BuzzerBeater Forums

BB Hrvatska > NT Hrvatska

NT Hrvatska

Set priority
Show messages by
This Post:
33
324306.146 in reply to 324306.145
Date: 8/5/2025 9:18:05 AM
Vrbani Zagreb
II.2
Overall Posts Rated:
7777

Zar ti nakon ova 2 poraza stvarno možeš negirati napredak repke poslednih sezona?

Koji napredak? Možeš li točno i detaljno objasniti? Odi na stranicu reprezentacije, pogledaj utakmice unazad posljednih sezona i daj mi samo jedan primjer gdje je ostvarena značajna pobjeda. Ja vidim neshvatljivo loše postavljene taktike i igrače, teške poraze i poraze protiv znatno slabijih ekipa. Isto tako vidim da nitko nije napadao Ružnog nakon tih poraza, kao šta se to sada radi. Što se tiče igrača koje sam naslijedio. Hrvatska nije kompletna reprezentacija. Ima nekoliko monstruma koji su tu zahvaljjujući njihovim managerima. Ono što mogu potvrditi po porukama koje sam dobio, je da je Ružni nedovoljno dobro usmjeravao određene igrače. I da je čak vrijeđao managera reprezentativca. Posljedica toga je prekid treninga i propadanje nekih igrača, ali najgore od svega takvo ponašanje baca ljagu na našu zajednicu. Samim time što nismo kompletni dolazi do ovakvih poraza. Ja radim najbolje što mogu da to promijenim. Reprezentacija je mlada i ima potencijala, ali treba vremena. Ja sam svoje rekao. Iza mene stoje činjenice. Vi nastavite napadati, vrijeđati i javljati se nakon svakog poraza sa nekom pametnom izjavom. U utakmici protiv Ukrajine se vidi da smo imali bolji(isti) postotak šuta. Što znači da nam je kombinirano napad i obrana podjednaka unatoč slabijem trudu. Izgubili smo jer smo imali slab skok što je dovelo do manjeg broja napada. Slab skok smo imali jer nemamo kalibar visokih da to pokriju. Uz to neki su nam bili out zbog loše forme. Nema apsolutno nikakve pogreške. Niti se reprezentacija sunovraćuje.

Last edited by Zid Drvo at 8/5/2025 9:46:39 AM

This Post:
66
324306.147 in reply to 324306.146
Date: 8/5/2025 2:50:08 PM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
205205
Ja sam bio izbornik pa ću ja objasniti.

Krenimo po redu s činjenicama:

1. Pri preuzimanju izborničke uloge bili smo 57. na svjetskoj ljestvici ( 33. u Europi – 6. jakosna skupina), a na kraju mandata smo bili 41. na svjetskoj ( 24. u Europi – 4. jakosna skupina).
Ti si sunovratio reprezentaciju u 3 utakmice na 49. na svjetskoj ljestvici ( 29. u Europi – granica 5. i 6. jakosne skupine).

2. U sezoni 65 ostvarene su pobjede protiv tada bolje rangiranih Rusije i Makedonije, a porazi protiv Litve (3.), Francuske (13.) i Rumunjske (24.) su od tada znatno moćnijih reprezentacija.
U sezonama 66 i 67 je slično, s porazima od jačih pri čemu smo protiv Portugala i Grčke bili na pragu uspjeha. Tu je poraz od Kazahstana u situaciji potrošenog entuzijazma u prethodnim utakmicama i bez važnog utjecaja.
U sezoni 68 je postavljeni koncept za uspjeh bio da se pobjedi Danska i Slovenija što je ostvareno. Točno je da se izgubilo od Islanda, ali je to bio proračunati rizik koji se poslije pokazao dobitnim.
Dakle, nema teških poraza. Porazi su od jačih reprezentacija.
Ti si, za sada, uspio izgubiti već 2 utakmice od slabije rangiranih. Možeš pokušavati skrenuti razmišljanja ljudi s tih poraza, ali ljudi nisu glupi. Vide ovu tvoju katastrofu.

