BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 26

Sezon 26

Set priority
Show messages by
This Post:
11
252829.135 in reply to 252829.134
Date: 2/3/2014 1:24:20 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
... o tak ruszył forum jak nikt
nie wiem dlaczego nikt nic nie mówi jak 19latków sie sprzedaje gorszych niż moi 18latkowie za wyższą kasę.

From: Pewu

This Post:
11
252829.136 in reply to 252829.135
Date: 2/3/2014 2:26:09 PM
Overall Posts Rated:
914914
Mając taką liczbę piłek trudno uwierzyć, abyś był święty :P

@marcin

a to wszystko nie pisząc nawet postu!

This Post:
00
252829.137 in reply to 252829.129
Date: 2/3/2014 2:40:21 PM
Overall Posts Rated:
299299
UU, już nie wygląda tak pięknie jak kiedyś...

To co, Dejvid albo Leszek przez wzgląd na dawne czasy?

jakbym miał miejsce w pensji :P na -150/-200k co tydzień mnie nie stać :D

From: aMORFIczny

To: Pewu
This Post:
00
252829.139 in reply to 252829.136
Date: 2/3/2014 3:00:25 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
a co ma ilość piłek do switości, jeśli tymi kryteriami oceniamy to Ty, banan, kozlik , prezydent asta i inni powinni być małymi diabełkami

powiedz jaka idea Ci przyświecała bidując tych zawodników, bo jak dla mnie to zagadka, jak chcesz żebym dostał bana, dostał upomnienie, karę finansową inne tego typu to napisz że Ci cos nie pasuje a nie stosujesz jakąs partyzantke?

This Post:
11
252829.140 in reply to 252829.135
Date: 2/3/2014 3:09:25 PM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
ale tu przecież nie chodzi, że ktoś dał za młodziaka 250k, bo wielu robi takie interesy i nikt się nie czepia...bardziej rażą bidy na 7 grajków od jednego teamu, w dodatku od koleżki, który zakopuje ich bezpośrednio po zakupie...cel takiej operacji wydaje się oczywisty - przelanie kasy na konto kolegi i tyle...nie ma co kręcić i w żaden sposób tłumaczyć, bo wszystko jest jasne, a nikt tu głupi nie jest.

upolowanie jelenia na młodego grajka do treningu i zgarnięcie wielokrotnej przebitki jest powszechnym procederem i spoko to można akceptować (sam tak robię, choć może nie na taką skalę), ale transfer wielokrotny pomiędzy dwoma teamami nie może być akceptowany...nie po to ktoś wymyśla jakieś reguły gry, żeby panowała kompletna samowolka i ktoś dostawał przyzwolenie ludzi na NOTORYCZNE i JAWNE łamanie reguł (mowa o PeWu).

szkoda, że Gmowie pozostają na te procedery obojętni tylko dlatego, że ktoś jest powszechnie znanym i wysoko postawionym userem ew czyimś kolegą...reguły są dla wszystkich, a nie tylko dla początkujących, anonimowych czy tych nie uwikłanych w żadne układy z tymi wysoko postawionymi.

"anonimom" ucina się często głupie 100-300k od bardzo wysokich transferów, bo ktoś sobie ubzdura, że w jego mniemaniu transfer był przepłacony...ale kara idzie bo user jest mało znaczącym graczem...natomiast user z "elity" może sobie dać wedle uznania za grajka 200% jego realnej wartości po to żeby pograł u niego 2 tyg na rezerwie w niskiej lidze, po czym sprzedaje, go za niecałą połowę tego co dał (swoją drogą realną wartość rynkową grajka)...transfer oczywiście przechodzi i jest czysty, bo jest on między dwoma bardzo znanymi i powszechnie lubianymi/szanowanymi userami...dodam, że to nie pojedynczy tego typu proceder jeśli chodzi o tego usera, który zresztą sam na forum otwarcie mówi, że to forma sponsoringu, robiąc sobie jaja z kogoś kto jest takiej działalności przeciwny.

swoją drogą PeWu jesteś strasznie bezczelny i pewny siebie - nie dość, że jawnie łamiesz nie po raz pierwszy zasady gry, to jeszcze wielce się nt tych spraw rozpisujesz, zamiast siedzieć cicho i liczyć, że to przejdzie...myślę, że ja nie mógłbym czuć się taki pewny gdybym robił podobne deale...mniemam, że ta pewność siebie w twoim przypadku wynika z "mocnych" pleców i protektoratu osób wysoko postawionych w grze...spoko to jest zabawa i tylko głupia gra, możliwe że ja podchodzę często do różnych spraw zbyt "na serio" i "na poważnie", ale K*RWA każda zabawa ma swoje reguły inaczej traci sens...tak reguły i to dla wszystkich, a nie że ktoś ma reguły w PI*DZIE i czuje się bezkarny, bo ma układy i kpi sobie ze wszystkich użytkowników.

podobno wedle instrukcji gry transfery wielokrotne pomiędzy tymi samymi teamami, są brane bardziej "pod lupę" przez GMów i są rozpatrywane dużo bardziej rygorystycznie - kary finansowe lub ban dla zamieszanych teamów (zazwyczaj ban):

Zbyt wysokie i nieuczciwe transfery pomiędzy drużynami zawsze są problematyczne i z reguły prowadzą do zamknięcia zamieszanych zespołów.

