BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ZigiZakk

This Post:
00
148651.117 in reply to 148651.115
Date: 7/1/2010 5:58:32 PM
Overall Posts Rated:
00
Nagyon örülök a kérdésnek! :)
Igen, úgy gondolom. Azt hiszem még a promóban említettem, hogy igénybe venném a valóban hasznos segítségeket. Kinevelési tapasztalatom valóban nincs és nem is terveztem, ugyanakkor diplomáciában és mindenféle megérzésben (taktikai is) meglehetősen erős az egóm. :) Ezek a végeredményt és célt tekintve piszok kevesek, úgyhogy itt lép képbe az összehozási képesség. Össze kell hoznom olyan gárdát, ami a válogatott kitűzéseinek és jövőbeni szerepléseinek a maximumát tudja kihozni! Egyedül olyan kevés lennék ehhez, mint...

Last edited by ZigiZakk at 7/1/2010 5:59:54 PM

From: Precki

This Post:
00
148651.118 in reply to 148651.117
Date: 7/1/2010 6:04:50 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Nos, ez esetben lenne még egy kérdésem ... Van már valamilyen alternatívád arra, hogy kik lennének ebben a megfigyelési stábban? Vagy majd megpályáztatnád akkor, ha te nyered a választást?
Mert ebben az esetben a szakmai stáb (nevezzük így) szerepe nagyon fontos, mivel tulajdonképpen ők lennének az egyedüli felelősei annak, hogy ne stagnáljon, hanem folyamatosan fejlődjön a válogatott minőségbeli színvonala.

This Post:
00
148651.119 in reply to 148651.118
Date: 7/1/2010 6:11:18 PM
Overall Posts Rated:
00
jelenleg egyetlen alternatívám Gau öcsém, aki már vert IV. osztályú csapatával olyan II. osztályút, aki itt nekem esett nagy mellénnyel. :D
Visszatérve a lényegre: a szakmai stáb nem állt össze, de nem is foglalkoztat igazán a választások végéig. Az esetleges csoda bekövetkezte esetén meghívásos alapon gondolnám összeállítani a stábot a kritériumaim alapján.

Kérlek kérdezz még, ha van mit. Igazán felüdülés most nekem ez a beszélgetés. :)

This Post:
00
148651.120 in reply to 148651.119
Date: 7/1/2010 6:25:40 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Akkor már csak egy kérdésem lenne (egyelőre legalábbis): Mik lennének azok a kritériumok?

This Post:
00
148651.121 in reply to 148651.120
Date: 7/1/2010 6:38:07 PM
Overall Posts Rated:
00
Megpróbálom felsorolni:
- csapatmunkában gondolkodás(!)
- olyan kommunikáció, amely az elgondolásának helyességének elmagyarázására és úgymond meggyőzésre irányul, nem merül ki a csapkodásos hisztiben
- magas kreativitás, hiszen új alapokra szeretnénk helyezni a válogatottat (remélem ezt majd a lehetőségek is megengedik az állományt látva)
- sok online tartózkodás, ami párosul némi vak elkötelezettséggel is ;)
- némi BB ismeret. Azért némi, mert szerintem lehet olyan alsóbb osztályban játszó is, akinek nagy hasznát lehetne látni. Nem az a fő mérvadó, hogy ki-mikor kezdett játszani, és milyen csapatot hová sorsolt neki a gép...
- csapatának teljesítménye mutassa meg a képességeit. Nem a végeredményeket értem kizárólag ez alatt, hanem magát a globális játékát. :)

Ammondó vónék, hogy nemigen csak a sikeres férfi megett áll sikeres fehérnép, de a sikeres kapitánynak is jóvon megé az odaveretes bandája, no :D

Ez kimaradt: ne legyen egyéni skillfüggő! Az máris korlátolt a csapatgondolkodásban, és csak megköt a keret összerakásánál. Nem kell...

