BuzzerBeater Forums

BB Israel > דיון על טקטיקות

דיון על טקטיקות

Set priority
Show messages by
From: TrinZ

This Post:
00
206363.121 in reply to 206363.120
Date: 2/15/2012 1:34:29 PM
Overall Posts Rated:
134134
ברוב המשחקים הוא מתופקד בפאוור - מה שמבטיח עליו שמירה טובה יותר מבחוץ ולכן גם אחוזים נמוכים יותר...

מה גם שברוב המשחקים שלו הקבוצה שלו משחקת פנימה וזה מוריד עוד יותר את הסבירות שהוא יקלע משהו מבחוץ.

לגבי ההגנה מבפנים- תוריד את שתי השלשות שהוא קלע ותראה שהוא עם 11-17 מהשדה- בניתוח של המשחק תראה שהוא החטיא 3 זריקות מקרוב ועוד 3 מטווח בינוני כאשר מהטווח הבינוני היו על שמירה (בניגוד ללא מעט זריקות מבפנים שהיו ללא שומר) - לנתון הזה צריך להוסיף שהאחוזים מבפנים בדר"כ גבוהים יותר ואז מגיעים למסקנה שהגעתי אליה .

Last edited by TrinZ at 2/15/2012 1:47:59 PM

From: Oakley

This Post:
00
206363.122 in reply to 206363.121
Date: 2/15/2012 2:33:50 PM
Overall Posts Rated:
1616
לגבי הסבירות שהוא יקלע פחות בטקטיקת פנים, זה לא בהכרח נכון; הוא יזרוק פחות, אבל לא בהכרח יקלע באחוזים נמוכים; יתרה מזאת, יש הבדל בבחירת זריקות בין טקטיקת פנים של לוק, לזו של לואו פוסט, והקבוצה שלו משחק הרבה לואו.
לגבי השומרים, אני רואה בשוק הרבה גבוהים דומיננטים עם אטרושס בהגנת חוץ, ככה שזה גם לא ודאי.
עד כמה שאני יודע, טווח הביניים הוא הרבה אינסייד שוט; אז קשה לי לראות איך נתוני החוץ שלו הם המשפיעים.
בהנחה שזה באמת מאצ'אפ, במה זה שונה מפיישנט? הרי אם המאצ'אפ שלו מובהק, ועל זה הטקטיקה, למה הוא לא זורק יותר? ראה במשחקים מבחינת מהלכי נקודות, הגארדים עדיין יותר משמעותיים; אז בהנחה שאתה צודק, ואני ממש לא מבין מספיק בשביל לשלול אותך, למה המאצ'אפ העדיף של השחקן הוא לא רציף? הרי בזמן שהוא משחק עם אותו מאצ'אפ, עדיין הגארדים זורקים.
יכול מאוד להיות שאתה צודק, אני פשוט לא רואה פטרן חוזר, חוץ מהזריקות מטווח הביניים.
כל טוב.

This Post:
00
206363.123 in reply to 206363.122
Date: 2/15/2012 4:54:09 PM
Overall Posts Rated:
134134
לדעתי הסבירות שהוא יקלע פחות מרחוק (שלשות) בטקטיקת פנים היא מובהקת לחלוטין - אני אשמח אם מישהו יראה לי קבוצה שקולעת באחוז טוב משלוש כשהיא משחקת התקפה פנימה ולא שומרים עליה 2-3 - בין אם זה לוק או לואו - מי יודע, אולי אלמד משהו חדש (:

לגבי השמירה- אתהה צודק שיש הרבה גבוהים עם שמירה מזוויעה בחוץ- בדר"כ אצל רוב הקבוצות הם שומרים על הסנטר והפאוור כן מקבל שמירה חיצונית סבירה- במיוחד משום שלא מדובר בקבוצה אחת שהוא משחק מולה אלא ליגה שלמה...

מה שמעניין אותי הוא- מאיפה אתה הגעת לעניין שזריקות טווח ביניים הם אינסייד שוט?
כי הההשערה שלי היא דווקא שהיא מושפעת בעיקר מג'מפ שוט ופחות מג'מפ ריינג...

לגבי השוני מפיישנט זה כמו שכתבתי: "ההתקפה נותנת יותר זריקות למיסמץ הכי גדול מבחוץ (ולכן קפטה שמשחק בפנים אך יודע גם לשחק בחוץ וסביר להניח שהשומר שלו חלש בהגנה מבחוץ זרק המון).

אך כל השחקנים מקבלים כמות זריקות גבוהה -כולל אלה שיש להם מצ'אפ רע (יונגרמן לדוגמא)."

מעבר לזה- אל תשכח שאני בסך הכל מעלה השערות- אין לי ידע יותר מלך- אני פשוט מנסה לנתח את המשחק.

