BuzzerBeater Forums

Hellas - IV.27 > Προγνωστικά για τα playoffs και τα playouts

Προγνωστικά για τα playoffs και τα playouts

Set priority
Show messages by
This Post:
00
255859.15 in reply to 255859.14
Date: 3/23/2014 12:46:12 PM
Overall Posts Rated:
1313
τα νουμερα ειναι σωστα, λαθος μου που υπολογισα αλλο παικτη..

θα αναφερθω σε ενα μηνυμα και στους 2.ΠΡΟΦΑΝΩΣ και τα εσωτερικα συστηματα δεν υπερτερουν των εξωτερικων.προσπαθειτε να με πεισετε για μια συνομοσια που εχει παιχτει πισω απο την πλατη ολων μας ωστε να ευνοουν τα εσωτερικα συστηματα και να αδικουν τα εξωτερικα.το μονο προβλημα στα εξωτερικα η και στα ουδετερης επικεντρωσης ειναι οτι απαιτουν περισσοτερα σκιλλ συνεπως ειναι πιο ακριβα συνεπως ειναι δυσκολοτερα να στηθουν.ποιος μου λεει εμενα ομως οτι ενα τελειο εξωτερικο ειναι χειροτερο απο ενα τελειο εξωτερικο?.

το ολο προβλημα δημιουργειται απο την αρχη του παιχνιδιου.οταν εγω μολις μπαινω στο παιχνιδι και ειμαι τελειως ασχετος και απο μπασκετ αλλα και απο το τροπο που λειτουργει και ξεκιναω το πρωτο ματς με κοιτα μεσα κατι δειχνει!,προφανως οταν υπαρχουν 10-1 σεντερ σε αντιστοιχα '2' και η τιμη ενος καλου σεντερ κυμαινεται απο 50-100Κ ενω ενος καλου ''2'' κατα 100Κ+ ειναι λογικο ο παικτης να στραφει στα εσωτερικα.

-1ον φυσικα και η τιμη πωλησης δεν ειναι κριτηριο ενος παικτη.ειναι ασχημο να λες πραγματα που δεν ειπα.ο μισθος ειναι φυσικα κριτηριο αλλα εγκυμονει πολλους κινδυνους κατα την ταπεινη μου αποψη.
Π.Χ παρε για παραδειγμα εναν σγ. αν του αυξησεις κατα +2 το JS και το JR θα αυξηθει κατακορυφα ο μισθος του και σε ορισμενα συστηματα θα σου κανει την ιδια η και χειροτερα δουλεια με πριν.

αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο μισθος εξαρταται πιο πολυ απο καποια σκιλλ και πιο λιγο απ αλλα αρα ο παικτης κρινεται ως καλος η κακος αναλογα με την δουλεια που κανει μεσα στο γηπεδο.Αρα αν αυτος http://www.buzzerbeater.com/player/14746301/overview.aspx κανει το ιδιο καλα την δουλεια του σε εμενα με καποιον αλλον που εχει 15κ μισθο γτ ειναι χειροτερος?

-εγω ειδες δεν αναφερθηκα καθολου στους μικρους σου.αλλα λυσε μου την απορια σε παρακαλω,γτ αφου εχεις πολυ χειροτερη ομαδα οπως λες η 5αδα σου κοστιζει κατα μονο κατα 171.000 λιγοτερα? ..λαθος επιλογες φιλε μου.δεν θα μιλαγα τωρα αν αυτη την ομαδα την ειχες αγορασει με 300Κ η 400Κ αλλα 821Κ ειναι παρα πολλα.

