BuzzerBeater Forums

Bosna i Hercegovina - I.1 > Sezona 50

Sezona 50

Set priority
Show messages by
This Post:
00
304814.117 in reply to 304814.116
Date: 6/22/2020 1:42:40 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Bravo, samo naprijed (y)

Koliko god se prati i poznaje, ovakve postove pune analitike i statistike je uvjek zadovoljstvo procitati,nastavi dalje i pripremaj nam novo zanimljivo stivo. :/

Hvala, hvala ! Trudim se da bude za svakoga ponešto i da svi budu ravnomjerno zastupljeni kroz postove i analize kako i redovne kroz kola lige tako i ove povremene. Kao što sam rekao ranije, imam malo tog "šlifa" jedno vrijeme sam se bavio pisanjem pa... svaka kritika ali i pohvala dobro dođe naravno i drago mi je vidjeti kad neko ovako podrži !

Moram primjetiti da sa predzadnjim platama, kako ukupno tako i prve 5 torke, si na 2 poziciji u jacoj a ukupno 3 u I ligi, sto govori da pored dobre ekipe imas jos prostora,200-300 milja za pojacanja, tako da moze se svasta ocekivati od tebe ove sezone,kako u kupu tako i u razigravanju. :/

Sretno u nastavku, mozda je doslo vrijeme da BiH dobije novog sampiona L:)

I tako nekoliko sezona unazad... prije 2 sezone sam imao treće ili četvrte najslabije plate u ligi i završio sam treći u regularnom dijelu i u finalu konferencije. Prošle sezone sam bio drugi u regularnom dijelu i finale konfe. Pita je prejak za sviju i jednostavno se moram usrećiti sa tim 😁. S tim da sam prošle sezone imao jednog teškaša od 200k plate da mi pokrije centra

Ekipa je sklopljena sa željom da i uz minimalac budem u vrhu i dobro mi ide za sada. Mislim da neće biti ništa od pojačanja ove sezone iako si upravu i 200k prostora imam koliki mi je plus. Jednostavno, prioritet mi je izgurati sezonu sa zaradom od 3M i ovim rosterom jer su mi malci Vičan i Pauro, ova naša dva buduća NT krila, u fokusu. Da redovno treniraju i uzimaju minute.

Nisi ni ti loš, samo je pitanje koliki je saldo i ima li prostora za koju iskusnu staru kajlu više da popuni roster 😁. Neka ti je sa srećom u nastavku !!

This Post:
00
304814.118 in reply to 304814.117
Date: 6/22/2020 2:17:52 PM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
595595
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Meni je to uvjek bilo interesantno,statistika i analize,jos kad bi ovi iskusniji i bolji poznaovaoci igrice htjeli podijeliti koju pametnu sa nama,mozda bi imali i kvalitetniju ligu ali necu o tome

Nego sad si me nesto zainteresovao sa ovim drzavnim i svjetskim rangom, pa sam malo pregledao brzinski kako sam stajao ovih sezona

Svemirci 29 sezona na ovoj lijepoj igrici,
nakon prvih 7 sezona pocev od IV,III,II lige iznenadni ulazak u I i naravno odmah ispadanje,
ali brzo su se Svemirci vratili i proveli ukupno 17 sezona u najjacoj ligi,ukljucujuci i ovu
za vrijeme 17 sezona 15 puta su bili u prvih 1000 na svjetu od toga 5 sezona u prvih 500
najbolji plasman na svjetskom nivou 202
za ovih 29 sezona 17 sezona su bili u prvih 10 u BiH od toga 5 puta u prvih 5
najbolji plasman u BiH je bio 2 / iza tada neprikosnovenog Play offa,finaliste B3/

Tako da nije toliko lose,jedno finale kupa i 3 finala konfr i propustena 3 velika finala,sto ostaje veliki zal kod svih navijaca Svemiraca za jednim velikim finalom

idemo dalje...
From: lokalac

This Post:
00
304814.119 in reply to 304814.118
Date: 6/22/2020 3:34:12 PM
Doboj-Jug Bulls
II.4
Overall Posts Rated:
164164
Previse Mi plate Ide na rezerve, vidis nisam to ni gledao toliko

