BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
From: DUDKI

This Post:
00
239716.119 in reply to 239716.118
Date: 5/15/2013 8:34:21 AM
DUDKI Ładna Tarnów 1906
IV.15
Overall Posts Rated:
3232
Na pewno trener nie ma wpływu na trening czy forme zawodników o to musi zadbać sam menager do trenara należy ustawienie taktyki i rozpracowanie,ale to jest dla każdego normalne.jeśli każdy by wykonywał swoje oobowiązki i nie byl proszony o np.poprawienie formy zawodnika(mnie raz upomniał i zaraz poprawilem;)). Do brzegu Trener kadry musi współpracować z menagerami i na odwrót. Sroki że tak ogólnie ale teraz nie mam czasu ;)

From: Mario

This Post:
00
239716.120 in reply to 239716.118
Date: 5/15/2013 8:40:04 AM
Overall Posts Rated:
605605
"Generalnie uważam, że trochę za wcześnie na panikę i wnioski"
Mnie martwi co powiedział Joa - że nie ma czasu już za dużo na BB. Szkoda, że tak się kadencja kończy. Wszak ma on U21 pod sobą ale co ważniejsze chyba, to skautuje młodych graczy( a ma ich sporo pod sobą), więc jak tu napisał wcześniej że nie ma czasu analizować rywali, a co dopiero zająć się dobrym kontaktem z managerami:/

Jaki kontakt macie ze skautami u21? Bo ja jestem lekko zmartwiony.

Poźniak i Bandur - to patrząc na nich nie widzę by byli multi:/

@Joa
wytknąłeś że NT wielu najlepszych zawodników ci zabrało. To ja mam pytanie jakie ci zawodnicy mieli SS(potencjał MVP+), a jakie SS ci co pozostali do treningu do U21.
Bo o ile racja, że pod koszem jakiś MVP+ by się przydał, o tyle na pozostałe pozycje to szukanie dziury w całym.
Ponadto do NT przez U21 spokojnie można SF zrobić, ale to wtedy potencjał jest nie potrzebny do U21.

This Post:
00
239716.121 in reply to 239716.116
Date: 5/15/2013 8:54:10 AM
Overall Posts Rated:
200200
A może powinien powstać projekt "trening do u-21"?
Który by może zachęcił osoby do treningu.
Według mnie żeby stworzyć silną kadre by nikt nie narzekał na selekcjonera , potrzebne są osoby które będa sumiennie 3 sezony trenować.
A osób do treningu jest za mało by stworzyć mistrzowską kadre. Kluby powinny kupywać od razu 2 mlodych z identycznym potencjałem. Jakby było 4 menago na podkoszowych, 4 na obwodowych i 2 na Sf nie wykluczam wiekszej ilosci. Wtedy dało by to co najmniej 8 podkoszowych, 8 obwodowych i 4 sf. I to by było już optymalna ilość.

From: Pewu

This Post:
00
239716.127 in reply to 239716.123
Date: 5/15/2013 9:42:19 AM
Overall Posts Rated:
914914
Kozliku co Ty masz z tym czytaniem ze zrozumieniem w ostatnich dniach? :D Mario nic nie pisał o SS10 zawodników w wieku 21 lat, tylko jakości zawodników, których NT wzięło pod swoje skrzydła (SS10 w wieku 18 lat;)). Zatem pytanie brzmiało jakich zawodników do szlifu dostał Joa.

Problem jednak istnieje, bo mimo szansy na medal, gramy najgorzej od....14 sezonu. Od dawna nie mieliśmy 3 porażek w głównej fazie ME lub MŚ.

Problemem natomiast nie możemy nazwać liczby menedżerów chętnych do współpracy z kadrą. Jesteśmy 4 największym krajem w BB to jeśli my mamy problem z angażowaniem współpracujących klubów to jaki problem muszą mieć Słowacy, Czesi, Rosjanie ? Problemem także nie jest taktyka, bo raczej nią nie można nazwać granie wszystkich ważnych spotkań LI w ataku, a mtm w obronie. Jedynie dylematem jest "zagrać bungą lub nie" oraz jakich zawodników powołać. Taktyką już można nazwać zarządzanie entuzjazmem. Zatem rolę selekcjonera można sprowadzić do ustalania składu i entuzjazmu.

Jako, że stosowanie odpowiedniego nastawienia niejako wynika z możliwości zawodników to można śmiało przyjąć, że rolą selekcjonera jest nadzór i selekcja zawodników przede wszystkim trenujących, a dopiero później grających w nt. W sumie aktualny rocznik jest od początku do końca prowadzony przez Joa. Pytanie jak wyglądają roczniki '20, '21 i '22?

Last edited by Pewu at 5/15/2013 9:42:49 AM

From: Theusik

To: Pewu
This Post:
00
239716.128 in reply to 239716.127
Date: 5/15/2013 10:17:15 AM
Overall Posts Rated:
2121
Wydaję mi się, że problem zabrania zawodników do NT nie jest problemem, tylko zabieranie menedżerów skłonnych do współpracy z kadrami, a większość zawodników trenowanych do U21 jest w IV lub V lidze. Mimo, że program treningu do U21 łatwiej jest połączyć z walką o awans i grą w pucharze to potem dla tych w słabszych ligach trudno jest utrzymać gracza, który po sezonie grania w kadrze nie ma żadnych perspektyw, ponieważ ma wysoką pensję. Sam miałem takiego gracza, którego po sezonie gry w kadrze, bo nie miałem kasy na utrzymanie go
Dla menedżerów o wiele bardziej opłacalny jest trening do NT, bo mimo ciężkiego i żmudnego treningu można lepiej zarobić na takim zawodniku, ponieważ na TL właśnie multiskille schodzą po wysokich cenach, a nie centrzy którzy nie mają góry z pensją ok 100k. Nie jestem może zbyt dobrze obeznany z obecnymi cenami, ale wydaję mi się, że taki center za więcej niż pół miliona nie zejdzie
Trening pod U21 przestał się po prostu opłacać

From: Pewu

This Post:
00
239716.129 in reply to 239716.128
Date: 5/15/2013 10:19:41 AM
Overall Posts Rated:
914914
Chciałem pisać o tym, że koszty przeważają nad korzyściami, ale stwierdziłem, że mamy zachęcać do treningu, a nie zniechęcać :P O tym drugim dnie najwyżej menedżerowie dowiedzieliby się po czasie.

Advertisement