3. Početkom 65.sezone indeks vrijednosti igrača je bio 135.9, početkom 66. sezone je bio 139.6, početkom 67. sezone je bio 143.1, početkom sezone 68. je bio 145.4, a sada početkom 69. sezone bi bio 148.4. Pri preuzimanju reprezentacije nismo imali niti jednog igrača iznad UZS=150. Priključio sam Požuna, tada perspektivnog s UZS=139, kao 13. igrača. U svakoj starosnoj generaciji od 24 do 26 imali smo po samo 2-3 dolazeća kandidata. Sada imamo 6 igrača s barem UZS=150, a u svakoj starosnoj generaciji od 24 do 26 imamo po barem 4-5 dolazećih kandidata. Koristim prigodu da pohvalim one koji ih treniraju i koji su surađivali. Nikoga nisam prisiljavao, a posebno ne vrijeđao. Neka se javno obrati onaj koji to tvrdi. Ako ne, onda si ti samo velika lažovčina koji pokušava prikriti svoje nesposobnosti.
Ti očito imaš znatno veći izbor igrača i znatno bolje igrače na raspolaganju pa je degutantno čitati tvoje izjave o uništavanju razvoja igrača.

4. Ja sam svjestan koncepta reprezentacije što ti očito nisi, ali nam je, barem jednim dijelom, zajednička vizija vanjskih igrača s jakom unutarnjom obranom i unutarnjih igrača s jakom vanjskom obranom. Javno sam u raspravi s Jukicem isticao kako Glavičić, Buneta, Novoselić, Šavar, Filipović… treniraju unutarnje, a s menadžerima unutarnjih sam dogovarao treniranje vanjske ( Sekereš, Ćurić, Delić, Franolić, Deverić, Dunđerski, Skutarić… ). Nikoga nisam vrijeđao, krivo usmjeravao, a svi nisu prihvaćali preporuke. Koncepti igre kako u reprezentaciji tako i u klubovima su raznovrsni i niti na koga se nisam ljutio. Svi se zabavljaju pa što se dogovori, to je odlično.

5. Pogreška je apsolutno neporeciva. Ona stoji u lošem izboru igrača kojeg si ti proveo. Ovi izabrani su previše jednolični i onemogućuju raznovrsnu napadačku igru, a obrambeno nesposobni za protivnički napad kao što je bio reprezentacije Ukrajine ( vidjet ćemo uskoro i nekih drugih ).

Last edited by Prljavi at 8/5/2025 2:51:03 PM

This Post:
11
324306.148 in reply to 324306.147
Date: 8/5/2025 3:26:14 PM
Vrbani Zagreb
II.2
Overall Posts Rated:
7777
_Točno tako. Bio si izbornik. Sad više nisi. Ako ti je cilj vrijeđati i napadati mene od početka sezone, samo naprijed. Ne zaboravi usput i veličati sebe.

This Post:
00
324306.149 in reply to 324306.148
Date: 8/5/2025 3:29:51 PM
Vrbani Zagreb
II.2
Overall Posts Rated:
7777
Ničim izazvano, moram podnositi sranja igrajući igricu. Samo u Hrvatskoj.

From: canci

This Post:
00
324306.150 in reply to 324306.147
Date: 8/6/2025 6:28:59 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Ukrajina je bolje rangirana nego mi. Znaci poraz od rumunjske je od slabije rangirane ekipe pa ovo sto si napisao da smo izgubili od 2 slabije ne drzi vodu.

Ajmo sad vidjet razlike.

Rumunjska ima 22 igraca pot 9-11, god 24-34 i sa placom preko 150 000. Preko 200 000 ima 13 igraca.

Ukrajina ima 26 igraca pot 9-11, god 24-34 i sa placom preko 150 000. Preko 200 000 ima 7 igraca.

Hrvatska ima 22 igraca pot 9-11, god 24-34 i sa placom preko 150 000. Preko 200 000 ima 8.

Rumunjska je jucer dobila grcku sa istim trudom a kolo prije je igrala egal s estonijom sa istim trudom i da nisu ovi doma bili, bilo bi gusto.
Za ukrajinu smo znali da ce bit 50 50 ali s obzirom na njihov veci trud poraz je prevelik. Moze se rec da smo pogrijesili s taktikom i ako smo pod kosem igrali dobro ali to je bilo nedovoljno. Unutarnjih nemamo dok ne stasaju mladi i to je trenutni problem. Ovi vanjski koliko god su dobri kaskaju s iskustvom i pokojim skilom.

Sto se tice sastava, koliko vidim nema 2 igraca iz tvog sastava koji su igrali pod tvojim vodstvom. Stanovic i matiz. Ne znam kako izgledaju ali posto je vrbani sve prosao vjerujem da ih nije izbacio zbog imena i prezimena.