Last edited by ZigiZakk at 7/1/2010 6:46:48 PM

This Post:
00
148651.122 in reply to 148651.121
Date: 7/1/2010 6:50:18 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Én azért továbbra is azt mondom, hogy aki nem nevelt még ki válogatott-esélyes játékost (nem feltétlenül magyart), illetve nem tett le valamit az asztalra, az nehezen tud tanácsot adni. Nem véletlen, hogy jelenleg is azok dolgoznak a felnőtt és U21-es válogatottnál, akik. És itt ugye nem csak azokra gondolok, akik magát a válogatottat irányítják, hanem az egész stábot.

Viszont úgy látom lenne még kérdésem ... :-)
Hogyan képzeled el a stábot? Nem nevekre vagyok kíváncsi, csupán a szerepkörökre. Hány emberre lenne szükséged ahhoz, hogy megfelelően működjön a válogatott, illetve nekik mi lenne a feladatuk?

This Post:
00
148651.123 in reply to 148651.122
Date: 7/1/2010 7:05:59 PM
Overall Posts Rated:
00
Nana, az is lehet, hogy még nem volt lehetősége ezekre (anyagi, helyzeti...). ;)
A kérdés megint remek, szívem szerint most passzolnék. :D
Persze kampányban ilyet nem illik tenni, úgyhogy az elvárás és feladatmennyiség ismerete nélkül megpróbálok válaszolni. MINDEN FELVÁZOLT ELKÉPZELÉS FELTÉTELES MÓDBAN ÉRTENDŐ! :)
Remélem 3 embernél nem kell több a taktikai megbeszélésekhez (+kapitány). Aztán nagyon fontos a scoutok személye, akiknek száma a kapcsolatmennyiségtől függ. Igazából annak örülnék, ha a kapcsolattartást megtarthatnám magamnak mindenkivel, de ez még nem tudom mennyire reális... A scoutok feladata lenne a menedzserek reakciójának és hajlandóságának közlése a kérésekre, az edzések lekövetése és skillek változásának közlése. A külső fórumos megjelenésre remélem fog segíteni akire gondolok. :) Ennél jobban még nem tudom, hogy kell-e megbonyolítani a rendszert. :S

Megjegyzés: piszok sokat segítene, ha tudnék beszélni olyannal, aki már átlátta a rendszert. Ahhoz már késő van, de majd kifaggatom ha reális lesz a tisztánlátásom szükségessége :D

Last edited by ZigiZakk at 7/1/2010 7:09:27 PM

This Post:
00
148651.124 in reply to 148651.123
Date: 7/1/2010 7:36:23 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Korrekt. Viszont ha már szóba került a külső fórum ... Mindenképpen javasolnám, hogy nézz körül ott és próbáld ott is aktivizálni magad. Úgy gondolom, hogy aki komolyabb szerepkört szeretne betölteni valamelyik válogatottunknál,
- az legyen aktív fórumozó (ne csak kampány idején, hanem folyamatosan) ... nem bántásból mondom
- legyen tapasztalata játékosnevelésben, taktikák alkalmazásában
- használja a külső fórumot, ugyanis ott bele lehet látni egy kicsit a válogatott hátterébe, működésébe.
Ha valaki ezek közül több feltételnek is megfelel, az még jobb.

A fórumozásra visszatérve ... Természetesen van olyan, hogy valakinek nincs ideje arra, hogy rendszeresen fórumot olvasson reagáljon. Viszont itt a BB-ben (az én véleményem szerint) azt illeti elismerés, úgymond annak lesz hitelessége, aki vagy letett már valamit az asztalra (pl. eredményes a csapata, válogatottakat nevel/nevelt), vagy az aktív fórumozó közösséghez tartozik és hozzászólásaival érdemben segíti a többi menedzsert, a válogatottat, stb.
Úgy érzem neked az utóbbira lenne nagyobb esélyed, ilyen módon szerezhetnél magadnak úgymond hírnevet. A csapatod még nem ért el olyan sikereket, amire a többiek felkapnák a fejüket, viszont ha fórumban (külsőben is!) próbálsz segíteni másoknak, megosztod a tapasztalataidat, tulajdonképpen konzultáltsz a többi menedzserrel, akkor ezzel növelheted a saját ázsiódat, így egy későbbi hasonló elképzelés (értsd: indulás a választáson) esetén reális esélyed is lehet a vetélytársakkal szemben. (Valljuk be, most vendaballal szemben nem sok az eélyed, de ezt már te is írtad.)

