Ja mislim da je lakse menadzerima iz prve lige da treniraju igraca na jednoj poziciji nego treceligasima.Treceligasi ipak moraju da razvijaju sve pozicije, dok timovi iz premijer lige imaju 10 kompletnih igraca. Svaki tim iz prve lige moze da kupi jednog naseg igraca sa 18-19 godina i sa potencijalom 9,10 i da ga trenira na jednoj poziciji. Ne mora igrati u ligi ako je menadzer tima ambicijozan na tom polju, ali moze u kupu. Pa zar nesto znaci prvoligasu staviti jednog igraca sa platom 5k u kupu da odigra cio mec i dobije trening kad su mu ostali igraci sa platama po 50k. Sta mislis kad bi samo pola prvoligasa tako postupilo? Pa imali bi sigurno 8 dobrih igraca koji bi bili nosioci igre u mladoj, a kasnije i u seniorskoj reprezentaciji. Pa bar vama nije tesko kupiti dobrog trenera i finog igraca za trening. Pola tima da dodje iz vase lige, pola cemo mi da proizvedemo i reprezentacija ce sigurno da napreduje. Sta mislis kakav bi tim imali kad bi u njemu bilo 15 igraca koji se treniraju na jednoj poziciji sa dobrim trenerom :)))
To je neko moje misljenje, pa sad vi uradite kako hocete.
ps. Sad ce neko da se vadi da nema igraca. To nije istina. Svake sezone skauti posle drafta precesljaju lige i nadju bar 50tak dobrih igraca, od kojih bar pola ode na tl ili propadne.