-αν ειναι να κανεις κατι καντο σωστα εχω χρησιμοποιησει push princeton LI ,αρα 3 διαφορετικα συστηματα διαφορετικης επικεντρωσης ανεσυ αντιστοιχα δοκιμασεις κατι αλλο θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.οχι οτι ειναι κακο αυτο αλλα αυτο πληρωνεται επισης ακριβα το να εχεις μια σχετικη ευχερια συστηματων

Δυστηχως βεβαια που δεν ειχα το χρονο να δοκιμασω και αλλα.αλλα οταν χανω ματς επειδη δεν εδωσα εντολες και οταν σε νικαω για 22 μεχρι την 3η περιοδο και τελικα για 14 ποντους με χαμηλοτερη διαθεση σε συνδυασμο πολυ υψηλου ενθουσιασμου, ενω εσυ εχεις πετυχει και 2 προβλεψεις για ποιο λογο να ασχοληθω να δοκιμασω μια αλλη τακτικη αφου νικαω την 3! καλυτερη ομαδα τοσο ανετα??

Εγω με επειχηρηματα προσπαθω να σου αποδειξω πραγματα και να σου εξηγησω οτι καλο ειναι να ψαχνομαστε πριν δημοσιοποιησουμε κατι.εσυ αντιθετα απαντας με ειρωνειες και λασπολογεις προς το μερος μου λες και εχω να αποδειξω κατι απ αυτην την ιστορια.

σου εχω πει οτι εισαι πολυ καλος μανατζερ αλλα εχεις μεγαλο εγωισμο,αν θυμασαι μου ελεγες οτι δεν ξερεις ποιος θα ειναι ο νικητης και οτι θα εχουμε ντερμπυ και μαλιστα απο τοτε υποβαθμισα την ομαδα μου και τωρα βγαινεις και λες οτι εχεις πολυ χειροτερη ομαδα.δεν ειναι και πολυ κομψο αυτο.τεσπα εγω ειλικρινα δν εχω κατι μαζι σου,καλη συνεχεια!

Last edited by The Number One at 3/23/2014 1:09:33 PM

This Post:
00
255859.16 in reply to 255859.13
Date: 3/23/2014 12:48:57 PM
Overall Posts Rated:
1313
ααα φιλε el diablo 7 δημοσιευσε ενα απο αυτα τα παιχνιδια αν μπορεις:) ...και οποιος θελει ας κανει το εξης πειραμα ας το θεσει ως ερωτημα στο φορουμ για να δει τι απαντησεις θα παρει:)

This Post:
00
255859.17 in reply to 255859.15
Date: 3/23/2014 2:40:15 PM
Overall Posts Rated:
7070
Για να αφήσω έξω το θέμα με τα εσωτερικά και εξωτερικά συστήματα γιατί για αυτό ακόμα δεν έχει βρει άκρη ακόμα και ο Νεκτάριος(sarithin).Λοιπόν επειδή αν απαντήσω σε αυτά που μου είπες θα δημιουργηθεί τσακωμός και παρεξήγηση θα απαντήσω πολύ ευγενικά.

Ένας παίκτης κρίνεται ανάλογα με τα skills του είναι εντελώς λάθος να τον κρίνεις ανάλογα με το τι κάνει στο παρκέ διότι αυτό κρύβει πολλές παγίδες. Στην κατηγορία μας οι άμυνες είναι πολύ χαλαρές και κυριώς οι περιφερειακές σχεδόν ανύπαρκτες οπότε είναι πολύ εύκολο ακόμα και για έναν παίκτη με 5000 $ μισθό να σκοράρει πάνω από 30 πόντους ακόμα και σε ντέρμπι αν έχει στυθεί καλά η ομάδα(βλέπε τον Small μου) ο οποίος με 5000$ εχει σύνολο σκιλλ 73 (πολύ υψηλό) σκόραρε 26 πόντους στον ημιτελικό. Όμως στο μεταξύ μας παιχνίδι που έχεις πολύ καλά core skills πήρε πούλο(μετά συγχωρήσεως) οπότε δεν μπορείς έτσι να κρίνεις ένα παίκτη.