ciekawe jak poważne konsekwencje będzie miał taki transfer 7 grajków idących od razu w piach...zapewne GMowie będą mieć ręce pełne roboty...lol.

ps. dzięki z góry za "przychylne" komentarze moich wiecznych hejterów, oceniających mnie za nick Huanito, a nie wartość czy słuszność moich słów, ale szczerze - I don't give a fck...na taki bajzel nigdy nie będę obojętny.

ps 2. żeby nie było sprawy nigdzie nie zgłaszałem...liczę tylko na kompetencję, zainteresowanie i jakieś działanie ze strony naszych wspaniałych, nieomylnych, bezstronnych i stojących na STRAŻY PRAWA GMów ;)

Last edited by Huanito at 2/3/2014 3:32:41 PM

This Post:
33
252829.141 in reply to 252829.135
Date: 2/3/2014 3:14:21 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10861086
Second Team:
ASPK Gostynin
nie wiem dlaczego nikt nic nie mówi jak 19latków sie sprzedaje gorszych niż moi 18latkowie za wyższą kasę.
Brak reakcji GMów na transfery jakie mają miejsce przy kupnie zawodników z draftu za przyslowiowego dolca a po tygodniu sprzedaż z przebitką 1000% uważam za żenadę. Ale o czym mowa jak nasz GM robi to samo.
Karci się menadżerów i nakłada kary jak ktoś sprzeda wytrenowanego już gracza, (czesto multiskila) za kilka procent więcej niż wskazuje rynek a nie reaguje się zupełnie na taki proceder. To tak ogólnie.
Co do ciebie Morfi to wydaje mi się, że w tym przypadku bardziej od ceny drażni ludzi zupełnie co innego. Mianowicie kupiec i to znany społeczności z niekonwencjonalnych zakupów kupuje od ciebie dziwnym trafem zawodnika za 250 tyś tylko po to, żeby spalić swoją nową gwiazdę od razu w piecu.;-).

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
This Post:
55
252829.143 in reply to 252829.142
Date: 2/3/2014 3:56:41 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850
Handlowanie juniorami denerwuje szczególnie tych którzy tego nie robią, to zrozumiałe, sam handluję nimi nie tylko po to by się wzbogacić ale też by się nie irytować zarobkami innych
Nie liczcie na to że coś się zmieni, przecież ta gra oficjalnie popiera takie działania właśnie, za taki handelek otrzymuje się nagrody:

"Dzienny handlarz
Zawodnik kupiony i sprzedany w celu szybkiego zysku
Dzienny handlarz (30 dni) | Poziom 1 | 2009-06-19 | 12334 nagrodzonych drużyn. 2 Pkt
Dzienny handlarz (10 dni) | Poziom 2 | 2009-06-19 | 6800 nagrodzonych drużyn. 2 Pkt
Dzienny handlarz (+25%) | Poziom 3 | 2009-07-09 | 6639 nagrodzonych drużyn. 2 Pkt
Dzienny handlarz (+50%) | Poziom 4 | 2009-07-09 | 5139 nagrodzonych drużyn. 2 Pkt
Dzienny handlarz (+75%) | Poziom 5 | 2009-07-09 | 3827 nagrodzonych drużyn. 3 Pkt
Dzienny handlarz (+100%) | Poziom 6 | 2009-07-09 | 3070 nagrodzonych drużyn. 3 Pkt"

Więc to jest jeden z elementów tej gry
Według BB-ków łosiem nie jest ten co kupuje młodego za 100k, ale Ci którzy nie próbują ich za 100k sprzedać
Mi się moze to nie podobać (z chęcią bym z tego handlu zrezygnował gdyby zostało zabronione) ale widać BB-kom się to podoba skoro przyznają odznaczenia za szybki i zyskowny handelek

Last edited by darkonza at 2/3/2014 3:59:49 PM

This Post:
00
252829.144 in reply to 252829.138
Date: 2/3/2014 4:24:27 PM
Młoty Stargard
PLK
Overall Posts Rated:
850850

Zapomnijmy o Darkonzie i Zamku. Oni pewnie ze względu na przeszłość i swoje powiązania rodzinne nie mogą nawet transferów między sobą dokonywać.

No nie mogą, philipsa bym od zamka wziął z chęcią, ale nawet nie pytałem o to czy mogę, bo kiedyś zapytałem i dostałem konkretną odpowiedź
Dawno temu w w niższych ligach to nie był problem, bo na niższym poziomie rozgrywkowym mozna łatwo znaleźć odpowiedniego zawodnika, teraz jednak już mało takich którzy mi odpowiadają i jak jednego z nich akurat sprzedaje zamek to mogę sobie tylko popatrzeć.

This Post:
00
252829.145 in reply to 252829.141
Date: 2/3/2014 4:33:03 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
Tomek Huan co ja na to poradzę, że bidną ich jeden i ten sam manager może ma jakis dziwny plan, nie znam nie pytałem, już nie wiem kiedy ostatnio do Pewu nawet pisałem, pewnie dawno

zreszta co ja bede sie znowu tłumaczył, jak maja zbanować to niech banuja, Tomek, Huan zgłoście nadużycie zasad gry i po sprawie. Przynajmniej ja i Wy bedziecie mieli więcej czasu na co innego niż BB, no przynajmniej ja. Nic wracam do ERPów.

i niech to bedzie ostatni mój post.

pozdrawiam

Advertisement