én sokat edzettem azt, egész "kis korom óta"!
a régi rendszerbe a tempó szélsőknek nagyon jól húzta a dobótávot, a tapasztalatom nagyjából 3-4 szintnyi tempó ugrással volt kb. 1 szint dobótáv lépés 19-21 éves korú 188 cm körüli magasságú játékosoknál!
az új rendszerben a tapasztalatom az, hogy (valószínűleg a keresztedzés miatt) egy kicsit belassult a dobótávra gyakorolt hatása, de cserébe kapsz valamennyit a 2 pontos képességre! az eddigi scout tapasztalataim szerint ez nagyjából úgy nézhet ki jelenleg, jó korú jó magasságú embereknél, hogy 4-5 szintnyi tempótól léphet a dobótáv, és kapsz egy fél szintnyi 2 pontos edzést, + amit még a kereszt edzés randomra rádob ezekre a skillekre! ezen a kereszt edzés randomsága sokat javíthat vagy ronthat, senki se tudja ugyebár pontosan azt az x százalékot hova dobálja el a rendszer. minden játékosnál változhat, és nekem többségébe 5-ös edzős tapasztalataim vannak.
amúgy a régi rendszerben, én nekem az volt a tapasztalatom, hogy a szélső vagy a védő tempó közt nem volt különbség semmi. az újnál nincs olyan sok tapasztalatom még a kettő összehasonlításában, de a véleményem az, hogy nincs differencia a kettő között!
mielőtt még bárki nekem esne, hogy ez hülyeség, jelzem ezek az én tapasztalataim, 5-ös edzővel! lehet másnál nem ennyire negatívak vagy pozitívak a tapasztalatok!