Przed nami ostatnie 7 kolejek. Wracamy do swoich konferencji. Nareszcie bo znowu bilans gier był na minus dla naszej konfy (choć tym razem ja miałem bilans dodatni 5 zwyciestw i 3 porażki). U nas oczywiście Królowie są poza zasięgiem z dużymi szansami na zwycięstwo w całej lidze. I niestety nikt z naszej grupy w tym im nie przeszkodzi. Myślę, że do play off zakwalifikują się poza KINGS OF MAGIC ekipy BASKET PRZEMYŚL, ZBIM ROCKETS i CRAZY TRAMPS… Wydaje mi się, że tym razem ekipa DUDIES będzie miała spore kłopoty z awansem do play off. Gram tu kilka sezonów i w tym wiedzie im się najgorzej…
W GREAT 8 jest o wiele ciekawiej. CZARNI WJAZDERZY, PŁYTY GRAJEWO, IROPLOCK i WROCŁAW HIPPOS idą bardzo równo i każdy jeszcze może wygrać. I każda z tych drużyn może sprawić sporo kłopotów KINGS OF MAGIC w finale play off. Jednak szans na triumf końcowy raczej nie mają… Ekipy z dołu tabeli GREAT 8 które znajdą się na miejscach 6 i 7 do baraży mogą podejść spokojnie. Będą 100% faworytami w meczach z T-REX SQUAD i BESTPOINT GDYNIA. Niestety ekipy GOODFELLOWS i BC BARTON będą od następnego sezonu „rządzić” w IV ligach.
Dla mojego zespołu planem na ten sezon jest finał play off mojej konferencji, co oznacza konieczność zajęcia miejsc 2 lub 3 na koniec sezonu. Plan jest chyba realny bo do dwójki moich gwiazd Nieradzika i Szkurata dołączył w tym sezonie Gilardone (PF). Ekipa się rozwija i za sezon dwa może dołączyć do gry o awans. Potrzebne jest mi 2-ch dobrych PG i SG i w tym kierunki zmierza budowanie mojej kadry.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Last edited by ZBIM1970 at 11/4/2009 2:21:30 AM