לדעתי הסבירות שהוא יקלע פחות מרחוק (שלשות) בטקטיקת פנים היא מובהקת לחלוטין - אני אשמח אם מישהו יראה לי קבוצה שקולעת באחוז טוב משלוש כשהיא משחקת התקפה פנימה ולא שומרים עליה 2-3 - בין אם זה לוק או לואו - מי יודע, אולי אלמד משהו חדש (:
לצורך כך תצטרך למצוא קבוצה שמשחקת פנימה עם שטף בעייתי, גבוהים עם קליעת חוץ טובה, ובכלל ריבוי זריקות מבחוץ; הרי אי אפשר להוכיח על סמך מעט זריקות.זה לא מקרה שכיח, אבל זה לא גורם למקרה להיות לא נכון בהכרח.
לגבי השמירה- אתהה צודק שיש הרבה גבוהים עם שמירה מזוויעה בחוץ- בדר"כ אצל רוב הקבוצות הם שומרים על הסנטר והפאוור כן מקבל שמירה חיצונית סבירה- במיוחד משום שלא מדובר בקבוצה אחת שהוא משחק מולה אלא ליגה שלמה...
כמו שאני חושב שטווח הביניים מושפע מקליעת פנים, אני מאמין גם שהגנת פנים הינה הכרחית לאיזור זה.
מה שמעניין אותי הוא- מאיפה אתה הגעת לעניין שזריקות טווח ביניים הם אינסייד שוט?
כי הההשערה שלי היא דווקא שהיא מושפעת בעיקר מג'מפ שוט ופחות מג'מפ ריינג...
הרי לא סתם יש אינסייד שוט; זה לא רק קרש סל. לדעתי,לפחות, יש חישוב שככל שאתה מתרחק מהסל השפעת הריינג' עולה, והשפעת האינסייד שוט יורדת. טווח הביינים הוא בין לבין, ולכן יש השפעה לאינסייד שוט גבוה; לדעתי, באיזור הצבע, הוא המכריע. יתרה מזאת, בדקתי על שחקנים שונים שיש והיו לי את נושא טווח הביניים, גם תוך משחק, וגם בטקטיקה ספציפת, כדוגמאת לואו. ניתן היה להבחין כי גארד עם אינסייד שוט נמוך וג'אמפ שוט גבוה(הכל יחסי לרמה), קלע פחות טוב מאשר שחקן עם פנים טוב יותר וג'אמפ שוט נמוך יותר; כמובן שלשומר יש השפעה, אבל לא זה מה שהכריע.בדוגמאות שהראת, הזריקות היו,ברובן, יותר קרובות או בתוך הצבע מאשר בסביבת קשת ה- 3.
לגבי השוני מפיישנט זה כמו שכתבתי: "ההתקפה נותנת יותר זריקות למיסמץ הכי גדול מבחוץ (ולכן קפטה שמשחק בפנים אך יודע גם לשחק בחוץ וסביר להניח שהשומר שלו חלש בהגנה מבחוץ זרק המון).
אך כל השחקנים מקבלים כמות זריקות גבוהה -כולל אלה שיש להם מצ'אפ רע (יונגרמן לדוגמא)."
עם כל הכבוד, אי אפשר ששתי השערות סותרות יהיו נכונות. אם באותו משחק הלכו למאצ'אפ של קפטה, וגם הלכו די הרבה למאצ'אפים אחרים, שכנראה, לא פרודקטיביים, איך זו טקטיקה שמסתמכת על יתרון מאצ'אפ ?
כולכולכולו טוב (: