Reálně přišlo 97k a lepší už to nejspíš nebude.
Takže:
- vstupné v I.1 cca kolem 500k, jak kdo v II. budu rád za 250k (podle otho jak hráli ostatní sestupujícíc, já hrál zatím jen venku), to je půlka, ztrtá na první ligu 250k
- tv práva - dokonce 160k vs. 97k, řekněme 100k; ztráta celkem cca 310k
- merchandising v I.1 co si tak pamatuju odhaduju teď tak 90k (u starých týmů); u mě 57k (a to mám Šimona hrajícího v u21), řekeněme 60k; ztráta celkem 340k
přupusťme, že já konkértně dost šetřím na zaměstanncích, ale obecně je prvoligový i druholigový klub potřebují zhruba stejné
Potom, co jsem to trochu povyházel, dávám na platy 268k, pokud chci zároveň trénovat i vyhrávat, asi si moc prodávat nemůžu dovolit. Mohl bych mít sice trochu levnější a horší hráče, případně užší kádr, ale pokud chci hrát s výhledem na trvalé působení v první lize, tak downgrade dělat nemůžu, 1M za postup mi nepomůže. A teď 268 +340 tj, nějakých 610k, abyste mi finačně neutíkali - kdo z vás takové výdaje na platech má. Navíc máte z a ty roky v první lize vytvořené jisté finanční rezervy.
Ano, přední týmy ve druhé lize, které nesetoupily, budou mít na vstupném trochu víc a postoupit se dá i s levnějším kádrem, ale zase se nedá čekat, že se podaří uchytit nahoře hned napoprvé, zvlášť pokud je někde nejvyšší divize tak nevybalancovaná s jednou silnou konferencí, jako je třeba ta naše, kde je 25% šance, že člověk nebude mít šanci se udržet (alespoň pokud je v první lize poprvé).
Podle mě to BBmani ...(doplňte si sami podle svého naturelu).