Σύγγνωμη που θα στο πω αλλά ενώ λες:
-1ον φυσικα και η τιμη πωλησης δεν ειναι κριτηριο ενος παικτη.ειναι ασχημο να λες πραγματα που δεν ειπα.ο μισθος ειναι φυσικα κριτηριο αλλα εγκυμονει πολλους κινδυνους κατα την ταπεινη μου αποψη.
Π.Χ παρε για παραδειγμα εναν σγ. αν του αυξησεις κατα +2 το JS και το JR θα αυξηθει κατακορυφα ο μισθος του και σε ορισμενα συστηματα θα σου κανει την ιδια η και χειροτερα δουλεια με πριν.

Στη συνέχεια με κατακρίνεις λέγοντας ότι γιατί έχω πολύ χειρότερη ομάδα ενώ η πεντάδα μου κοστίζει κατά 171.000$ λιγότερο, μάλλον πρόκειται για κάποιο αστείο γιατί αλλιώς μιλάμε για έλλειψη κατανόησης αυτών που γράφεις. Κάθε παίκτης μου δεν έχει κάτω από πέντε σε κάποιο σκιλ και είναι τουλάχιστον η πεντάδα κοντά 350 σύνολο σκιλλ κάτι που αμφιβάλλω αν έχεις στην ομάδα σου. Τέτοιοι παίκτες ξέρεις είναι λιγουλάκι πιο ακριβοί από τους παίκτες με τρύπες σε πάσα, ριμπάουντ κτλπ. οπότε πιστεψέ με τέτοιους παίκτες δεν τους αγοράζεις με 400.000$ ούτε στα πιο απίστευτα όνειρά σου.

Το αν είναι να κάνεις κάτι κάντο σωστά πήγενε στο λαθάκι που έκανες στις μετρήσεις πουθενά αλλού αφού θεωρώ πως είσαι πολύ καλός μάνατζερ ίσως και πρότυπο για εμένα όμως δεν μπορείς να θεωρείς ότι είχα έστω και λίγες πιθανότητες να σε κερδίσω ενώ δύο παίκτες σου μόνο ξεπερνάνε σε αξία όλη την ομάδα μου κατά 3000$. Επίσης για τον ενθουσιασμό τον οποίο μιλάς είχα 6 αν αυτό το θεωρείς φουλ οκ, οι προβλέψεις που γίναν προέκυψαν από τη μονοδυάστατη ομάδα που έχεις αφού με αυτούς τους ψηλούς μόνο εσωτερικά παίζεις ,άντε και push με δυσκολία(δεν λέω ότι εγώ έχω μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση).

Την προτελευταία παράγραφο δεν την σχολιάζω γιατί εσύ ξεκίνησες με ειρωνεία και επιθετικότατα σχόλια τα οποία φυσικά δεν με πλήγωσαν καθόλου αφού σέβομαι την άποψη του οποιουδήποτε αλλά νομίζω πως έχω το δικαίωμα να διαφωνήσω και να είμαι καυστικός απέναντί σε μια παρόμοια συμπεριφορά σου.

Υ.Γ. Όταν σου έλεγα ότι δεν ξέρω ποιός θα είναι ο νικητής δεν είχες αγοράσει τον Perez ούτε τον Cornell που είναι παρά πολύ σημαντικοί παράγοντες για την χθεσινή σου νίκη και έδωσαν στην ομάδα σου ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο ενώ τότε ακόμα σκεφτόμουν την άνοδο και μεταγραφές πριν τα play-off. Τέλος, μην ξεγελάς τον εαυτό σου θεωρείς την ομάδα μου καλύτερη από τη δική σου;
Καλή συνέχεια στην III αφού με αυτή την ομάδα θα ανεβείς 100% για εμένα! Συγνώμη commando

