BuzzerBeater Forums

BB Hrvatska > U21 HR

U21 HR

Set priority
Show messages by
From: canci

This Post:
11
320337.131 in reply to 320337.130
Date: 1/25/2025 4:11:42 PM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Pozdrav zajednico!

Iza nas su dvije utakmice i to pobjeda protiv Slovenije te poraz od Ceske.
Hrvatska - Slovenija 79-67
Ceska - Hrvatska 95-86

Prvo Slovenija. Znamo sta je Slovenija trenutno u u21 svijetu ali ova generacija im nije toliko jaka kao prijasnje no opet je to bila tekma 50-50. Srecom po nas igrali smo doma uz isti trud pa se moze rec da smo kontrolirali cijelu utakmicu i zasluzeno dobili. Zanimljivo da smo mi i Slovenci koristili istu taktiku za napad i obranu gdje smo se mi bolje snasli. Prva cet 21-15 za nas dok je druga +4 za nas i na odmor idemo s 10 prednosti. Slovenija bolje otvara trecu ali opet mi to pobjedujemo s 1 poenom. Cetvrta je isto odradivanje posla i na kraju je +12 za nas. Pod kosem smo napadacki bili puno jaci a i u obrani bolji. Kod nas nalis 23p a katalenic 11 skoko. Nema se tu sta posebno za dodat nego da je ostvarena bitna pobjeda.

A sad na cesku. Nakon slovenije mi je laknulo ali onda kako se blizila tekma bilo je jasno da ce bit sve samo ne lagano. Nakon petka odmah sam vidio da su nam 3 igraca malo van forme a ceska je dobro odradila taj trening i usla s boljom formom. Nama se ozlijedio jos i juraga i eto ga na. Ceska je napravila jako dobru ekipu koja moze pomutit racune i ovima u vrhu. Krenulo je s -5 na kraju prve cet dok drugu dobijamo s jednim poenom. Trecu gubimo s 1 i to je jos uvijek tu i vjerovao sam da bi se mogli vratiti. No cetvrta je stalno na strani ceske te je konacni rezultat -9. U statistici kad gledamo razlika je najveca u osobnama gdje smo ih imali 8 vise. Ostalo je sve tu negdje tako da ovaj put nije otislo na nasu stranu. Kod nas skalec 22p i 16 skokova.

Omjer nam je 2-1 gdje nisam ocekivao poraz od ceske ali zasluzili su jer su dobra ekipa i u tom trenutku su jednostavno bili bolji. Sad nam slijedi moldavija koja je 71. na ljestvici ali ove godine imaju dobru generaciju s par dobrih igraca. Sreca da im je forma losija nego proslu tekmu a i igramo doma i tu ne vidim kako bi nas Moldavci mogli iznenadit. Nakon njih 2 lakse tekme i onda Engleska u gostima koja ce bit jako zeznuta. Nadam s da ce tad forma bit na nivou a i da ce mnogi igraci napredovat.
Polako se dizu skilovi ali moze to jos i jace i bolje. Treba nam dobar plasman u prvom krugu da bi u nokautu probali proci tu drugu rundu od prije dvije sezone.

Cujemo se

This Post:
11
320337.132 in reply to 320337.131
Date: 2/14/2025 6:58:52 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Pozdrav zajednico!

Iza nas su 3 "lakse" tekme.
Moldavija 105-96
Gana 99-59
Ekvador 106-75

Tri pobjede koje smo i ocekivali. Moldavija je bila najzezjutija jer imaju stvaro par dobrih pojedinaca ali usljeli smo to privest kraju. Koju god taktiku igrali skoro uvijek medu lrva dva imena je jakupec. Stvarno nas vjv i najbolji vanjski ove sezone. Uz njega istaknuo se safaric gdje je u dvije tekme najvise zabijao. Ono u cemu nismo dobri su izgubljene lopte. Puno smo gubili u ovim laksim tekmama i protiv jacih ce to bit kobno.

Sada nam slijedi ono pravo. 2 su utakmice do kraja i nadam se da cemo bez stresa uci u nokaut sa sto bolje pozicije. Prva je s Engleskom koja je pravi izazv jer vec nekoliko sezona rade odlican posao i tu su u top 30. Imsju odlicnu momcad a jos i doma igraju. Cekao sam trening da vidimo sta cemo. Opcije su cuvat ent za prolazak ili ic na pobjedu. I dalje ne znam sta cemo jer svaku tekmu zelim ful. Ono sto me zalosti je forma gdje smo zadnja dva tjedna imali stvarno top ali ko nekih prijasnjih sezona kada dodu neke bitne tekme forma padne. Mi imamo 3 igraca s formom 9 a englezi cak 11. Da se raumijemo, ostali skoro svi bitni imaju 8 osim jednog 7 ali forma je jako bitna pa i to stvara razliku. Imamo vremena do ponedjeljka se odlucit jer s dvije pobjede bi bili medu 16 i domacini u prvom krugu a ak spljugamo jednu gotovo sigurno necemo bit domacini ako prodemo.

