Ja sam bio ubedjen da je Vuk doprineo tome da pisemo kako citamo i citamo kako pisemo i da je to glavna stvar koju je Vuk uradio ...
koliko se ja secam, mislim da je uradio jos samo jednu malu stvarcicu pored toga, a to je da je sastavio cirilicu.. :)))) a sad nek me neko ispravi ako gresim, mada kontam da sam 99% siguran..
Evo sad realna situacija: ima preko 1000 tagova koje bi trebalo prebaciti sa latinice na cirilicu i to bi trebalo uraditi odjednom jer mislim da ne bi bilo ok da pola sajta bude na cirilici a pola na latinici. I ko to da uradi preko noci? LA-jevi? Jedino ako neko od ostale dvojice ima volje/vremena za to ...
ma opusteno.. ne morate.. samo kazem da bi mozda bilo bolje da ste to od samog pocetka bili radili kad je osnovan bb na srpskom jeziku jer nemojte sada reci da nisam u pravu, jel mozda kod nas cirilica manje vazna nego kod rusa ili bugara ili nego grcima njihov alfabet ili kinezima njihovo pismo, kao i onim arapima njihovo, pa su oni odmah pravili prevod na svom pravom pismu.. nemoj sad misliti da ja tebi ista zameram, opusteno samo nastavite i na latinici, citljiva je i ona, uglavnom obavljate veliki posao i svi smo vam na tome zahvalni.. :)))) i cestitke na danasnjoj pobedi.. :))))
Last edited by Grobar at 11/24/2009 5:46:47 PM