כולכולכולו טוב (:

Last edited by TrinZ at 2/15/2012 4:57:06 PM

This Post:
00
206363.124 in reply to 206363.123
Date: 2/15/2012 6:07:52 PM
Overall Posts Rated:
1616
לדעתי הסבירות שהוא יקלע פחות מרחוק (שלשות) בטקטיקת פנים היא מובהקת לחלוטין - אני אשמח אם מישהו יראה לי קבוצה שקולעת באחוז טוב משלוש כשהיא משחקת התקפה פנימה ולא שומרים עליה 2-3 - בין אם זה לוק או לואו - מי יודע, אולי אלמד משהו חדש (:

לצורך כך תצטרך למצוא קבוצה שמשחקת פנימה עם שטף בעייתי, גבוהים עם קליעת חוץ טובה, ובכלל ריבוי זריקות מבחוץ; הרי אי אפשר להוכיח על סמך מעט זריקות.זה לא מקרה שכיח, אבל זה לא גורם למקרה להיות לא נכון בהכרח.

לגבי השמירה- אתהה צודק שיש הרבה גבוהים עם שמירה מזוויעה בחוץ- בדר"כ אצל רוב הקבוצות הם שומרים על הסנטר והפאוור כן מקבל שמירה חיצונית סבירה- במיוחד משום שלא מדובר בקבוצה אחת שהוא משחק מולה אלא ליגה שלמה...

כמו שאני חושב שטווח הביניים מושפע מקליעת פנים, אני מאמין גם שהגנת פנים הינה הכרחית לאיזור זה.

מה שמעניין אותי הוא- מאיפה אתה הגעת לעניין שזריקות טווח ביניים הם אינסייד שוט?
כי הההשערה שלי היא דווקא שהיא מושפעת בעיקר מג'מפ שוט ופחות מג'מפ ריינג...

הרי לא סתם יש אינסייד שוט; זה לא רק קרש סל. לדעתי,לפחות, יש חישוב שככל שאתה מתרחק מהסל השפעת הריינג' עולה, והשפעת האינסייד שוט יורדת. טווח הביינים הוא בין לבין, ולכן יש השפעה לאינסייד שוט גבוה; לדעתי, באיזור הצבע, הוא המכריע. יתרה מזאת, בדקתי על שחקנים שונים שיש והיו לי את נושא טווח הביניים, גם תוך משחק, וגם בטקטיקה ספציפת, כדוגמאת לואו. ניתן היה להבחין כי גארד עם אינסייד שוט נמוך וג'אמפ שוט גבוה(הכל יחסי לרמה), קלע פחות טוב מאשר שחקן עם פנים טוב יותר וג'אמפ שוט נמוך יותר; כמובן שלשומר יש השפעה, אבל לא זה מה שהכריע.בדוגמאות שהראת, הזריקות היו,ברובן, יותר קרובות או בתוך הצבע מאשר בסביבת קשת ה- 3.

לגבי השוני מפיישנט זה כמו שכתבתי: "ההתקפה נותנת יותר זריקות למיסמץ הכי גדול מבחוץ (ולכן קפטה שמשחק בפנים אך יודע גם לשחק בחוץ וסביר להניח שהשומר שלו חלש בהגנה מבחוץ זרק המון).
אך כל השחקנים מקבלים כמות זריקות גבוהה -כולל אלה שיש להם מצ'אפ רע (יונגרמן לדוגמא)."

עם כל הכבוד, אי אפשר ששתי השערות סותרות יהיו נכונות. אם באותו משחק הלכו למאצ'אפ של קפטה, וגם הלכו די הרבה למאצ'אפים אחרים, שכנראה, לא פרודקטיביים, איך זו טקטיקה שמסתמכת על יתרון מאצ'אפ ?

כולכולכולו טוב (:

This Post:
00
206363.125 in reply to 206363.124
Date: 2/15/2012 7:35:38 PM
Overall Posts Rated:
134134
למה אני צריך למצוא קבוצה עם כל הנתונים האלה- אשמח להסבר- אולי אין הרבה זריקות מבחוץ במשחק אבל יש הרבה משחקים... - מבחינתי הדרך הכי פשוטה היא ללהסתכל בציוני משחקים -כאשר אתה עולה התקפה פנימה הציון התקפה חיצונית שלך יורד ובהתאם יורדות כמות הקליעות משם..

באיזור הצבע שאינסייד שוט הוא מכריע- אני מסכים- אבל ככל שאתה יוצא החוצה הוא פחות ופחות קריטי והג'מפ הופך לעיקר- ומכיוון שאנו מדברים על מצ'אפ של פאוור-פורוורד מול סנטר בשמירה(ההגיון אומר שיש לו נתוני קליעה מבחוץ טובים יותר אחרת השחקן היה מוגדר כסנטר)- אך , כמוך, איני מכיר את הנתונים במדויק.

