Znaš kako dosta je bitan i tajming kada odlučiš da napadneš prvu ligu, msm ne da bi se gore borio za opstanak nego da odmah napadneš trofeje. Imao sam ja do sada par izleta u prvu ligu, osiguraš opstanak sezonu-dvije i hajmo ispočetka.
Ko planira ići u prvu ligu sa ciljem da je osvoji mora bar (Po meni) 3-4 sezone prije tog svog pokušaja dobro pratiti tu prvu ligu u kom smjeru ide. ko je trenutno dominantan, čije vrijeme polako prolazi i ko bi mogao opet napasti itd itd
Uz sve to naravno polako pripremati ekipu za taj poduhvat, izkristalisati kekve igrače hoćeš na kojoj poziciji, odmjeravati TL i cijene te pripremati finanskisku konstrukciju za to. Ne možeš sada grunuti u igrački kadar lupam 15 miliona a da ti na računu ostane 500k ili milion, to je smiješno. Bez nekih 15M u igrački kadar + 3-4M u šteku ne možeš ni zamisliti da napadaneš titulu gore
najbolji primjer je kokošar u sezonama 27-28-29, završila dominacija Spartana, drugi se niko nije iskristalisao i u narednih pet sezona je imao 3 titule i dva druga mjesta
Last edited by NightWalker at 10/16/2019 5:01:46 AM