Kolejka 20 juz za nami a w niej Joga Bonito u siebie 1/13 zza łuku i oddają zwycięstwo czteropakowi. johny i tak przegracie nie składa broni i walczy o Play-offs tym razem pokonuje Hippo-hondrics swoje pięć minut miał Cyril Kružič 34pkt w tym 4 trójki oraz 5 przechwytów a to więcej niż cała ekipa rywali. W hicie kolejki Jastrzębie - Sznurasy Kolejowo tak tak to nie ironia tam walka była o to kto zagra w barażach, zagrano 6vs7 tam nie było miejsca dla słabszych rezerwowych tylko liderzy. Jastrzębie 51% z gry w tym fenomenalne 4 graczy z 20+ ale to Sznurasytrafiły 59% z gry a Edwin Higuero był dziś 13/15 i dowalił 18 zbiorek i 8 asyst prawie robiąc tripledouble. Marceli Raczkowski trafia 12/20 rzutów ale za trzy i ładuje AZeteSowi 72 punkty rekord ligi to 78punktów szkoda że goście tak spartolili III kwartę bo może doszło by do dogrywki i ustaowiono by nowy rekord? Turkusowe Szerszenie po mocnym 7-0 z czerwonymi teraz wracają na stare śmieci i zaledwie 2-2 dziś nie sprostali Dryblasą i choć mecz był na styku to trzymały ich tylko osobiste 17/20. Dąbrowa Górnicza pomimo 6 już zwycięstwa w sezonie wciąż pozostaje na ostatniej pozycji z racji wygranej Radogoszczanki a nie wróć tam nie wygrał zespół a Raczkowski włączył MVP mode. ZKS 1938 Stal Stalowa Wola wypada nam z play-offs na ten moment dziś porażka u siebie z MKS, zawalił Nicholas Burns zarobił 6 fauli dał sobie rzucić 4 trójki i sam rozdał ledwie 3 asysty, rozgrywajacy z 1 asystą co 10 minut to troche słabo a miał już wystepy gdzie rozdawał ich po pare naście. Mks Mazur Ełk - Geobasket kolejny hicior kolejki tam stawką są play-offs co widać po zagranych taktykach, mecz na styku wysokie tempo wiele emocji a wszystko to aby dostać bęcki w 1 rundzie z Anwilem, a może się mylę . MKS trafia 10 z 21 trójek a i tak przegrywa no mnie zaskoczyli a was? Apollonas Zolotas jak profesor niby niewidoczny niby w cieniu a 43minuty na parkiecie mądrej gry 6 asyst 2 przechwyty i precyzja chirurga zarówno z lini 9/10 jak i z gry 7/9. No i na koniec WTKAnwilWloclawek tym razem 78+ a MVP Alan Legal 30pkt 26zb 7bloków i 5 asyst. Ja wiem że Raczkowski ja wiem ale Alan itak zgarnie MVP sezonu zasadniczego i pojedyncze wystepy tego nie zmienią. W następnej kolejce czeka nas mecz Anwilu z Szerszeniami jeszcze 4 kolejki temu bym sie ekscytował ale teraz, no zobaczymy czy będą to igrzyska śmierci czy oszczedzanie sił przed play-offs.