Dakle,ne treba biti nerealan u ocekivanjima,ako nam je repka 7 na rang listi u grupi,a jeste,onda je uspjeh biti 6 -ti na kraju.Vaznije od toga je da se uspostavi sistem treniranja mladih igraca ,pri cemu bi selektori,a i njihovi pomocnici imali glavnu ulogu.Pod tim podrazumjevam ,kontakt sa menadzerima i pomoc novim menadzerima u treniranju potencijalnih reprezentativaca,ali i odradjivanje prljavih poslova,tj nagovaranje menadzera koji iz bilo kog razloga ne zele da treniraju potencijalne reprezentativce najbrzim treningom,da iste bar prodaju po nekoj normalnoj cijeni.Smatram da bi posao selektora ili njihovih pomocnika trebao i biti pracenje transfer liste i obavjestavanje domacih menadzera,kad se neki reprezentativac,ili veliki talenat pojavi na transfer listi kako bi sto vise takvih igraca ostalo u zemlji.Takodjer mislim da bi posao selektora ili pomocnika bilo i nalazenje talenata za menadzere koji zele da ih treniraju najbrzim treningom,i tako pomognu repci,pod ovim mislim na igrace od 18 godina koje bi mogli trenirati cetvrtoligasi i treceligasi,ali i stariji koje bi mogli trenirati drugoligasi i prvoligasi.Svjestan sam da je to veliki posao za jednog,ili dva covjeka,pa ako selektor(i),ne mogu sami ,mislim da ne bi bilo lose,da se angazuju ljudi koji imaju vremena i volje,da im u tome pomognu.
Last edited by zalosna sova at 7/5/2010 1:24:38 PM