Last edited by Nikos Manetos at 3/23/2014 2:45:50 PM

The enemy of good is...the better!
This Post:
00
255859.18 in reply to 255859.16
Date: 3/23/2014 3:48:54 PM
Overall Posts Rated:
4141
Δεν ειναι παιχνιδι,ειναι ερευνα που εχουν καταληξει σε αυτα τα στοιχεια και φανταζομαι ειναι σοβαρη προσπαθεια αφου μιλαει για ενα αρκετα μεγαλο ευρος παιχνιδιων και πολλα χαρακτηριστικα.u know,επι τοις εκατο κατοχες,ποιοι παιχτες εχουν μεγαλυτερα tendencies,απο που εκτελουντε οι περισσοτερες προσπαθειες,ποσες κατοχες γινονται μες στο παιχνδι.τεσπα τωρα το ψαχνω το συγκεκριμενο thread και θα το κανω c/p εδω για να το δουν οσοι ενδιαφερονται αλλα θα μου φαει καποια ωρα γιατι το ειχα δει περυσι τετοια εποχη :P,αλλα φανταζομαι ειναι sticky και θα το βρω καπως πιο ευκολα!

Last edited by el diablo 7 at 3/23/2014 3:49:55 PM

This Post:
00
255859.19 in reply to 255859.17
Date: 3/23/2014 3:49:55 PM
Overall Posts Rated:
152152
Καλησπερα παιδες....

Διαβασα πολλα, ειπατε και πολλα χρησιμα..

Δεν εχω και πολυ χρονο να σχολιασω κατι για τις ομαδες, τους παιχτες , τις τακτικες κλπ.. --- Αλλη φορα..

Για τους Τελικους, θα ειμαι αντικειμενικος και θα πω..:
Στον 1ο αγωνα εχει ο Los 60-40 πιθανοτητες
Στον 2ο αγωνα εχει ο Los 55-45 πιθανοτητες λογω αλλαγης εδρας..
ενω αν υπαρξει 3ος ολα γινονται, αναλογως και την κουραση..

Θα σας πω τι εγινε στην πραξη και οχι θεωριες..
Επειδη ειναι η 3η φορα που φτανω σε Τελικο , η εμπειρια μου , μου εδειξε οτι με σχεδον ισοδυναμες ομαδες ολα γινονται..

Την 1η φορα που επαιξα σε Τελικο κερδισα στην παραταση του 3ου αγωνα την ανοδο στην ΙΙΙ κατηγορια απεναντι σε καλυτερη ομαδα που επαιζε "Κοιτα μεσα" αλλα ξεμεινε απο φαουλ ο καλος τους Σεντερ 5' πριν την ληξη της κανονικης περιοδου.. Και τελικα επικρατησα με 12 π. Με μειονεκτημα εδρας. (Ηττα - Νικη- Νικη)
Σημειωνω ο 2ος αγωνας στην εδρα μου εληξε με νικη στον ποντο (151-150) !!!

Την 2η φορα σε Τελικο (την περσινη περιοδο) εχασα την ανοδο..
Παλι εφτασα σε 3ο αγωνα..
Εκει γυρισε σε μενα αυτη τη φορα η τυχη την πλατη και επαιξα στην 3ο αγωνα χωρις τον βασικο μου Σεντερ (τραυματιστηκε στον προηγουμενο αγωνα) και επισης τα τελευταια 14 λεπτα του αγωνα χωρις τον 2ο βασικο Σεντερ μου που βγηκε με φαουλ..
Ετσι επαιζα για 14 λεπτα + την παραταση με ενα μετριο σεντερ και ενα PF απ'τα τσικο...!!!
Διαλυμενος κατω απ'την ρακετα..

Συμπερασμα, οταν οι ομαδες εχουν 6-7 παιχτες μονο που μπορουν να βγαλουν τους Τελικους, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αφου δεν ξερεις αν θα τραυματιστει καποιος ή αν αποβληθει καποιος αλλος με φαουλ και δεν εχεις αντικαταστατες για το υψηλο επιπεδο..
Και ο Los και εγω εχουμε τετοιες ομαδες με καλη 5αδα και μεχρι 2 αλλαγες που να μπορουν να σταθουν..
Οποτε ας περιμενουμε να δουμε τα ματσακια και που ξερεις..???
Μπορει να παιξει ο Los "RnG" και εγω "κοιτα μεσα"...

