No i oto chodziło. Rzeczowa odpowiedź na zadane pytania :)))
Aż tak głęboko nie jestem jeszcze osadzony w tematy reprezentacji, ale pytania zadawać wolno kandydatom.
Powoli wdrażam się w tematy reprezentacji, bowiem sam mam trzech zawodników w orbicie moich zainteresowań kadrą,
więc dlatego zadałem te pytania, aby uzyskać odpowiedź od kandydata na selekcjonera.
Na pewno z czasem moje pytania nabiorą doświadczenia, więcej lżej ci już na pewno nie będzie, a nawet będziesz się musiał pocić, aby wymyślić coś sensownego (oczywiście pół żartem pół serio to napisałem teraz).
Grunt aby selekcjoner nie ulegał presji opinii publicznej i dlatego zadaję kolejne pytanie.
W przemowie napisałeś, że jesteś za tym aby to społeczność decydowała wraz tobą o składach meczowych, jeśli dobrze to zrozumiałem. Czy nie wydaje ci się, że skoro podejmujesz wyzwanie bycia selekcjonerem kadry U-21 to ty powinieneś decydować całkowicie o jej kształcie, a nie opierać się na głosach ludu, który jest zasadniczo podzielony. Przykład - manager X preferuje Runa, a manager Y LI, więc musisz się zdecydować.Wybierając opcję A lub dajesz do zrozumienia pewnej grupie ludzi, że się z nią nie zgadzasz, a więc łamiesz obietnicę wyborczą o której piszesz, że będziesz przestrzegał. Oczywiście to tyko dyskusja i ostatnie słowo należy do selekcjonera, ale jak kilka razy wybierz pod rząd inną opcję niż np. "A" ta część elektoratu może poczuć się smutna. Więc pytam jeszcze raz. Jako selekcjoner za co bierzesz odpowiedzialność? Czy przyjmujesz na klatę wszystko czy będziesz częściowo chciał się usprawiedliwiać?