Pozdrav nacijo!
Finsku smo apsolvirali na rutinski nacin i prosli u nokaut fazu kao 19. reprezentacija. Odmah smo znali da cemo u nokautu bit gosti gdje god doguramo. Prvu smo tekmu igrali protiv Rusije koja je bila 14. i imala je samo jedan poraz. Rusija je stvorila jako dobru generaciju a i igrsli su doma. Mi smo morali riskirat s vecim trudom i to nam je donjelo prolaz.
Na kraju pobjeda 83-69 i ovako izgleda lako ali nije bilo. Prva cet 17-16 za nas pa na poluvrijeme odlazimo na +6. Druga cet je 18-16 za nas i zadnju smo se potpuno odlijepili i rjesili tekmu. Igrali smo izvana ali nitko nije uzeo puno suteva nego su se raspodijelili sto je bilo dobro za nas. Skalec je izdominiro sa sutem 8-12 i 19p te 14 skokova. Jos je zabio 2-3 trice haha. Pobjeda je dobra ali nema se vremena za slavlje.
Iducu igramo s Turskom naravno u gostima koja je zavrsila treca i to bez poraza. Jasno je da je to gotovo nemoguca misija ali dok ima i malo nade, nema odustajanja. Treba nam dobra forma jer Turska mi se cini i malo slabija nego Rusija ali domaci teren i veci ent su na njihovoj strani. Nas samo vrhunska forma i dobra taktika moze nekako izvuc.
Za kraj, trenutno smo 17. reprezentacija svijeta i 9. europe. Ne znam jesmo nili kad 9. u europi ali to je za nas vrhunski uspjeh. Do kraja sezone je bitno ostat u 12 europe da za ep budemo u 2. jakosnoj skupini a mislim da cemo to i ostvarit