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

This Post:
00
255859.20 in reply to 255859.17
Date: 3/23/2014 5:27:34 PM
Overall Posts Rated:
1313
Ωραια ξεμπλεξαμε με οσα σε ρωτησα παμε στ αλλα...δεν βλεπω κατι ασχημο στο οτι διαφωνουμε.εσυ βλεπεις σκιλλ και μισθους εγω βλεπω στατιστικα και χρησιμοτητα σε ενα ματς.δεν ειναι κακο..

παμε στην ομαδα σου.
1)βαση ΜΙΣΘΩΝ και μονο εχεις καλη ομαδα.θεωρω πως αφου ισχυριζεσαι, και δεν θα διαφωνησω, εχω πολυ πιο δυνατη ομαδα πιστευω πως επρεπε η αντιστοιχη δικη σου να ειναι πιο φθηνη σε αγορες.δεν κατακρινω κανεναν αυτο μας ελειπε τωρα!:P να κατακρινω.,και βεβαια αν εγω ειμαι τρελος και παρω ενα ρεταλι 1 μυριο δεν σημαινει οτι αξιζει τοσο αλλα δεν θα πω οτι ο αλλος εχει πολυ ανωτερη ομαδα επειδη εγω ξοδεψα 1 μυριο ετσι και ο αλλος εφτιαξε ομαδαρα.δεν ισχυει γ την περιπτωση σου απλα σαν γενικο σχολιο.αχρηστη η γνωμη μου απλα το αναφερω.

2)Αυτο λεω!!! δεν ειχες πιθανοτητες να με κερδισεις γτ προφανως εχω πολυ πιο δυνατη ομαδα.αλλα εσυ ο ιδιος ελεγες οτι ειναι ντερμπυ και πιστευες οτι μπορεις να νικησεις,εγω δεν το παω σε προσωπικη διαμαχη αλλα οταν διαβαζω σχολια τυπου ''ειναι ντερμπυ'' ''δεν ξερω ποιος θα κερδισει'' και μετα βλεπω οτι λογικο το αποτελεσμα αφου εχω πολυ χειροτερη ομαδα εμενα προσωπικα με ξινιζει..

3)χανεις το νοημα..1ον αναφερθηκα στο ματς πλαυ οφφ που ο ενθουσιασμο σου δεν ηταν 6.αλλα τεσπα απλα σαν σχολιο του ματς.δεν χρειαζεται περαιτερω συζητηση

4)καλα το μονο ειρωνικο σχολιο που ισως μπορω να διακρινω ειναι οτι ειναι 'να αξιοποιεις αυτο το χρονο πιο αποδοτικα' ..κακως σε πηρα απο τα μουτρα αλλα το να εισαι νεος στο γκειμ και να λες με τετοια σιγουρια οτι τα εσωτερικα υπερτερουν των εξωτερικων ειναι και λιγο βλασφημο προ το μερος ολων αυτων που εχουν λιωσει αναλυοντας το:P ..αρα και σε αυτο συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει τετοια ομολογια.

Υ.Γ θα σε διορθωσω ομως,τον ειχα αγορασει τον περεζ 17/1 και αντι για cornell ειχα peachey που ηταν και καλυτερος.το συζηταγαμε 1/2 .ειλικρινα δεν μπορω να εξηγησω απο που πηγαζει η ιδεα οτι θα περασω οταν μαλιστα ο commando εχει 50K μεγαλυτερο μπατζετ;) (hahaha οχι παλι τα ιδια κουραστικα!)

This Post:
00
255859.21 in reply to 255859.20
Date: 3/23/2014 5:44:26 PM
Overall Posts Rated:
1313
τι βρισκει κανεις..

Τα εσωτερικά συστήματα είναι ανώτερα από τα εξωτερικά;

Είναι πράγματι τα εσωτερικά συστήματα ανώτερα από τα εξωτερικά;

Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη! ΟΧΙ!

sarithin

:)

This Post:
00
255859.22 in reply to 255859.20
Date: 3/23/2014 5:54:30 PM
Overall Posts Rated:
7070
Καταρχάς χίλια ευχαριστώ που δεν παρεξηγήθηκες από τον τόνο μου γιατί σε ορισμένα σημεία ήμουν τόσο ειρωνικός όσο και απόλυτος.

