BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választási vitafórum

Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
199985.131 in reply to 199985.129
Date: 11/4/2011 12:58:07 PM
Overall Posts Rated:
6262
Saját magamat becsteleníteném meg, mivel nem a Ti döntésetek, hanem az enyém. Egyébként pedig felesleges olyanról vitázni ami meg sem történt. Lehetségesnek tartom hogy mégsem tenném meg, helyzettől függ. A taktikai húzásokat pedig egészen biztosan megbeszélném a segitőkkel és a válogatott sorsát figyelemmel kisérőkkel, és ha sokat tiltakoznak, akkor nem tenném meg.

Viszont ha saját magamra hagyatkoznék csak, ami egy meccsnél sem fog előfordulni .

Látom nagy a tiltakozás, úgyhogy jobb ha már mos visszaszívom. Ha úgy gondoljátok, hogy túl nagy ár lenne, akkor nem. Szóval ezzel felesleges is többet vitázni, nem fog megtörténni.

Ha valami nem tetszik, azonnal le vagyok rohanva, ha valami talán igen, akkor meg sem említitek hogy jó elgondolás:)

Kérnék szépen véleményeket a többi taktikai elgondolásommal is, nem csak a negatívat kell az ember arcához vágni

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 11/4/2011 1:03:20 PM

This Post:
00
199985.132 in reply to 199985.127
Date: 11/4/2011 1:15:50 PM
Overall Posts Rated:
44
Szerintem nagoyn jo oteteid vannak, kiveve talan a laza-lazaval de ahogy olvasom egyyedul ugy sem lepned meg. Kar rola annyit vitatni. Nem fog bekövetkezni, nem fog miatta beszegyenülni Magyarország

Aki ennyire taktikus az vannak uj otletei es van elgondolasa szerintme ilyen kapitany kell nekünk.

Na de meg varjuk ki a tobbiek otletet:)

Es aban is igazad van, hogy dzsevaszon kivul senki sem dicseri a jo otleteidet, nem is reagalnak ra semmit, a roszat viszont kiveszik. Miert van ez igy?

This Post:
00
199985.133 in reply to 199985.132
Date: 11/4/2011 1:22:24 PM
Overall Posts Rated:
6262
Köszi, hát rengeteged lehet variálni, mindig a sorsdöntő meccsre kell gondolni, és egy hamis képet kialakitani az ellenfél fejében, hogy túljárhass rajta mondjuk a támadással. Az könnyü meccseken van lehetőség ,,becsapni" az ellenfelet, ezt tartom lényegesnek.

Én is várom a többiek ötleteid, jó lenne ha tnunlhanték valami újat, a Nitra Corgons ellen jól fog jönni:)

This Post:
00
199985.134 in reply to 199985.119
Date: 11/4/2011 1:25:18 PM
Overall Posts Rated:
173173
Nekem a díjazással nincs bajom, lehet, hogy a hangsúly volt rossz. Az általam szervezett tippversenynek is szokott lenni, bár többnyire felajánlásokból (azok most nem voltak, ezért önfinanszírozóvá vált a dolog).

A dolog motiváló hatása kérdéses kicsit, mivel 18 éves kor végéig tart.

De ezt majd a jövő eldönti, ha lesz ilyen.

This Post:
00
199985.135 in reply to 199985.134
Date: 11/4/2011 1:28:47 PM
Overall Posts Rated:
6262
Igen, kérdéses, de majd adunk hozzá elegendő biztatást, vagy eladjuk másnak ha létrejön.

This Post:
00
199985.136 in reply to 199985.132
Date: 11/4/2011 1:29:05 PM
Overall Posts Rated:
190190
A taktikák változatos alkalmazása jó módszer lehet az ellenfél összezavarására, idén is működött. Ha megyünk kint is, bent is, nehéz lesz döntenie a választott taktikánál. A behívásos módszer is jó, de én ennek egy másik változatát játszanám: 18 fős keretünk van, nem kell teljesen feltölteni. A keretbe nem bekerülő játékosok edzését, ugyanúgy figyelemmel követjük egyébként is. Ha egy center mondjuk hasonló skillekkel nem kerül be, mint a bekerülők, specifikus IS, vagy ID védekezés edzéssel sokat lendíthet a korábban mutatott teljesítményen. Ugyanez igaz lehet dobóhátvédre is.
Laza-lazát nem szegnék.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
199985.137 in reply to 199985.127
Date: 11/4/2011 1:31:39 PM
Overall Posts Rated:
173173
Ezt többféle képen is lehet szerintem. Ahogyan látom, ez elején és a közepén a válogatott menetrendében, könnyű, kötelezően hozható meccsek vannak. Ezeken a meccseken szernitem felesleges felfedni az ászt. Tehát ez esetben én egy semleges támadású s védekezésű védekező, ill. támadó taktikát alkalmaznék.( gyorspasszos, 1:1) vagy alap, mindegy.
A sorsdöntő mérkőzés(eken) pedig igyekeznék egy területre koncentráltabb, egy helyen jóval hatékonyabb támadási taktikát alkalmazni(rag, 2pontos erőlt). Azt, amelyik a válogatottnak inkább erőssége. A gyorspasszos 1:1-el szerintem nagyon hatékonyan levédekezhető, ezért is.Az ellenfél védekezése bizonyosan 1:1 lesz még akkor is, ha kintről jobban támadunk, mint bentről

Van egy bizonyos szempont ami miatt én ezzel nem értek teljesen egyet. Ha van dolog, amit bántam utólag az előző szezon után, hogy nem próbáltam komolyabban odalépni még a könnyebb ellenfelek ellen is, hogy a gólarány javuljon, amennyire csak lehet. Végül emiatt is kellett magasabb hozzáállással játszani két meccset is (minden más okot is idesorolva, formák, sérülések).