Sada da se nadovezem na ranking. Onaj koji veli da je pad s 41. na 49. srozavanje onda ne znam sta bi rekli ovi u rumunsjkoj kad su u 3 sezone pali s 19. na 61. mjesto. Svaki poraz je tezak ali da nakon svakog poraza ne prode ni 2 minute da ne napises cak ne ni kritiku nego napad to mi nije jasno. Nikad nisam napadao nito jednog izbornika. Koliko god netko lose vodio ili dobro nikad nisam napao a ovdje uvijek ista grupacija ljudi napada jer ocito misle da su najpametniji i da moraju stalno vodit repku.

Indeks vrijednosti igraca nista ne znaci ako s druge strane je podjednaka ekipa i to ne znaci uspjeh tako da nema smisla o tome razglabati. Ne znaci ako je sad jaca momcad i to vanjski dio jer unutarnji je banana da cemo sobivat nekoga samo.zato sto je 61. na ljestvici a pritom da nitko ne vidi kakvu oni momcad imaju.

I za kraj, svaka cast sta si doveo repku s 59. do 41. mjesta ali lakse je dopeljat s tog mjesta nego s 41. mjesta pa na vise. Zbog bodova i jacine repki i zato je lakse past. Ovo sto pricas da je katastrofa me ne zanima jer nije katastrofa a i dalje mozete napadat nakon poraza jer necu shvacat ozbiljno. Kritika se moze uputit pa i dat savjet za sastav al previse je tu ega da bi netko to ucinio. Znam da napadate i blatite vrbana da oni neutralni misle da nema pojma i da za 2 sezone vratite izbornicko mjesto ali s takvim bezobraznim pristupom se ne vraca. Vrbani ima iza sebe rezultate i ima sada priliku u 2 sezone isto to pokazat s a repkom. Ako ne pokaze slobodan je da ga se smijeni ali ne na ovakav bezobrazan nacin gdje su ga ljudi od prvog dana uzeli na noz. Zato sam i pristao ic sa njim da mu pomognem jer je bacen medu lavove koji su samo docekali svoj plijen.

Hvala

This Post:
00
324306.152 in reply to 324306.151
Date: 8/7/2025 2:24:07 PM
Vrbani Zagreb
II.2
Overall Posts Rated:
7777
Tako je jer se Ružni ne može pomiriti što nije izbornik pa čeka iz prikrajka da nakon svakog poraza može napadati i vrijeđati. Slijedi nam još poraza i to će se nastaviti. Ako to neželiš čitati, obrati se Ružnom i njegovom klanu. Mene tu više neće biti. Ne želim biti nikakav "klan" koji je problematičan.

From: Prljavi
This Post:
00
324306.153 in reply to 324306.147
Date: 8/8/2025 5:10:24 AM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
205205
Ja sam bio izbornik pa ću ja objasniti.

Krenimo po redu s činjenicama:

1. Pri preuzimanju izborničke uloge bili smo 57. na svjetskoj ljestvici ( 33. u Europi – 6. jakosna skupina), a na kraju mandata smo bili 41. na svjetskoj ( 24. u Europi – 4. jakosna skupina).
Ti si sunovratio reprezentaciju u 3 utakmice na 49. na svjetskoj ljestvici ( 29. u Europi – granica 5. i 6. jakosne skupine).

2. U sezoni 65 ostvarene su pobjede protiv tada bolje rangiranih Rusije i Makedonije, a porazi protiv Litve (3.), Francuske (13.) i Rumunjske (24.) su od tada znatno moćnijih reprezentacija.
U sezonama 66 i 67 je slično, s porazima od jačih pri čemu smo protiv Portugala i Grčke bili na pragu uspjeha. Tu je poraz od Kazahstana u situaciji potrošenog entuzijazma u prethodnim utakmicama i bez važnog utjecaja.
U sezoni 68 je postavljeni koncept za uspjeh bio da se pobjedi Danska i Slovenija što je ostvareno. Točno je da se izgubilo od Islanda, ali je to bio proračunati rizik koji se poslije pokazao dobitnim.
Dakle, nema teških poraza. Porazi su od jačih reprezentacija.
Ti si, za sada, uspio izgubiti već 2 utakmice od slabije rangiranih. Možeš pokušavati skrenuti razmišljanja ljudi s tih poraza, ali ljudi nisu glupi. Vide ovu tvoju katastrofu.