Ekipa je napredovala po skilovima jedino kaj ima par stranaca koja ne slusa bas aavjete oko treninga a niti oko forme zato mi je svaki trening drz gace. Ima i nekih domacih ali eto apeliram opet da se drzi nrka forma i skilovi. Ekipa ima domet pomrsit racune ali ako nece bit forme pomrsit cemo racune samo sebi i opet rec mogli smo malo vise. Sportski psiholog tko moze neka kupi jer on odrzava dost dobro formu a to smo vidjeli prosle sezone gdje smo stvarno iz tjedna u tjedan imali puno formi 9. To fali ove sez za nesto napravit

This Post:
00
320337.133 in reply to 320337.132
Date: 2/17/2025 3:48:59 PM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Ispricabam.se svima sto cu morat popljuvat igricu jer jednostavno osjecam da moram. Prije utakmice isli smo cuvat ent i nismo vjerovali u pobjedu i ako bi reko da su ekipe 50 50 ali englezi doma igraju. Vise su se i trudili ali kad je igra glupa onda je glupa. Dobijemo prvu cet 4 a drugu cet u zadnju min ulazimo s +17. Na poluvremenu +11. Drugo pol je valjda izasla seniorka repka kine pa nas poderala. Nas najabolji suter jakupec ima sut 6-29 ko da su ga 3 jokica cuvala. Zabili smo jedinu tricu 14 sekundi prije kraja a uvjeren sam da englezi nemaju vanjsku obranu kod svih igraca bar 15. Taktike za kurac. Ent domaca prednost za kurac. Da su nas dobili ko cesi e to je realno a ovo nije realno. Sva sreca pa mi je ovo zadnja sezona na klupi da ne moram.gledat ovako glupe tekme. Trica 1-18 stari moj. Mi koji dizemo bas skok sut da imamo kaj zabkt zabijemo kurac. Ocito samo obrana treba i unutarnja i vanjska jer sa skok sutom 10 ces bit bolji nego da imas 17. Ne moze me nitko uvjerit da je ovo normalna tekma.

From: Prljavi

This Post:
00
320337.134 in reply to 320337.133
Date: 2/18/2025 1:25:47 AM
Ružni
A-1 Superliga
Overall Posts Rated:
201201
Od prethodne sezone u većini vodećih jakih liga, a i u nekim drugim, prvaci su klubovi koji slažu momčad za igru sa zonom 3-2 uz 2 košarkaški virtualna igrača ( centri blokeri - blok, skok, unutarnja obrana, vanjska obrana, dodavanje, vođenje ).
Nije upitno razvijanje takve mogućnosti koja u stvarnosti ne postoji, ali njihove postavke daju nerealnu prednost takvoj postavci. Upravo zato su mnogi usmjereni takvoj momčadi što uniformira igru.

This Post:
00
320337.135 in reply to 320337.134
Date: 2/18/2025 2:43:05 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Da bas hell je to zapoceo prije par sezona a sad dal je on to prvi zapoceo il neki stranac nezz. Novi izbornik ce imat vremena probat taj nacin jer meni je taj nacin igre glup ali kad donosi rezultat ne mozemo ga u potpunosti odbacit. Mene cak ne iritira ta postavka nego jednostavno sto u buzzer utakmicams ima prevelikih amplituda. Ima i u stvarnosti ali tu svaku drugu tekmu netko vodi+10 pa bi izgubio. Jasno jr bilo da je engleska jucer veliki favorit jos pogotovo dok je trkma pocela i vidlo se da imaju veci trud. No ona prve dvije cet odigras vrhunski i onda te zakopaju.

