko, jer ljudima se ne isplati trenirati igrace kojima prelaze plate 200k, to ce biti nas dugorocni problem, uvijek cem ose vrtiti u krug.. nazalost..

Ma to bi sve bilo normalnije kad ne bi postojale farme koje su tu zbog reprezentacije, a ne zbog samog kluba... Kad bi svi pokušavali poboljšati svoje klubove i biti kompetitivni, stanje s reprezentacijama bi bilo stvarno reprezentativno... Ovako jedna Andora (bubam), uz nekoliko farmi, može postati velesila...

Ako već moram birati između jake reprezentacije i kluba, biram klub, jer mi svi igramo igru prvenstveno zbog klubova... Reprezentacija bi trebala biti šlag na tortu, najbolje iz klubova... Ali eto, uz farme imamo slučajeve kad je reprezentativac jedini dobar igrač u ekipi i natječe se u 4. ligi...

No svatko ima pravo igrati kako hoće i može od kluba napraviti farmu za jednog igrača... Ja bih, eto, radije da su nam lige u BiH zanimljive i bez farmi, a u tom slučaju ne možemo imati jaču reprezentaciju...

This Post:
00
140381.156 in reply to 140381.155
Date: 7/14/2010 11:39:26 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ma to bi sve bilo normalnije kad ne bi postojale farme koje su tu zbog reprezentacije, a ne zbog samog kluba... Kad bi svi pokušavali poboljšati svoje klubove i biti kompetitivni, stanje s reprezentacijama bi bilo stvarno reprezentativno... Ovako jedna Andora (bubam), uz nekoliko farmi, može postati velesila...

Ako već moram birati između jake reprezentacije i kluba, biram klub, jer mi svi igramo igru prvenstveno zbog klubova... Reprezentacija bi trebala biti šlag na tortu, najbolje iz klubova... Ali eto, uz farme imamo slučajeve kad je reprezentativac jedini dobar igrač u ekipi i natječe se u 4. ligi...

No svatko ima pravo igrati kako hoće i može od kluba napraviti farmu za jednog igrača... Ja bih, eto, radije da su nam lige u BiH zanimljive i bez farmi, a u tom slučaju ne možemo imati jaču reprezentaciju...

Da, u potpunosti se slazem, sve to stoji, ali jedno pitanje mi ne izlazi iz glave. Zasto onda mi nemamo nijednu farmu a drugi imaju? Zasto mi moramo da se izdvajamo i da stojimo u mjestu. Naravno da svak bira klub prije reprezentacije, ali naslo bi se ljudi koji bi trenirali 1 igraca sa velikom platom, ili mozda ipak to en mozemo?

Naravno da je bolje i zanimljivije kada su nam jace lige, konkurencija i sve slicno, ali par dobrih igraca en bi skodilo reprezentaciji, jer ovako kao sto sma rekao, sam ose vrtimo u krug

Last edited by LA-King_Leonidas at 7/14/2010 11:39:46 AM

This Post:
00
140381.157 in reply to 140381.156
Date: 7/14/2010 12:06:10 PM
Overall Posts Rated:
2121
Ja koliko vidim ovdje se samo kuka zasto ovo zasto ono... zasto se ne trenira, da li bi se naslo klubova koji bi tenirali itd

ne vjerujem da ima kod nas klubova koji bi trenirali igrace sa platama preko 200k i stavili interes repke ipred kluba,jedino likovi koji igraju sa 2 kluba,pa im ne bi znacilo ako 1 klub lose stoji i samo da trenira potencijalnog reprezentativca... :D

Pa leonida evo uzmi ti 1 igraca pa ga treniraj neka bude prava zvijezda repke i napucaj mu platu 200k - 300k+ pa ces da vidis isplati li se to i sta imas od toga...svjedno imas mnogo love tako da se ne sikiras za bankrot kluba :)),al naravno da neces pristati da budes farma za dobrobit repke... jer svi bi mi htjeli da neko tamo sa strane gaji te super igrace da neko bude farma, a da sopstveni klub bude jak,ujednacen i konkurentan i da ostvarujemo pobjede sa njim osvajam titule itd
Jos nesto mnoge igrace repka cak i ne interesuje, pa zasto bi onda zrtvovali odredjene rezultate i novac i vrijeme zbog nje kad je bolje da sve to usmjere na uspjeh vlastitog kluba... eto ukratko od mene :D

p.s. naparvi multi nalog pa ga iskoristi kao farmu, 5 igraca i svaki po multi acc = 5 farmi = pet vrhunskih igraca ;) jest da je suprotno sa pravilima al ko ga sisa :D