This Post:
00
148651.125 in reply to 148651.124
Date: 7/1/2010 7:59:13 PM
Overall Posts Rated:
00
Most állt elő az, hogy nincs mit hozzátennem, úgymond jogos. :)
Picit mentegetőzés, picit magyarázat, picit háttérinfó gyanánt, de leginkább kellemes beszélgetésként fogjuk fel az alábbiakat. :)
Elsősorban azzal kezdeném, hogy nem ez a fő játékom. Bár itt is jóval többet töltök online, mint a menedzserek 98%-a, de akkor sem ez. Mivel a szabadidőm csaknem egészét ide tudom összpontosítani a poszt elnyerése esetén, valamint igencsak többre érzem hivatottnak országunkat jelen helyzeténél, ugyanakkor jóval többet foglalkoznék a BB-vel, mint amennyit a szimpla játék megenged, ezért beneveztem. Most nem csúsztam le az időpontról sem, csak éppen itt van Vendabal. :S Aki miatt állítólag senki nem indul. ;) Én nem tudom mennyi tanácsot osztott ki korábban, vagy mennyit fórumozott, de itt az elején kevés volt (ezen az aktuális vitafórumon!). Ezt értette félre némileg Gau is, mint ahogy más se ismerhette korábbról máshonnan... A korábbi eredményei előtt én is leseggelek, ez senki előtt ne legyen kétséges! Viszont amit elkezdtem, azt végig is csinálom becsülettel. Ezt a kampányt is. Akár "jogosult" vagyok a posztra, akár nem. Az alkalmasságom senki ne kérdőjelezze meg, hiszen még nem is volt alkalmam bizonyítani. Meg tudnám csinálni, abban biztos vagyok. :) Ugyanakkor Isten adja, hogy a - még most nem tudjuk ki :) - kapitány dicsőséget és méltó rangot szerezzen mindannyiunknak! Ebben az esetben a következő választáson eszem ágában se lesz elindulni, de elvárom, hogy Ő majd tegye ezt meg, és én szavazhassak rá!!!
Ámen, vagy UFF, kinek mi tetszik jobban :)

Megint lemaradt valami: az "észosztás" szerintem korántsem minden. Látott már talán más is olyat (itt is), hogy észosztásban és elméletben az élen járt, aztán gyakorlatban meg a fasorba se. :( Én remélem az vagyok, aki gyakorlatban csinálja jól, amit megpróbálnak előre szóban kicsikarni. ;)

Last edited by ZigiZakk at 7/1/2010 8:07:09 PM

This Post:
00
148651.126 in reply to 148651.125
Date: 7/1/2010 8:18:15 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Azzal valóban nincs szerencséd, hogy vendabal az egyik ellenfeled a választáson. A válogatottnak azonban biztos vagyok, hogy jót fog tenni az ő munkája. Persze amennyiben ő nyeri a választást, de ez számomra nem kérdés (ezért ne haragudj).
Vendabal példája is azt mutatja, amit írtam ... Neki már nem volt szüksége különösebb kampányra, aki BB-zik és fórumot olvas, az pontosan tudja mit tett le az asztalra, aki nem, az meg úgysem olvassa a kampányszöveget sem. Ezért is nagyon fontos, hogy legyél aktív a fórumon a továbbiakban is.

This Post:
00
148651.127 in reply to 148651.126
Date: 7/1/2010 8:29:31 PM
Overall Posts Rated:
00
Egyből úgy született? :DDD Viccet félretéve valahol el kell kezdeni. :) Sikeres válogatott esetén viszont el se kezdtem volna az egészet, és folytatni se fogom a következő alkalommal. Nem álmom kapitánynak lenni, csupán erősen bízom benne, hogy meg tudnám oldani a gödörből kimászást. Megy nélkülem is, hát bánja a fene! Jussunk feljebb, csak ez számít, a személyem pedig sorvégi szempont!!! Lassan offolok, hálásan köszönöm a kérdéseid és tanácsaidat. Jókor jött, már erősen süllyedtem a saját szintem alá, hogy tudjak válaszolni pár esetben. :(
Jóéjt!

Advertisement