From: enynho
This Post:
33
304814.120 in reply to 304814.119
Date: 6/23/2020 5:03:23 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
IV KOLO

KK Topnici_______________97 - 81_________varda080
KK_Željezničar___________74 - 108_________Misevi
Blue or Deaddd__________121 - 130_________BC "Bosna xxl"
Scorpion Returns__________70 - 88_________Spartan 300
SG Prisoners_____________62 - 124_________K.K MILLENIUM
KK Arsenal Lions__________98 - 121_________FK CRVENA ZVEZDA_
Bosnian Spartacus________84 - 109_________Doboj-Jug Bulls
Srkis Detroit Pistons_______81 - 100_________Skafiskafnjak Svemirci

Utakmica sa najviše koševa:
Blue or Deaddd 121 - 130 BC "Bosna xxl"

Tim sa najviše postignutih koševa:
BC "Bosna xxl": 130

Tim sa najmanje primljenih koševa:
K.K MILLENIUM: 62 ( SG PRISONERS 62 - 124 K.K MILLENIUM )

Ekipa sa najviše postignutih koševa u ligi:
KK Arsenal Lions: 533

Ekipa sa najmanje postignutih koševa u ligi:
KK Željezničar: 362

Ekipa sa najmanje primljenih koševa u ligi:
KK Topnici: 401

Ekipa sa najviše primljenih koševa u ligi:
KK Arsenal Lions: 566

Pobjeda sa najviše razlike:
K.K MILLENIUM: 62 ( SG PRISONERS 62 - 124 K.K MILLENIUM )

Igrač sa najviše postignutih poena:
Hades de Rosita: 41
Ekipa: KK Arsenal Lions

Igrač sa najviše skokova:
Alberto Roberto Falcao: 23
Ekipa: Skafiskafnjak Svemirci

Igrač sa najviše asistencija:
Slobodan Stojšić: 10
Ekipa: Doboj Jug Bulls

Najbolje ocijenjeni igrač:
Tvrtko Bošnjak: 20.0
Ekipe: Spartan300

KK Topnici 97 - 81 varda080

Rutinska pobjeda Topnika protiv realno slabije ekipe. Topnik ove sezone izgleda bolje nego što je to bio slučaj u posljednjih nekoliko. Promjena treninga na vanjske pozicije njegovih vanjskih igrača rezultira i dobrim rezultatima. Nakon ovog kola drži treće mjesto u konferenciji dok je varda na 7. poziciji.

KK Željezničar 74 - 108 Miševi

Ono što sam pisao u prošlom kolu pokazalo se kao apsolutno tačno. Ekipe koje su uspjele istrpjeti početnih nekoliko kola protiv Želje na otvaranju sezone su sretne jer nakon popravljanja forme, njegov kratak roster dolazi do izražaja. Ono razbijanje u prethodnom kolu od Culesa se pokazalo kao realan odnos snaga u ovom trenutku ali ne i dominacija jedne ekipe što nam je potvrdio i Miš furioznom utakmicom i pobjedom od čak 34 razlike čak i uz promašen GDP.

Blue or Deaddd 121 - 130 BC "Bosna xxl"

Derbi ovog kola, utakmica za koju su se prodavala televizijska prava i dugi rivalitet ekipa. Sve što je bilo potrebno kao pretpostavka za dobru utakmicu, ova utakmica je posjedovala prije samog početka. I naravno, kako to inače i biva, utakmica je opravdala sva očekivanja. Na 28 sekundi do kraja domaćin je imao prednost od 6 koševa razlike. Upravo tada gost spušta prednost pogotkom za 3 poena. Domaćin gubi loptu na 13 sekundi do kraja i već za 3 sekunde novom trojkom ekipa menadžera Cules izjednačava rezultat. Do kraja u napadu od 10 sekundi odmaćin organizira napad za tri poena i promašuje te utakmica ide u produžetke.

