BuzzerBeater Forums

BB Poland > BuzzerBeater's Best - sezon 20

BuzzerBeater's Best - sezon 20

Set priority
Show messages by
From: aMORFIczny

To: Jax
This Post:
00
218525.150 in reply to 218525.149
Date: 2/27/2013 8:57:50 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
niestety 3:0

This Post:
00
218525.152 in reply to 218525.151
Date: 2/27/2013 9:16:59 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
ja byłem wierny Szefciowi i zaklikałem jego zwycięstwo :)

no niby tak, ale to nie walka polska-chińska

From: toporek

This Post:
22
218525.154 in reply to 218525.153
Date: 2/28/2013 10:35:13 AM
Overall Posts Rated:
4040
Dlatego lepiej celować w miejsca barazowe. Też się nabija entuzjazm a są pewne 2, a w zasadzie 3 mecze.

This Post:
11
218525.156 in reply to 218525.153
Date: 2/28/2013 11:23:42 AM
Overall Posts Rated:
179179

Niestety faza PO w BBB premiuje drużyny ze słabych lig:( Takim zespołom jak Dionisus dużo łatwiej wygrywać na swoim podwórku i mogą to robić niższym nakładem sił i finansów.

Nie zgodzę się z tym wytłumaczeniem. Moim zdaniem to zbytnio upraszcza przyczyny porażki Aniołów i pomniejsza sukces Dionisusa.
Chiny słaba liga? Po czym to wnosisz? Czy ligi czeskie, hiszpańskie albo tureckie to też te słabsze? Blisko finału były drużyny belgijeskie czy z USA.
.... Dla mnie słabe ligi to takie z kilkoma użytkownikami Bahamy, Wietnam czy Senegal?
Często powtarzany jest mit o tym jakie to takie drużyny mają przewagi, tymczasem patrząc na zwycięzców BBB, od biedy można przyczepić się do Skorpiona;)

W czasach nie tak niedawnych Szefciu rzadził i dzielił w PLK, rywale odpuszczali nawet w finale PP..( w obecnym sezonie czy ktoś kazał grac Szefciowi POCT z Korsarzem? Kto wie może tu znalazły by się brakujące punkty?;) ) ..a mimo to nawet finału BBB nie było...

Last edited by Czesław at 2/28/2013 11:28:03 AM

From: Jax

This Post:
00
218525.157 in reply to 218525.156
Date: 2/28/2013 11:57:49 AM
Overall Posts Rated:
773773
Akurat granie POCT z korsarzem uwazam za dobry ruch pod warunkiem że się liczylo na wygranie a tak przypuszczam Szefciu zakładał . Wygranie tego meczu pozwalało na spokojne ogranie Leszka w finale konfy i ewentualnie podbicie enta w pierwszym meczu finałowym PLK . No ale sie meczu z korsarzem nie wygrało i plan chyba poszedł ..... wiadomo gdzie :-) .

A co do porażki tylko 9 punktami to radzę kozlik jeszcze wziąś pod uwage że chińczyk praktycznie 3/4 meczu grał bez jednego podstawowego grajka , wiec prawdopodobnie gdyby grał w komplecie przewaga byłaby pewnie jeszcze większa .

Szefcio poszedł na wygranie w BBB bardzo trudną strategią , długofalowy trening grajków plus do tego nie kiszenie kasy . Zawsze był w drabince ciągle był gdzieś blisko a jak historia tych rozgrywek pokazywał juz nie raz że bez kasy cięzko te rozgrywki wygrać .

This Post:
00
218525.159 in reply to 218525.158
Date: 2/28/2013 12:32:44 PM
Overall Posts Rated:
179179
Chiny słaba liga? Po czym to wnosisz?

W tym sezonie na pewno. Nic bardziej nie weryfikuje poziomu ligi niż faza PO.

Patrząc tylko na mecze rzeczywiście tak to wygląda, ale jak spojrzysz na składy niekoniecznie. Widocznie Chińczycy patriotycznie stwierdzili, że zmaksymalizują szansę na wygraną BBB swojego;).
Zresztą u nas w PLK też w tym sezonie rewelacji nie ma.

Nie chcę jakoś specjalnie bronić Szefcia ale szczerze mówiąc to nawet w okresie jego największej dominacji nigdy nie miał tak łatwo w PO jak ma w tym sezonie Dionisus. Zupełnie obiektywnie mówiąc to w Polsce w niektórych II ligach jest wyższy poziom w finałach;-)

Jakby mi się chciało to znalazłbym kilka meczów, które mogłyby obalić powyższe. Jednak mi nie chodzi o to. Generalnie zgadzam się z Toba, poza jednym, czyli opinią że tym słaba liga tak bardzo pomaga wygrać BBB.

w obecnym sezonie czy ktoś kazał grac Szefciowi POCT z Korsarzem?

To akurat według mnie nie było takie złe zagranie. Było to jeszcze przed meczem półfinałowym BBB...a celem był finał BBB, a więc budowanie enta w kolejnych meczach. By zrobić sobie możliwość budowanie enta w kolejnych meczach Szefciu musiał przejść korsarza. Z drugiej strony mógł się umówić z korsarzem...ale pewnie Szefciu łudził się, że jest jakaś choćby minimalna szansa, że korsarz zagra PO-Normal i że to da mu większe szanse by awansować dalej.

Tak czy siak PO-Normal w ćwierćfinale z korsarzem prawdopodobnie nic by nie zmienił w kontekście walki w finale BBB bo Dionisus miał i tak jeszcze dwie szanse więcej na budowanie enta.

Teraz to już możemy tylko gdybać. Szefciu miał cały sezon na lepsze rozstawienie się, niestety finanse czy inne czynniki uniemożliwiły to, a reszta była logiczną konsekwencją.

..a mimo to nawet finału BBB nie było...

Czesław pobudka!;-) Był finał BBB. Dyskutujemy przecież o tym:D

Nie tak głośno, śpię;))...miałem na myśli gdy nie było finału w latach dominacji.

From: Nikobar

This Post:
00
218525.160 in reply to 218525.158
Date: 3/11/2013 8:02:56 AM
Overall Posts Rated:
137137
To która liga lepsza/trudniejsza, pośrednio można wywnioskować na podstawie wysokości kontraktów TV. To automatycznie umożliwia budowanie jeszcze bardziej wartościowych składów. Kontrakty TV w CBL są niższe niż w PLK?

Advertisement