3. Početkom 65.sezone indeks vrijednosti igrača je bio 135.9, početkom 66. sezone je bio 139.6, početkom 67. sezone je bio 143.1, početkom sezone 68. je bio 145.4, a sada početkom 69. sezone bi bio 148.4. Pri preuzimanju reprezentacije nismo imali niti jednog igrača iznad UZS=150. Priključio sam Požuna, tada perspektivnog s UZS=139, kao 13. igrača. U svakoj starosnoj generaciji od 24 do 26 imali smo po samo 2-3 dolazeća kandidata. Sada imamo 6 igrača s barem UZS=150, a u svakoj starosnoj generaciji od 24 do 26 imamo po barem 4-5 dolazećih kandidata. Koristim prigodu da pohvalim one koji ih treniraju i koji su surađivali. Nikoga nisam prisiljavao, a posebno ne vrijeđao. Neka se javno obrati onaj koji to tvrdi. Ako ne, onda si ti samo velika lažovčina koji pokušava prikriti svoje nesposobnosti.
Ti očito imaš znatno veći izbor igrača i znatno bolje igrače na raspolaganju pa je degutantno čitati tvoje izjave o uništavanju razvoja igrača.

4. Ja sam svjestan koncepta reprezentacije što ti očito nisi, ali nam je, barem jednim dijelom, zajednička vizija vanjskih igrača s jakom unutarnjom obranom i unutarnjih igrača s jakom vanjskom obranom. Javno sam u raspravi s Jukicem isticao kako Glavičić, Buneta, Novoselić, Šavar, Filipović… treniraju unutarnje, a s menadžerima unutarnjih sam dogovarao treniranje vanjske ( Sekereš, Ćurić, Delić, Franolić, Deverić, Dunđerski, Skutarić… ). Nikoga nisam vrijeđao, krivo usmjeravao, a svi nisu prihvaćali preporuke. Koncepti igre kako u reprezentaciji tako i u klubovima su raznovrsni i niti na koga se nisam ljutio. Svi se zabavljaju pa što se dogovori, to je odlično.

5. Pogreška je apsolutno neporeciva. Ona stoji u lošem izboru igrača kojeg si ti proveo. Ovi izabrani su previše jednolični i onemogućuju raznovrsnu napadačku igru, a obrambeno nesposobni za protivnički napad kao što je bio reprezentacije Ukrajine ( vidjet ćemo uskoro i nekih drugih ).

Mislim da je 60 sati dovoljno vremena, koliko je proteklo od moje prethodne objave, te da nepostojanje argumentiranih odgovora nedvosmisleno ukazuje na istinitost onoga što sam napisao tada. Time i ostali mogu znati kakvo je stanje po tim pitanjima.

From: Prljavi

This Post:
00
324306.154 in reply to 324306.150
Date: 8/8/2025 5:27:00 AM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
205205
Nažalost, razočaravajući poraz na startu. Ozljeda Glavičića je imala utjecaja.
O drugim razlozima treba izbornik ( ili izbornici ) stručno i odgovarajuće promisliti te preokrenuti smjer.
Ne smijemo potonuti. Treba nastaviti borbu.

Ova objava je proglašena napadom!?
Razočaranje, tuga, ohrabrenje, poticaj, podrška, vjera u znanje i mogućnosti…
To sam osjećao, mislio i napisao.
Smatrati to napadom može biti samo odraz izrazite nesigurnosti.

Ukrajina je bolje rangirana nego mi. Znaci poraz od rumunjske je od slabije rangirane ekipe pa ovo sto si napisao da smo izgubili od 2 slabije ne drzi vodu.
Hrvatska 41
O nama nema se puno sta pricat…
Ukrajina 43
Aktivnih korisnika 111… Bit ce to 50 50 borba
Rumunjska 64
Ima 92 aktivna korisnika… Srecom imaju 2 ozljede za sutra al opet treba biti jako oprezan…
Moj neki dojam je da bi cipar i crnu goru trebali bez problema rijesit dok cemo se mozda pomucit sa rumunjskom i ukrajinom. S finskom i grckom se da i moze igrat…
Protiv Ukrajine bi uz taktikce preinake, trebali bi imat sanse…

Stanje koje si ti sam na početku natjecanja objavio jasno potvrđuje da su Ukrajina i Rumunjska bile obje slabije rangirane.
Također, tvoja analiza donosi tvoje stavove o odnosu snaga i očekivanja u tim utakmicama. Svi smo vidjeli kako je završilo u te dvije utakmice.