Βάση μισθών έχω την 11η καλύτερη ομάδα στον όμιλο και προσωπικά θεωρώ επιτυχία να χάνω από μια ομάδα σαν τη δική σου με μόλις 14 πόντους εκτός έδρας στον ημιτελικό αφού και μόνο το γεγονός ότι έφτασα εκεί το θεωρώ αξιοθαύμαστο ίσως και αξιοπεριέργο Επίσης νομίζω πως το παιχνίδι στη μεγαλύτερη του διάρκεια ήταν ντέρμπι και μην ξεχνάς ότι μέχρι την 4η περίοδο έπαιζες με βασικούς και εγώ είχα τους αναπληρωματικούς με 6-10 λεπτά τον καθέναν οπότε αν έπαιζαν περισσότερο οι βασικοί ίσως να ήταν στους δέκα το παιχνίδι.

Πως γίνεται να ξέρεις πόσο ενθουσιασμό είχα καλύτερα από εμένα αφού στον ημιτελικό έπαιξα δυνατά και είχα 8 μετά από 3 μέρες έπεσε στο 6

Πίστεψε με δεν ξύπνησα ένα πρωί και είπα ότι τα εσωτερικά υπερισχύουν των εξωτερικών. Μπορεί να είμαι καινούριος στο παιχνίδι όμως όπως είπες και εσύ αφιερώνω πολύ χρόνο στο παιχνίδι οπότε έχω μελετήσει αρκετά πράγματα για να καταλήξω σε αυτό το "πρόχειρο" συμπέρασμα το οποίο όμως επιβεβαιώνεις και εσύ ο ίδιοςμε την ομάδα σου.

Για να το λες εσύ τότε θα μιλήσαμε 1/2 αν και προσωπικά νομίζω πως ήταν πριν αγοράσεις τον Perez είδα τα skills του Peachey όταν τον είχες βάλει σε πώληση και ήταν πολύ μέτριος σε σχέση με το μισθό του πλέον αφού έκανε πολλά pop down φέτος όπως φαίνεται. Καλή επιτυχία και στους δύο στους τελικούς:)

The enemy of good is...the better!
This Post:
00
255859.23 in reply to 255859.22
Date: 3/23/2014 6:24:12 PM
Overall Posts Rated:
1313
σσαφως ηταν επιτυχημενη η χρονια σου (ως ουδετερος) και τα πας πολυ καλα αλλα αν θελεις να σου αναλυσω το συγκεκριμενο ματς ειναι αλλο θεμα.για εμενα ηταν ξεκαθαρο.αν θες μπορουμε να το συζητησουμε σε pm.

αναφερομαι στο ματς οχι μετα το ματς προφανως...οποτε ας τ αφησουμε αυτο.πιστεψε με δεν εισαι σε θεση να καταληξεις πουθενα απο τη στιγμη που η ερευνα σου βασιζεται σε συμπερασματα αλλων που και οι ιδιοι δηλωνουν (οι αξιοπιστοι κατα εμε)οτι δν μπορουν να πουν με κατι σιγουρια.σου εξηγησα γτ εγω επιλεγω ΚΜ.1)εχω φτιαξει την ομαδα ετσι απο τηναρχη
2)δεν εχω την καταλληλη τεχνογνωσια και δν εχω τ χρονο να μελετησω αρκετα να επιλεξω κατι αλλο .3)δωσε μου 2 μυρια και δεν ξαναπαιζω ΚΜ ποτε.δεν εχω δυστηχως την υπομονη να κατσω 3-4 σεζον να σχοληθω γ ν φτιαξω αυτη την ''διαφορετικη''ομαδα.στο επιπεδο που ειμαστε καλυτερα να παιζεις με αυτο που η ομδα σου μπορει να αποδωσει καλυτερα και οχι να ψαχνεις να βρεις ''μαγικα'' ...η γνωμη μου και μονο,τιποτα παραπανω.

