Evo da se malo ukljucim u prepisku. Danas prvi dan i evo prodje bez iznenadjenja.
Po meni realno Spanci favorit broj 1, iako su se danas malo patili s Poljacima, ali mora se uzeti u obzir da je prva utakmica i da ce Spanci vjerovatno uhodavati tokom prvenstva. Pored njih treba paziti na Francuze, Njemce, Litvaniju i Srbiju (s onako dobrim selektorom je sve moguce). Iz drugog plana sigurno Turska, Hrvatska i Rusija. Od ovih 7 ce se traziti 6 za nastup na Olimpijskim igrama.
Nasi? Pratio sam, kao i svaki freak, desavanja oko repke od samog pocetka. Sigurno je da sam kao i svi koji dugo pratimo repku i desavanja u savezu znao da ce se desiti stvari koje su se desile, da ce nam repku odredjivati neki menadzeri i ljudi oko ekipe, a de je selektor samo marioneta. Siguran sam da se spisak putnika znao prije prve probne utakmice i da su ovih par igraca koji su tu bili samo bili za slucaj da se neko teze povrijedi ili kao jedan paravan za nerad. Vec se kod "slucaja Varda" vidjeli neki problemi u repci, a onda se to dodatno demonstriralo kada je i Hodzic napustio tim. Ostalo uglavnom znate, ocajne predstave u pripremnim utakmicama, nedostatak zara, volje, pobjednickog mentaliteta, ocigledno da nesto ne stima u repci, katastrofalan selektor. Recimo i da smo jedina repka koja niti jednu pripremnu utakmicu nije odigrala na svom terenu. Ekipa smo kvalitetom ogranicena, ogranicena selektorom koji nema blage veze sto pokazuju time out-i na kojima nije sklopio prosto prosirene recenice. Ona tabla mu sluzi za udaranje igraca, a ne da nesto proba nacrtati na njoj.
Utakmica danas je jos jednom zorno pokazala kako smo katastrofalna ekipa i da mozemo samo pobjediti kada je protivnik totalno neraspolozen. Nema akcije, stihijska, spora igra iz kasnih 80-ih, isforsirani sutevi (sto pokazuje procenat suta za 3 poena), opet nam centri izlaze na sut za 3 poena jer nemaju muda da rade svoj posao pa smo i u skokovima u ruznom deficitu ... itd itd da se dalje ne nabraja, sve ste vidjeli.
Sad sam gledao Finska - Hrvatska i jos jednom sebi potvrdio da necemo nikoga dobiti na ovom prvenstvu, u stvari ubjedjen sam da je svaki poraz ispod 10 razlike ravan pobjedi, pa tako mozemo slaviti i danasnji rezultat s Grcima.
PS Dao bog da mi neko sutra nabije na nos ove moje rijeci i da me iznenade, ali ako se neke stvari nisu desile za mjesec dana priprema, ne vjerujem da se mogu promjeniti preko noci.