Sada naravno niko ne spominje sudjenje u zadnjoj cetvrtini, bonus nakon minutu igre itd, sad je sve odlicno, prava utakmica :). Srbija je protiv Spanije vodila 99% utakmice, danas 95%, pa bi bilo zasluzeno da su dobili obje. Kao sto sam vec i rekao, da se ovaj mec bilo gdje drugo igrao, dileme ne bi bilo. Turskoj je ovo bila prva i zadnja sansa da nesto uradi na SP, van Turske nikada nisu, a nikada nista i nece uraditi. Vrijeme radi za Srbiju, dok Turkoglu odlazi iz reprezentacije, Tanjevic zbog bolesti, Okur je vec ranije odustao, i ovo nisu smjeli propustiti, iako kvalitetom vidno zaostaju. Bilo je pored bonusa u minuti jos niz smijesnih situacija, tipa Asik ne moze izvesti slobodna, 2 namjerna faula na Krsticu, 1 na Velickovicu koja gle cuda nisu svirana, na kraju zakucavanje Erdena i faul Krstica iako nije bilo ni najmanjeg kontakta, naravno to niko sada ne spominje, vazno da je Srbija izgubila, cijenim realnost u svim situacijama :). U Srbiji definitivno nema mjesta za Perovica ( ima tehniku i to je sve, odbrana nula, lopte mu ispadaju iz ruku kao da bombe hvata) smijesan je igrac, i da je bio neko tipa Milicic ili Raduljica, moglo se to rijesiti, bez obzira na pomoc sudija. Najmladja reprezentacija na prvenstvu, pred kojima je svijetla buducnost, ostane li Ivkovic naredne 2 godine, doci ce medalja iz Litvanije i iz Londona, a da li ce sutra veliko je pitanje, tesko se od ovoga oporaviti i za 20 dana, a kako je tek za manje od 20 sati.
''Ovo je šok. Ne mogu da ćutim, ovo je najgori poraz koji sam ikada doživeo. Bude namerna lična Ašika, momak me udario po ruci, ja se okrenem, a on se drži za oko!? Udare me po ruci na poslednjem polaganju, nije faul...'', ogorčen je Veličković.
Zar je ocekivao da ce mu neko svirati faul na kraju, iako je bio, sudija bi izgorio istog momenta u dvorani. Sretno Turskoj u finalu, mada im sanse nisu velike.
Last edited by derivoje at 9/11/2010 10:35:26 PM