Zadnje kolo nam je finska gdje sam prilicno siguran da ce mozds i trgat jer s pobjedom oni prolaze. U slucaju da izgubimo, bit cemo tu oko 32 mjesta i ovisit ce kos razlika o prolasku. Ako prodemo,a to se jskreno nadam da budemo, onda smo od prvog kola gosti. Tu ce vec bit pakleno jer vjerujem da nas vecina zeli izbjec s obzirom da imamo sigurno momcad za top 16. Jedini problem su domacinstva koja su u ovom trenutku dost velika prevaga

This Post:
00
320337.137 in reply to 320337.136
Date: 2/20/2025 7:11:46 AM
Alo ti
II.2
Overall Posts Rated:
2828
Second Team:
Gorska Akademija
Po meni je GE općenito jako nerealan, naročito nakon onog ubrzavanja igre prije par sezona. Ja ne igram toliko dugo, ali u usporedbi s pravom košarkom, kako ti kažeš, nema veze s vezom.

Meni je samo smiješno da uz vanjske taktike, u tom susretu eto, englezi još natuku 10 blokada i naši imaju šut 30%, a prema plaćama i skillovima bi trebali biti tu negdje.

Još mi smiješnije vidjeti "1 skill" igrače na tl-u koji se prodaju po milijun i više, a obično ti imaju samo vanjsku obranu visoku. Nadam se da će, nakon što srede kod, malo srediti i taj GE algoritam ili prema čemu već računa ishod meča.

This Post:
33
320337.138 in reply to 320337.137
Date: 3/5/2025 3:06:25 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Pozdrav nacijo!

Finsku smo apsolvirali na rutinski nacin i prosli u nokaut fazu kao 19. reprezentacija. Odmah smo znali da cemo u nokautu bit gosti gdje god doguramo. Prvu smo tekmu igrali protiv Rusije koja je bila 14. i imala je samo jedan poraz. Rusija je stvorila jako dobru generaciju a i igrsli su doma. Mi smo morali riskirat s vecim trudom i to nam je donjelo prolaz.

Na kraju pobjeda 83-69 i ovako izgleda lako ali nije bilo. Prva cet 17-16 za nas pa na poluvrijeme odlazimo na +6. Druga cet je 18-16 za nas i zadnju smo se potpuno odlijepili i rjesili tekmu. Igrali smo izvana ali nitko nije uzeo puno suteva nego su se raspodijelili sto je bilo dobro za nas. Skalec je izdominiro sa sutem 8-12 i 19p te 14 skokova. Jos je zabio 2-3 trice haha. Pobjeda je dobra ali nema se vremena za slavlje.

Iducu igramo s Turskom naravno u gostima koja je zavrsila treca i to bez poraza. Jasno je da je to gotovo nemoguca misija ali dok ima i malo nade, nema odustajanja. Treba nam dobra forma jer Turska mi se cini i malo slabija nego Rusija ali domaci teren i veci ent su na njihovoj strani. Nas samo vrhunska forma i dobra taktika moze nekako izvuc.

Za kraj, trenutno smo 17. reprezentacija svijeta i 9. europe. Ne znam jesmo nili kad 9. u europi ali to je za nas vrhunski uspjeh. Do kraja sezone je bitno ostat u 12 europe da za ep budemo u 2. jakosnoj skupini a mislim da cemo to i ostvarit

This Post:
77
320337.139 in reply to 320337.138
Date: 3/16/2025 7:41:51 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Pozdrav ekipa!

Dosao je kraj sudjelovanja na utjesnom turniru. Turska je bila ocekivano bolja jer su igrali doma plus mi nismo ent imali. Poraz 80-96. Nismo bili tolko ni losi jer smo na kraju prve kasnili -1 a na poluvrijeme otisli sa -8. Treca je zavrsila x tako da smo jos uvijek bili u igri ali u zadnjoj se turska vrlo brzo odlijepila tako da nije bilo spasa. Skalec i katalenic kod nas najbolji. Skalec po poenima 19 a katalenic sut 7-8. Ova generacija nije bila top ali mora postat standard da i s okej generacijama prolazimo u nokaut fazu utjesnog turnira. Ovog puta je to bilo s 5-2 a mako je falilo da udemo s 6-1 i budemo domacini prvu tekmu sto bi olaksalo daljni put. Medutim, nema plakanja repka ide dalje.

Sada je i konacno, ovo je bila moja zadnja sezona kao izbornik. Povlacim se ali ostajem naravno u treningu. Za ovih 6 sezona je napravljeno jako puno i postavljena je ljestvica da vise nismo bas dole a niti neki prosjek. Da se mozemo nosit i sa puno vecim reprezentacijama. Preuzeo sam reprezentaciju kad je bila 50. na svijetu i uspjeli smo je dopeljat do cak 15. mjesta na svijetu i 9. u europi. Trenutno smo 18. na svijetu i 10. u europi i jako je bitno do kraja sezone da budemo medu top 12 europe da smo drugi nositelji na ep. Ne moram vam ni objasnjavat koliko nam to znaci.