το ειχαμε συζητησει στο ματς σου με τον ΑΕΤΟΣ.17/1 ...τον πουλησα 3/3 ενω η συζητηση εγινε 17/1 που ουτε ηξερες οτι ειχε ποπ νταουν και σου επιβεβαιωνω οτι πρπ να ειχε 1-2 μεχρι τοτε.μετα μου εκανε μαζεμενα... εεε σοβαρεψου! εγω θα σε διορθωνω τωρα?:P:P...

Last edited by The Number One at 3/23/2014 6:24:32 PM

This Post:
11
255859.24 in reply to 255859.23
Date: 3/23/2014 7:17:58 PM
Overall Posts Rated:
13091309
Χαιρετώ την παρέα!
Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έχετε ανοίξει, πράγμα παράξενο(η συζήτηση στο φόρουμ του ομίλου από μόνη της) και σας αξίζουν συγχαρητήρια που συμμετέχετε παντοιοτρόπως στο παιχνίδι.

Θα ήθελα να σχολιάσω κάποια από τα θέματα που συζητάτε.

α) ΔΕΝ υπάρχει αγωνιστικό πλεονέκτημα των εσωτερικών συστημάτων έναντι των εξωτερικών. Οχι τουλάχιστον όσο αφορά τη μηχανή του παιχνιδιού.
Είναι μελετημένο ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ από τον κορυφαίο εν Ελλάδι αναλυτή του παιχνιδιού και εκ των κορυφαίων στην παγκόσμια κοινότητα, GM-sarithin.

Βέβαια η προπόνηση από ένα σημείο και έπειτα, (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, άλλο ήταν το κυρίαρχο σύστημα αρχικά), παικτών για εσωτερικά συστήματα, προκάλεσε ένα ντόμινο επιπτώσεων.
Οι καλοί εσωτερικοί παίκτες ήταν πολλοί, υπερκάλυπταν την ζήτηση και επομένως ήταν φθηνοί, ενώ αντίθετα οι καλοί εξωτερικοί ήταν λιγότεροι και δεν κάλυπταν την ζήτηση, με δεδομένο ότι στις μικρότερες(και πολυπληθέστερες κατηγορίες) τα εξωτερικά συστήματα είναι πολύ διαδεδομένα.
Αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός, ότι όταν πρωτοξεκινάμε το παιχνίδι, επιλέγουμε αρχικά σύστημα με βάση τις προτιμήσεις μας στο πραγματικό μπάσκετ και είναι φυσιολογικό να επιλέγεται σύστημα που δίνει πολύ σκορ, τρίποντα κτλ.

Επίσης, υπήρχαν και θέματα μισθολογικά στους προπονήσιμους εσωτερικών/εξωτερικών, αλλά αυτά όχι μόνο έχουν εξαλειφθεί αλλά δίνουν πλέον μισθολογικό αβαντάζ στους εξωτερικούς προπονήσιμους, με την μείωση στην τιμή σκιλ για τις τάπες και την εμβέλεια.
Υπάρχουν και άλλα πιο τεχνικά ή σχετιζόμενα με την αγορά θέματα, που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Last edited by maddoghellas at 3/24/2014 6:03:29 AM

This Post:
11
255859.25 in reply to 255859.24
Date: 3/23/2014 7:18:37 PM
Overall Posts Rated:
13091309
β)
Στο θέμα του πώς ορίζεται η καλύτερη ομάδα, αυτό είναι τελείως υποκειμενικό και στις περισσότερες των περιπτώσεων ανάλογο με τους στόχους που έχει θέσει κάθε ομάδα.
Είναι λάθος, να κρίνουμε την αξία μιας ομάδας σε οικονομικό επίπεδο, μόνο από το κόστος των αγορών πχ.
Και πάντα θα πρέπει να συνυπολογίζουμε το στόχο της ομάδας.
Δεν μπορεί να μπει στην ίδια σύγκριση, μια ομάδα που πάει για άνοδο και μία άλλη που αποσκοπεί στην μεγιστοποίηση των κερδών της, για επεκτάσεις γηπέδου ή μελλοντική χρήση πχ.
Στη "διαμάχη" Number One και Μανέτου, εγώ βλέπω δύο εν δυνάμει απόλυτα πετυχημένες σεζόν για αυτές τις δύο ομάδες.