Kao da ovo nije bilo dovoljno napeto, produžeci su nam ponudili još mnogo više nego sama utakmica. Naime, domaća ekipa je imala inicijativu tokom cijelog produžetka. Deset sekundi do kraja produžetka bacanjima 2/2 se domaćin odvaja na +4 i činilo se da bi to mogao biti kraj. Međutim, sve što se moglo pretpostaviti ili uopće pretpostavljalo, na terenu nije bilo tako. Samo 4 sekunde do kraja gost pogađa trojku i smanjuje prednost domaćina na samo jedan poen razlike. Odmah potom je uslijedio faul gdje domaćin pogađa samo 1 od 2 bacanja i prednost je iznosila 109-111. Preostale su dvije sekunde do kraja produžetka i kad se činilo da je tu kraj, gosti u napadu promašuju ali sudija svira faul i daje priliku za dva bacanja. Mirna ruka gostujućeg igrača je odlučila i utakmica je otišla u drugi produžetak.

Drugi produžetak je bio čisto odrađivanje posla za domaću ekipu i Bosna XXL zasluženo uzima pobjedu

Last edited by enynho at 6/23/2020 5:05:57 AM

From: enynho

This Post:
00
304814.121 in reply to 304814.120
Date: 6/23/2020 5:49:18 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Scorpion Returns 70 - 88 Spartan 300

Domaći Spartanci nastavljaju starim navikama i demonstriraju ono što svi već znamo od početka sezone. Prvi su favoriti za titulu na oba fronta i sa svojom atomskom košarkom u rosteru punom zvijezda kojem nažalost niko u našoj ligi još uvijek ne može konkurisati, gaze sve redom. Lagano odrađivanje posla uz odmaranje igrača na kraju utakmice.

SG Prisoners 62 - 124 K.K MILLENIUM

Selektor mlade reprezentacije Tursunović je imao nikad lakši posao u utakmici protiv Prisonersa. Rasprodana ekipa, uz tek 3 kvalitetna igrača koji su bili na klupi i uzeli desetak minuta, značili su lagano raspoređivanje minuta za igrače K.K MILLENIUMA uz nadu za popravljanje forme ali i popravljanja koš razlike. Ogromnih +62 na kraju.

KK Arsenal Lions 98 - 121 _FK CRVENA ZVEZDA_

Menadžer Partibrejkers je htio da se osigura pobjedom u ovom kolu te je na domaćem terenu odlučio da se više zalaže protiv veoma dobrog gosta. To je naravno bilo i više nego dovoljno za pobjedu od 23 poena razlike. Vrlo vjerovatno pobjeda ne bi došla u pitanje ni da je zalaganje na ovoj utakmici bilo isto, međutim evidentno je da domaćin ništa nije htio prepustiti slučaju. Visoki, kršni dečki iz Crne Gore su odradili posao tek onako koliko im je trebalo za treću pobjedu na svom kontu.

Bosnian Spartacus 84 - 109 Doboj-Jug Bulls

Sve je izglednije da bi Spartacus mogao biti siguran putnik u niži rang direktno iz crvene konferencije. Uz odličnu ekipu na okupu jednostavno ne može da poveže rezultat. U ovom kolu upravo je ekipa Bosnian Spartacusa imala možda i najbolju formu od svih ekipa u ligi. Naime čak 4 od 5 startera je bilo u odličnoj formi 9 pa čak ni kao takav nije mogao dobiti ekipu iz Doboja koja izbija na vrh tabele crvene konferencije.

Ono što je interesantno jesu rezultati Bosnian Spartacusa ove sezone. Naime, u pet kola je upisao 5 poraza uz koš razliku -50. Upravo to nam govori da kvalitet u ekipi postoji ali možda neiskustvo ili dijelom pogrešna taktika odvede utakmicu u pogrešnom smjeru. Naime, porazi ove sezone koje je upisao, bili su u visini od 9, zatim 6, potom 2 i 8 razlike. Nadamo se da će se Spartacus rezultatski probuditi i još više zaoštriti konkurenciju u crvenoj konferenciji.