Ono na sto sam najvise ponosan da smo digli za valjda 80% svijest o treniranju igraca za reprezentaciju koji su kasnije i klubu donjeli zaradu ili odlicnog igraca za dalje. Digli smo sustav treninga na maksimum. Podigli smo jako visoko letvicu minimalnih zahtjeva u vezi skilova. Trenutno potencijal 6 je jako tesko upast u reprezentaciju. To smo digli jako i ne moze se vise desit da imamo 2 3 potencijala lvl 6 u ekipi. Svijest o pomocnim trenerima.i trenerima mladih. Rijetko tko sada koristi i trenera 5. Svijest o sportskom psihologu. To su sve stvari koje u buducnosti moraju donjet nesto vise. Imao sam srecu da kad sam ppstao izbornik, igrom slucaja je doslo novih 10-15 menadzera od kojih je 80% i ostalo te danas imaju sve izgradeno i potrebno znanje za buducnost. Na ppcetku nismo nis imali ali sada ima sve i zato vjerujem u buducnost jer je sad puno lakse istrenirat vrhunskog igraca. Ima nas i bit ce uspjeha za u21.

Uz u21 dizat ce se i a reprezentacija a sve zbog novih ljudi koji imaju volje a i stekli su znanje treninga. Vjerujem da u21 reprezentacija u buducnosti moze napravit neki veliki rezultat. Imali smo gresaka i neke stvari radili drugacije ali sada smo dosegli nivo gdje mislim da treniranje nije vise problem. Taktika i manjak igraca jesu ali se nadam da ce novi izbornik bar u taktici bit bolji.

Da se nadovezem na iduce generacije. Sljedece sezone cemo imat mozda i najslabiju u zadnjih 6 sezona ali to sve ovisi o volji menadzera koji imaju reprezentativce, kako ce ih trenirat. Imamo 2 top unutarnja i 2 3 vanjska ali ostalo treba treninga dosta. Ko god preuzme tu prvu sez morat ce istrpit i izvhc maksimum da puno ne padnemo jer onda dolaze dvije odlicne generacije. Generacija koja trenutno ima 19 godina bit ce odlicna a treba vidjet za 2 sezone hoce li bit topcina. Generacija od 18 godina ce bit topcina jer tu pratimo nasa 4-5 menadzera koja treniraju i za tu generaciju ocekujem da napravi prvi puta nesto na ep. Stvarno ako se sve poklopi ocekujem barem polufinale. Naravno do toga ima vremena jer moze svasta da se desi.

Moja najdraza generacija je iz sezone 66 jer ipak smo prosli grupu na ep sto se nije desilo jako dugo a i falilo je malo srece da na sp prodemo. Ta generacija mi nikad nece izac iz srca. Najdrazeg igraca nemam a najdraze pobjede s64 litva, s65 belgija i izrael. Najtezi poraz je svakako luksemburg s63 kad su nas izbacili iz utjesnog i to mi je ono sto mi ostaje kao mrlja i velika greska u ovih 6 sezona.

This Post:
11
320337.140 in reply to 320337.139
Date: 3/16/2025 7:42:37 AM
Akul Atina
III.3
Overall Posts Rated:
602602
Second Team:
MVV
Sada treba odradit prijateljske i pripremit teren za novu generaciju. Bilo mi jr lijepo i ne znaci da se nikad necu pozeljet vratit. Trenutno mi je malo guzva i ne mogu sve ispratit pa je bolje da netko novi s jos vise emocija nego kaj sam ja imao na pocetku, preuzme to. Hvala svima na podrsci a i na kritikama i nadam se da cemo stvarno ostvarit neki brutalan rezultat u u21 i u a jer sada imamo preduvjete za sve to

This Post:
11
320337.141 in reply to 320337.11
Date: 3/25/2025 5:35:08 AM
Hajduk Whites
II.4
Overall Posts Rated:
3636
Second Team:
Bolesna Brača
Pripremne utakmice su pocele pobjedama 120-136 protiv Kolumbije i 125-136 protiv Slovačke. S obzirom da bez entuzijazma obrane ne funkcioniraju, suterski smo odradili sasvim pristojno. Idući menadžer će imati puno posla da ovu generaciju dovede u red s obzirom da čak 7 igrača od 17 trenutnih u rosteru ima lošu formu i imamo 6 igrača sa 19 god trenutno odabranih koji ce morat raditi razliku za 2 sezone.

Advertisement