no to powiem inaczej.
średnio użytkowanie tego trenera wyniesie Ciebie 70-71k tygodniowo (średnia ta obejmuje pensję, koszt zakupu i odprawę). Wydaje mi się, że to jest najbardziej sensowny sposób przedstawiania opłacalności personelu. Bo są różne ceny zakupu, różne pensje, ale można to sprowadzić do jednej liczby czyli średniej.
Oznacza to, że jeślibyś w przyszłości znowu miał okazję kupić trenera level 6 z pensją 26k za 1,1M to powinieneś to zrobić gdy pensja tego dojdzie do 70-71k. Wcześniej takiego zakupu nie opłaca się robić bo skoro stary trener bierze mniej niż średnia po zatrudnieniu nowego, no to nie opłaca się tego robić tylko należy korzystać z niższej pensji aktualnego (no chyba, że znalazłbyś atrakcyjniejszą ofertę).
Natomiast późniejsza zmiana oznacza, że płacisz mu już tygodniowo więcej, dlatego identyczna transakcja wtedy już by się opłacała.
No cóż, 71k w porównaniu 54k to jest na pewno więcej. Więc na pewno opcja trenera level 6 kosztuje Cię teraz drożej niż level 5. Ale jeśli temu trenowane perełki rozwijają się lepiej, to być może jest to wydatetek korzystny.
Przykładowo mnie aktualnie trener level 5 średnio kosztuje tygodniowo 39k.
A to oznacza, że powinienem go wymienić gdy cena przekroczy 40k - oczywiście pod warunkiem, że ceny na rynku personelu będą wtedy podobne do tych gdy dokonywałem zakupu. Oczywiście może się okazać, że w przyszłości ceny będą niższe, więc wtedy pewnie wcześniejsza wymiana może być opłacalna. Natomiast gdyby w przyszłości ceny personelu poszły w górę, to wtedy lepiej będzie trzymać trenera dłużej, bo lepszej oferty nie będzie.