Srkis Detroit Pistons 81 - 100 Skafiskafnjak Svemirci

Svemirci nastavljaju u dobrom ritmu ove sezone. Upsana je i treća pobjeda i nakon užasnog starta na otvaranju sezone sa dva vezana poraza, povezao je tri pobjede i uhvatio ritam za ostalima. Pobjeda u subotu je bila dovoljna za plasman na peto mjesto na kojem ima jednako pobjeda kao i drugoplasirana ekipa te je na korak do sigurne zone, play off pozicija. Srki s druge strane uz respektabilnu ekipu koju je okupio sa ovim porazom i dalje ostaje među 4 bolje ekipe u crvenoj konferenciji. Srki je pokušao iznenaditi te odigrati sa svojim bek šuterom na centru uz taktiku patient međutim to jednostavno nije bilo moguće kraj brazilskih gorostasa pod košem Svemiraca koji su anulirali prednost stvorenu missmatch-om. Bitno je još i napomenuti kako su i Svemirci na domaćem terenu igrali uz veće zalaganje ne prepuštajući ništa slučaju u tvom duelu. Pametna odluka za sigurnu pobjedu od +19 na kraju.

Lijep pozdrav svima i čujemo se opet vjerovatno sutra ujutro sa analizom šestog kola. ;)

From: tursunovic

To: Ibro
This Post:
00
304814.122 in reply to 304814.121
Date: 6/23/2020 2:45:57 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Ibro moj dobri, nije vise 0. Nastavi igrati LI vise od motiona, jaci su unutraa :D :D

From: Ibro

This Post:
00
304814.123 in reply to 304814.122
Date: 6/23/2020 4:18:57 PM
KK Arsenal Lions
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
122122
Ibro moj dobri, nije vise 0. Nastavi igrati LI vise od motiona, jaci su unutraa :D :D

I to se desilo. Eh samo ne znam kako pogodi da ću igrati LI. Prvi put ove sezone to igram. Vjerovatno ću se morati pojačati na centarskoj poziciji ako želim opstati u lizi. Do sada sam previše pazio na formu i na ent i to me košta. Isto nekoliko taktičkih pogrešaka. Idemo dalje :)

From: tursunovic

To: Ibro
This Post:
00
304814.124 in reply to 304814.123
Date: 6/23/2020 4:24:48 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Bas zato sto nisi nikad, kontao sam da je vrijeme za jedan LI pa sam se kockao. Sretno u nastavku. :D

This Post:
00
304814.125 in reply to 304814.124
Date: 6/24/2020 11:15:04 AM
Doboj-Jug Bulls
II.4
Overall Posts Rated:
164164
Proso si pravo stim kc,

This Post:
11
304814.126 in reply to 304814.121
Date: 6/24/2020 11:30:47 AM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
595595
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Op op, Svemirci na 7 mjestu u BiH,lagano se stvari vracaju u normalu
Do kraja sezone svi fanovi se nadaju ulasku u prvih 5
Najava menagmenta koji su potrazi za adekvatnim pojacanjima, podgrijavaju nade navijaca da ce Svemirci ponovo biti ekipa od koje se strahuje

idemo dalje...
This Post:
11
304814.127 in reply to 304814.1
Date: 6/24/2020 4:08:42 PM
Skafiskafnjak Svemirci
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
595595
Second Team:
Vremeplov Svemirci
Cestitke na 2 pobjedi u B3 nadam se i zelim ti da nastavis u dobrom ritmu u nastavku,ipak si ti nas jedini reprezentativni predstavnik i svi ti drzimo fige da ostvaris sto bolji rezultat.
Sretno i pametno u nastavku

idemo dalje...
Advertisement