ההשערות לא סותרות- 1. כל השחקנים מקבלים כמות זריקות גבוהה (10-12) -כולל אלה שיש להם מצ'אפ רע.
2. ההתקפה נותנת יותר זריקות למיסמץ הכי גדול מבחוץ (15-20).

ווואיווואיווואיי (:

Last edited by TrinZ at 2/15/2012 7:38:46 PM

This Post:
00
206363.126 in reply to 206363.125
Date: 2/15/2012 8:02:19 PM
Overall Posts Rated:
1616
אפשר לדון בנושא בלי סוף, אבל אני חושב שהדיון הזה מיצא את עצמו;כל מי שקרא,וגם אנחנו, יעשה את החישובים שלו ויחליט איך הוא רוצה לשחק.

This Post:
00
206363.127 in reply to 206363.126
Date: 2/16/2012 1:00:42 AM
Overall Posts Rated:
134134
אני אישית חושב שכל הודעה נוספת שתבוא תהיה מבורכת...

הדבר הכי חשוב שהפורום הזה צריך זה קצת פעילות.

From: heiisniper

To: Ehud
This Post:
00
206363.128 in reply to 206363.3
Date: 2/17/2012 12:32:09 PM
Overall Posts Rated:
00
איזה טקטיקות יש אני צריך ללמוד

From: Ehud
This Post:
00
206363.129 in reply to 206363.128
Date: 3/16/2012 5:58:47 PM
Overall Posts Rated:
274274
רוב ההודעות התמקדו בפיישנט - אני אשמח אם נתחיל להשכיל בנושא הבידודים החוצה ופנימה

יאללה תרשמו

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
44
206363.130 in reply to 206363.129
Date: 3/17/2012 5:37:14 AM
Overall Posts Rated:
114114
לבקשת אהוד בפורום הנבחרת אני ירחיב על בידודים לעניות דעתי
ניסיתי את הטקטיקה לא מעט פעמים ולמדתי עליה לדעתי המון ברגע שהבנתי דבר מאוד מעניין שבהתחלה הפתיע אותי אבל
בדיעבד אחרי שהבנתי אותו זה פתאום הדבר הכי טריוויאלי והגיוני לצפות מטקטיקה כזו.
יש הרבה מסקנות שמסיקים אחרי שמבינים את זה ומסתדרות פתאום ולכן אני ייתן רק את הרעיון הכללי וכשתנברו בסטטסיטיקות ובמצ'אפים עם היריבות תגלו עוד הרבה דברים שמאשרים את זה- בניגוד לכל טקטיקות הישנות של באזר בעלות ההתמקדות פנימה/החוצה כמו מושן , ראן ,לוק ולואופוסט - בבידוד אין שום התמקדות בתפקידים מסוימים במגרש - פ"ג/ש"ג/ס"פ בבידוד החוצה או בסנטר/פ"פ בבידוד פנימה.
יש התמקדות בניצול מצ'אפים באזור מסוים במגרש: כלומר, אם הלכנו בידוד החוצה ויש לנו סגל מאוזן עם יכולות מסירה ואחד על אחד טובות נראה את ההתקפה שלנו מנצלת את זה ונוטה ללכת לחצי מרחק ולשלושבמרבית ההתקפות אבל בעיקר עם השחקנים שנמצאים במיס-מצ' ובעלי יכולות אחד על אחד כמו למשל קלעי/חודר מדהים בכושר מול שומר פחות טוב/פחות בכושר, גבוה קלעי מול גבוה בלי הגנה מבחוץ וכו' .אם אין לנו את היכולות האלו בסגל או שהיריבה מותאמת הגנתית הטקטיקה לא תעבוד מי יודע מה. עכשיו אם ניקח את אותה מסקנה ונפעיל אותה על בידוד פנימה נבין שלאיו דווקא ננצל את הגבוהים מבפנים כי למרות היכולות שלהם בצבע גם יש להם את השומרים הטובים ביותר בצבע ויכול להיות שגארד עם חדירה וקליעה מבפנים יוכל לחגוג על השומר שלו אם אין לו יכולת להגן עליו כשהוא יורד לצבע.
מכאן אם תנתחו את זה בסטטיסטיקות עם שחקנים שלכם ושל יריבות שאתם מכירים תגלו הרבה דברים מעניינים

אם למרות כל המאמצים שלך לא הצלחת למצוא דאודורנט טוב הכי חשוב זה לא להרים ידיים...
From: ig

This Post:
00
206363.131 in reply to 206363.130
Date: 3/17/2012 11:51:16 AM
Jerusalem TET
Ligat Ha'al
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Jerusalem TET Utopia
וואו! תודה ענקית על הפוסט הכל כך חיוני הזה! לא חושב שהייתי מגיע למסקנה הזאת בעצמי. קבל כדור ממני

Advertisement