Érdemes kezdettől fogva nyomni a dolgot, a rejtegetés nem biztos, hogy beválik, az is bőven jó egy ellenfélnek porhintés gyanánt, ha nem ismer ki. Én az előző szezonban például végig azt próbáltam sulykolni az ellenfelekbe, hogy 1-1-en kívül ne védekezzenek mást, és nagyjából bejött a válogatottnál.

This Post:
00
199985.138 in reply to 199985.127
Date: 11/4/2011 1:36:15 PM
Overall Posts Rated:
173173
Hogy hazudnék-e egy ,,leegyezett" laza-lazánál? Még soha nem tettem olyat, de a válogatottért természetesen megtenném. Utána írnék egy bocsánatkérő levelet,ha az ellenfél nem hazudott, leírnám hogy nagy a győzni akarásom és hogy sajnálom, de a helyzet megkövetelte a döntést, és hogy nehéz egyéni döntés volt. Egyszer megjátszható...

Ez veszélyes dolog. A sok rossz tapasztalat miatt nagy a feszültség ebben mostanában, ezt kapitányként meg kellett élnem. Jól mutatja az, hogyha meg is beszélek valakivel lazát (nem vagyok nagy híve a dolognak, jobban szeretem a saját játékomat játszani, de a válogatottnál néha kell, ez tagadhatatlan), és az első dolog, amire rákérdeznek élő meccsnézés közben, hogy milyen hozzáállással megyek (= nem vertem-e át, hiszen, azt megbeszéltük), nem a taktika (azt honnan tudná?), a hozzáállás érdekli.

100 szónak is egy a vége, egyetértek azzal, hogy emiatt a büdös életben nem állnának szóba velünk többet, sőt, szándékosan vágnának át tömegesen.

This Post:
00
199985.139 in reply to 199985.131
Date: 11/4/2011 1:41:30 PM
Overall Posts Rated:
411411

Ha valami nem tetszik, azonnal le vagyok rohanva, ha valami talán igen, akkor meg sem említitek hogy jó elgondolás:)

Kérnék szépen véleményeket a többi taktikai elgondolásommal is, nem csak a negatívat kell az ember arcához vágni

Így kezdtem a mondani valómat a többiről, tehát elégedett vagyok a válasszal, és nem csak a negatívokat vágom az arcodhoz. Tényleg tetszett a taktikázás többi része amit írtál.

Nagyon jóóó tetszik.

This Post:
00
199985.140 in reply to 199985.130
Date: 11/4/2011 1:44:51 PM
Overall Posts Rated:
173173
Egyébként megragadom az alkalmat, hogy megkérdezzem kay-tól( remélem nem baj hogy igy irtam) és Gila-tól, hogy ellenünk már szegtek-e meg igéretet?

Már volt ilyen, de nem a múlt szezonban, hanem még Vendabal kapitánykodása alatt. Én egy litvánok elleni cirkuszra emlékszem, de lehet, hogy volt több is. Az említett litván meccset ha jól emlékszem, megnyertük.

Aztán úgy gondoltátok, hogy az összes ember az x-nemzetből hazugok és gusztustalanok?

Természetesen nem. Ha egy amerikai tinédzser fegyverrel hadonászik a híradóban egy osztálytársakkal teli teremben, attól én még nem gondolom, hogy az összes amerikai tinédzser paranoiás ámokfutó. Csak éppenséggel onnantól kezdve óvatosabb vagyok a fegyvert hordó fiatalokkal.

Ha egy kapitány átver, attól még nem gondolom, hogy az összes az országában játszó IV. ligás csapat hazug disznó. Pusztán rendkívül óvatossá válok a lazát ajánlgató kapitányokkal szemben.

Tapasztalatnak és bizalmatlanságnak hívják a dolgot.

This Post:
00
199985.141 in reply to 199985.138
Date: 11/4/2011 1:49:07 PM
Overall Posts Rated:
6262
Ez veszélyes dolog. A sok rossz tapasztalat miatt nagy a feszültség ebben mostanában, ezt kapitányként meg kellett élnem. Jól mutatja az, hogyha meg is beszélek valakivel lazát (nem vagyok nagy híve a dolognak, jobban szeretem a saját játékomat játszani, de a válogatottnál néha kell, ez tagadhatatlan), és az első dolog, amire rákérdeznek élő meccsnézés közben, hogy milyen hozzáállással megyek (= nem vertem-e át, hiszen, azt megbeszéltük), nem a taktika (azt honnan tudná?), a hozzáállás érdekli.

100 szónak is egy a vége, egyetértek azzal, hogy emiatt a büdös életben nem állnának szóba velünk többet, sőt, szándékosan vágnának át tömegesen.

Értem. Mivel még nem voltam kapitány, ilyen téren nincs tapasztalatom. Biztosan kikérdeztem volna ezzel a Te véleményedet is.

Advertisement