ale tu przecież nie chodzi, że ktoś dał za młodziaka 250k, bo wielu robi takie interesy i nikt się nie czepia...bardziej rażą bidy na 7 grajków od jednego teamu, w dodatku od koleżki, który zakopuje ich bezpośrednio po zakupie...cel takiej operacji wydaje się oczywisty - przelanie kasy na konto kolegi i tyle...nie ma co kręcić i w żaden sposób tłumaczyć, bo wszystko jest jasne, a nikt tu głupi nie jest.
upolowanie jelenia na młodego grajka do treningu i zgarnięcie wielokrotnej przebitki jest powszechnym procederem i spoko to można akceptować (sam tak robię, choć może nie na taką skalę), ale transfer wielokrotny pomiędzy dwoma teamami nie może być akceptowany...nie po to ktoś wymyśla jakieś reguły gry, żeby panowała kompletna samowolka i ktoś dostawał przyzwolenie ludzi na NOTORYCZNE i JAWNE łamanie reguł (mowa o PeWu).
szkoda, że Gmowie pozostają na te procedery obojętni tylko dlatego, że ktoś jest powszechnie znanym i wysoko postawionym userem ew czyimś kolegą...reguły są dla wszystkich, a nie tylko dla początkujących, anonimowych czy tych nie uwikłanych w żadne układy z tymi wysoko postawionymi.
"anonimom" ucina się często głupie 100-300k od bardzo wysokich transferów, bo ktoś sobie ubzdura, że w jego mniemaniu transfer był przepłacony...ale kara idzie bo user jest mało znaczącym graczem...natomiast user z "elity" może sobie dać wedle uznania za grajka 200% jego realnej wartości po to żeby pograł u niego 2 tyg na rezerwie w niskiej lidze, po czym sprzedaje, go za niecałą połowę tego co dał (swoją drogą realną wartość rynkową grajka)...transfer oczywiście przechodzi i jest czysty, bo jest on między dwoma bardzo znanymi i powszechnie lubianymi/szanowanymi userami...dodam, że to nie pojedynczy tego typu proceder jeśli chodzi o tego usera, który zresztą sam na forum otwarcie mówi, że to forma sponsoringu, robiąc sobie jaja z kogoś kto jest takiej działalności przeciwny.
swoją drogą PeWu jesteś strasznie bezczelny i pewny siebie - nie dość, że jawnie łamiesz nie po raz pierwszy zasady gry, to jeszcze wielce się nt tych spraw rozpisujesz, zamiast siedzieć cicho i liczyć, że to przejdzie...myślę, że ja nie mógłbym czuć się taki pewny gdybym robił podobne deale...mniemam, że ta pewność siebie w twoim przypadku wynika z "mocnych" pleców i protektoratu osób wysoko postawionych w grze...spoko to jest zabawa i tylko głupia gra, możliwe że ja podchodzę często do różnych spraw zbyt "na serio" i "na poważnie", ale K*RWA każda zabawa ma swoje reguły inaczej traci sens...tak reguły i to dla wszystkich, a nie że ktoś ma reguły w PI*DZIE i czuje się bezkarny, bo ma układy i kpi sobie ze wszystkich użytkowników.
podobno wedle instrukcji gry transfery wielokrotne pomiędzy tymi samymi teamami, są brane bardziej "pod lupę" przez GMów i są rozpatrywane dużo bardziej rygorystycznie - kary finansowe lub ban dla zamieszanych teamów (zazwyczaj ban):
Zbyt wysokie i nieuczciwe transfery pomiędzy drużynami zawsze są problematyczne i z reguły prowadzą do zamknięcia zamieszanych zespołów.
ciekawe jak poważne konsekwencje będzie miał taki transfer 7 grajków idących od razu w piach...zapewne GMowie będą mieć ręce pełne roboty...lol.
ps. dzięki z góry za "przychylne" komentarze moich wiecznych hejterów, oceniających mnie za nick Huanito, a nie wartość czy słuszność moich słów, ale szczerze - I don't give a fck...na taki bajzel nigdy nie będę obojętny.
ps 2. żeby nie było sprawy nigdzie nie zgłaszałem...liczę tylko na kompetencję, zainteresowanie i jakieś działanie ze strony naszych wspaniałych, nieomylnych, bezstronnych i stojących na STRAŻY PRAWA GMów ;)
Last edited by Huanito at 2/3/2014 3:32:41 PM