Uważaj, będziesz się musiał gęsto tłumaczyć skąd znasz skille ;-)
Na stronie żadnej reprezentacji nie ma żadnej informacji, że jesteś skautem lub jakiś projekt prowadzisz. Więc możesz zostać uznany za tzw. "osobę zupełnie niezwiązaną z kadrą" ;-)
Znam skille tylko zawodników, którymi się zajmuję. Nie znam skilli zawodników z pozostałych pozycji i do niczego mi to niepotrzebne. Skautów nie będę też pytał o dokładne dane co do zawodników, tylko szacunkowe wartości w grupach.
Poza tym guzik mnie obchodzi, że nie jestem wymieniony w jakichś listach z dinozaurami skautami sprzed lat ;)
Uważam, że takie raporty po sumie skilli to świetna sprawa ;-)
A najlepszy czas na takie raporty to wg mnie początek sezonu. Zawodnicy są po updacie pensji, najłatwiej skontrolować kto trenował a kto nie. Dodatkowo wszyscy mają wtedy równą formę, więc nawet DMI jakąś informację zawiera. Zaletą jest też to, że wtedy robione są bazy draftu. A więc porównanie zawodników z różnych roczników jest łatwiejsze jeśli do porównania będzie się brało skille z tego semego okresu sezonu.
Muszę zrobić raport przed draftem, bo projekt dostaje za mało zawodników ;)
Po aktualizacji pensji można dane powtórzyć. To żaden problem dla mnie. A jeśli dla mnie to nie problem to dla reszty skautów też nie. Nie mają wyboru ;)
Fajnie by było gdyby udało się stworzyć jakiś wyznacznik w stylu:
Jest w tym na pewno jakiś pomysł wart rozważenia.