Onaj koji veli da je pad s 41. na 49. srozavanje onda ne znam sta bi rekli ovi u rumunsjkoj kad su u 3 sezone pali s 19. na 61. mjesto…

Rumunjska je po zastupljenosti u BB-u slična Hrvatskoj. Njihov menadžer Otis je izgradio napredak Rumunjske do 19. mjesta. Sa svojim klubom The Defenders osvojio je 8 uzastopnih naslova prvaka Rumunjske te od sezone 59 do sezone 64 u BBB-u bio uvijek među 32 najbolja, a sezone 61 u polufinalu. Izbornikom je bio 11 uzastopnih mandata, a nakon pada na 61. mjesto se povukao. Novi izbornik je sada presložio reprezentaciju i započeo s novim usponom.

Vrbani ima iza sebe rezultate i ima sada priliku u 2 sezone isto to pokazat s a repkom. Ako ne pokaze slobodan je da ga se smijeni

Kada sam bio izbornik, javno si potvrđivao da za izgradnju igrača za reprezentaciju, a time jednim dijelom i same reprezentacije, treba 10-tak sezona. Davao si i meni podršku u radu i bio suglasan kako, npr. Bugarsku, nismo u stanju pobijediti. Ipak, brzo si promijenio stav, a i njemu nad glavu stavio Damoklov mač. Jasno je o čemu se radi, zar ne?

This Post:
00
324306.155 in reply to 324306.149
Date: 8/8/2025 5:58:53 AM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
205205
Bio si izbornik. Sad više nisi… ne može pomiriti što nije izbornik…

Prateći stanje s reprezentacijom, analizirajući druge reprezentacije i igrače, razvila mi se želja i potreba da pokušam pomoći našoj. Tako sam došao do mandata i jasno istaknuo glavni cilj ( pokretanje naše zajednice u razvoj naših igrača za reprezentaciju ).
Nisam razmišljao o vječnosti i nezamjenjivosti.

Ničim izazvano, moram podnositi sranja igrajući igricu. Samo u Hrvatskoj.

Oskudno, opskurno, antiintelektualno, nedomoljubno.

This Post:
00
324306.156 in reply to 324306.151
Date: 8/8/2025 6:39:16 AM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
205205
...osobno ne mislim da treba napomenuti da su oba problematična. Barem po svojim rovovskim pozicijama iz kojih se opaljuje na drugu stranu.
Zašto se protiv Ukrajine ima 20 posjeda sa šutom manje* (uz čovjek vs. 3-2 još k tome) je OK pitanje, ali tu se mogu prepucavati ljudi koji su imali uvid u ne samo trenutne, već i potencijalne reprezentativce.

Fraza slabije rangiran ima svoje jasno značenje. U ovom slučaju je to višekratno potvrđeno i nije problematično.
No, nije upitno, a niti osporavam da bi to moralo odmah značiti pobjedu. Tada na ljestvici ne bi bilo nikada, nikakvih promjena.
Odlaskom Đelmaša i Tesle prije moga 1. mandata nastala je rupa pod košem. Zato sam posebnu pozornost bio posvetio poticanju razvoja igrača za ta mjesta. Ja sam u konceptu rješavanja tog problema imao jedan pristup, on ima drugačiji.

…postoje dva klana…

Riječ klan ima izrazito negativan kontekst. Nisam ljut i ne mislim da si htio uvrijediti. Međutim, osim najbližih suradnika, ne znam tko me je podržavao, niti tko me podržava sada. Niti se borim za smjenjivanje, niti ga organiziram, ali ću svaki put reagirati na neistinu izgovorenu na moj račun i na moj rad. Ako to netko pokušava iskoristiti za svoj probitak, ja u tome ne sudjelujem.
Otvoren sam bio, a takav sam i dalje. Znaš i sam da bi mi bilo drago da si se uključio i pomogao za mojih mandata. Osim toga, i prijedlog da nam razviješ igrača si odgodio. Razumijem i prihvaćam različite osobnosti. Nadam se da ćeš uskoro moći započeti s razvojem našeg igrača te da ćeš se okušati i u izborničkoj ulozi.

Advertisement