This Post:
00
140381.158 in reply to 140381.157
Date: 7/14/2010 3:29:01 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Haha ne shvatas moju poentu. Mislis da svi ti veliki igraci sa ogromnim platama igraju u dobrim klubovima? Malo sutra. Ja sam napravio najboljeg centra u drzavi, trenirao sma ga sve do rasprodaje kluba, bilo mi se tesko rastaviti od njega, poslije sam zamolio covjeka koji ga je kupio da ga trenira i odradio je to solidno. No nebitno to sada..
Moja poenta je bila u necemu drugom. Nekim ljudima se vise ne igra, uredu shvatam to, posljednji slucaj koji ja znam je KK Mejdan, nije mi jasno zasto covjek nije prodao sve igrace, kupio nekog naseg igraca koji je dobar, kupio dobrog trenera i trenirao njega na 1 poziciji. Neka ga postavi u formaciju, zapamti, moze uci jednom sedmicno samo da nastima 2 minute, pa to je nista. I par takvih ljudi, koje to nista nece kostati, i eto dobre reprezentacije. A nije protivno s pravilima sto je najvaznije

This Post:
00
140381.159 in reply to 140381.158
Date: 7/14/2010 7:53:07 PM
Overall Posts Rated:
2121
Ma znam ja da oni ne igraju u dobrim klubovima...cuj dobrim ajd manje vise to je sad relativno kako za koga, koja drzava i koja liga :)
Vidis ta idej ti je dobra oko tog sa mjedanom al ako lika ne interesuje ni njegov klubi ni igrica, bas ce on da udje1 sedmicno petkom da postavi trening i da misli o tom,znam da je to maciji kasalj i nikakav posao sto kazes 2 min al jednostavno ljudima se neda i ne razmisljaju svi u istom pravcu...jer realno gledajuci kad vec prestaje da igra zbog sebe sto bi se osvrtao na potrebe repke i nekih drugih igraca pa se logovao zbog njih i pravio im usluge i trenirao igrace :D pozz

This Post:
00
140381.160 in reply to 140381.159
Date: 7/15/2010 5:44:08 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Nije mejdan jedini, ima jos takvih klubova Ima igraca kojima jednostavno dosadi ne igra im se vise, zasto to ne bi uradili? Dali bi ti to uradio kada bi odustajao? Ja bi sigurno. To je u cijeloj sedmici 2 minute, to je zanemarujuce, to nije nista. A imaju sigurno pare da kupe jednog reprezentativca, finog trenera i da stave trening samo 1 pozicije.
Ne znam, to je neka moja zamisao, ljudi kojima se ne igra nam mogu pomoci, a ako im se nekada vrati zelja za igrom, i dalje imaju svoj stari klub.

Ne znam sada koliko je ostvariva ova moja zamisao, zelio bi cuti sta kazu ostali, dali oni neke ideje, jer tvrdim da ovako ne mozemo puno napredovati, sve je isto, nema veceg napredka sto se tice igrackog kadra.

This Post:
00
140381.161 in reply to 140381.160
Date: 7/15/2010 7:46:42 AM
Overall Posts Rated:
2121
ja stvarno mislim da je to neizvodljivo, ne znam kako bi ja reagovao al vjerovatno bi se ulogovao ponekad i postavio trening al ne mora da znaci...jer stvarno kad pogledas sto bi ja ako prestajem da igram igricu i ostavlajm svoj klub da postane bot ulazio i trenirao igrace da bi virtuelna reperezentacija zemlje imala korist od mene, a ja ustvari nisam zainteresovan ni da vodim svoj klub i ni da ulazem u njega,a ovamo da ulazim ponekad da treniram reprezentativce nema logike :) Prvenstveno ovo vecina ljudi igra radi sebe i neke zabave koje donosi ova igra a ako vec prestajem da igram igru jer mi nije zabavna i dosadila mi je zasto bi onda imao i tu malu obavezu da treniram reprezentativce i logujem se zbog drugih ako vec ne radim to zbog sebe,ako shvatas moju poentu :D

Advertisement