Ο Los έχει στόχο το πρωτάθλημα.
Εχει φτιάξει από όσο βλέπω μια εξαιρετικά λειτουργική ομάδα, με νορμάλ(για το στόχο) μισθολόγιο.
Είναι με τα σημερινά δεδομένα, θεωρώ προσωπικά, ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν παραγνωρίζω βέβαια, αντίθετα συμφωνώ απόλυτα με τις παραμέτρους που έθεσε ο Αετός και που μπορούν να γυρίσουν μια σειρά τούμπα, από το πουθενά.
Εχει λοιπόν μια ομάδα που πάει πρακτικά για την άνοδο, με μισθούς που δεν τον "βάζουν μέσα".
Στη χειρότερη περίπτωση, χάνει στους τελικούς αλλά δεν έχει καταστραφεί, αντιθέτως μπορεί να στήσει ακόμα καλύτερη ομάδα, ακόμα και μόνο με βάση τα φετινά οικονομικά του δεδομένα.
Στην καλύτερη περίπτωση, ανεβαίνει στην ΙΙΙ, παίρνει τα 300χιλ της ανόδου, έχει και τα φετινά κέρδη και μόνο πάλι με βάση τα φετινά οικονομικά δεδομένα, είναι σε καλή κατάσταση για το ξεκίνημα στην ΙΙΙ.

Από την άλλη ο Μανέτος, είχε στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών του και τουλάχιστον απ'ότι βλέπω την επέκταση του γηπέδου του.
Με τη σεζόν του να έχει τελειώσει αγωνιστικά πλέον, μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα επιτυχημένος.
Με μισθούς κάτω από 90χιλ, έκανε 17-5 ρεκόρ, έχτισε γήπεδο και όλο και κάτι ψηλά πρέπει να έχει στην άκρη.
Το σπουδαιότερο είναι έτοιμος για κάτι αντίστοιχο και του χρόνου.
Είναι πολύ σημαντικό το 17-5 ρεκόρ(αν δεν κάνω λάθος βλέπω κάποια στιγμή επιμέρους σερί 14-0!) με τέτοιους μισθούς, γιατί μεγιστοποίησε τα έσοδα του από τις εισπράξεις, άρα και τα κέρδη του. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό όταν στοχεύεις σε αυτό που έκανε φέτος.
Υπολογίζω ότι κυμαινόταν στα +90χιλ εβδομαδιαίως τα κέρδη του. Χωρίς το κύπελλο. Εξαιρετικό νούμερο!

Επανερχόμενος στο θέμα του κόστους αγορών, είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορούσε με πάνω κάτω τα ίδια λεφτά, να πάρει ακριβότερους μισθολογικά παίκτες ο Μανέτος.
Ομως αυτό δεν εξυπηρετούσε το πλάνο του, εφόσον δεν αποσκοπούσε σε άνοδο, αλλά κέρδη.
Αλλωστε έχοντας 60χιλ πχ μικρότερους εβδομαδιαίως μισθούς(ακόμα και με ίδια ποσά αγορών), σε διάστημα μιας σεζόν, ήτοι 14 εβδομάδων, εξοικονομεί εφόσον δεν πάει για άνοδο (14 βδομάδες επί 60χιλ=) 840χιλιάδες!

Αυτά ήθελα να προσφέρω στην κουβέντα σας.
Συνεχίσετε την καλή δουλειά, καλή επιτυχία σε όλους όσους συνεχίζουν στα playoffs-playouts και καλή σεζόν 27 σε όλους!

Last edited by maddoghellas at 3/24/2014 7:05:21 AM

Advertisement