Kraj: Latvia
GM: Khazaad
Ilość zbanowanych klubów jednego użytkownika: dokładnie nie liczyłem, ale ok. 8.
Czy to wszystkie: oby :)
Aż trudno w to uwierzyć, ale to fakty. Wszystkie kluby łączyło wspólne IP, większość istniała krótko, kilka dni, tylko po to, aby przelać kasę (kilkaset tysięcy) do innego klubu, a ten z kolei do głównego klubu (kwoty już rzędu milion lub więcej). Naturalnie każdy z tych klubów miał po kilka transferów (czasem nawet więcej), aby zamazać ślady. Niektóre były z "zaprzyjaźnionymi" klubami, inne z obcymi. Cel był jeden - zamazać ślady i zasilić gotówką główny klub. Naturalnie wszystkie transfery zdrowo ponad rynkową wartość (był np. koleś z pensją ok. 3.600 w wieku podajże 22 lat, który poszedł za ponad milion). Nie wiem, czy udało usunąć mi się wszystkie, pewnie nie. Teraz trzeba pilnować zgłoszeń, aby wyłapać je w zarodku.
Druga ciekawa sprawa to 5 klubów. Temat jeszcze do rozważenia (czy ban pójdzie wszędzie, czy jeden klub się ostanie z potężną karą finansową). Ten był mniej pomysłowy, bo wszystkie transfery szły do jednego klubu a do tego wszystkie zespoły grały sparingi tylko między sobą :)
Czego by jednak nie mówić - nie udałoby się to bez raportów użytkowników o podejrzeniach o wielu kontach tego samego użytkownika oraz zgłoszeniach zbyt wysokich transferów.
No dobra, idę szukać kolejnych oszustów ;)