Da vidimo sta se to sve veceras izdesavalo a izdesavalo se svasta ! :D
I ujedno da uradimo i finalne kalkulacije pred poslednje kolo...
Ale su na svom terenu protiv Stasinih beba umalo napravile senzaciju !
Gubio je 10 poena pola minuta pre kraja al je covek ubacio jedno 5 trojki
u poslednjem minutu utakimice :D Na kraju ipak za poen kratak...
Kakav duel Crnokose i Red Zmaja ! Crnokosa ubacuje trojku 3 sekunde
pre kraja za produzetak i na kraju posle 2 produzetka dolazi do pobede !
Jako bitne pobede !
Strpce u trecoj cetvrtini prelomio utakmicu protiv Durlanaca i takodje dosao
do jako bitne pobede koja mu idalje daje kakvu takvu sansu da se nadje u plejofu !
Cvetici su igrali egal utakmicu protiv Zenice kod kuce do sredine trece cetvrtine a onda
skroz pali u poslednjih 15-ak minuta i izgubili 17 razlike. Jeste bio domacin ali posle
prodaje jako bitnih igraca , rekao bih ocekivan rezultat...
Sveti Vid ocekivano dobio Mamlaze kod kuce ali verovatno ni sam nije ocekivao ovako
ubedljivu pobedu. Vodio je 19 razlike vec posle prve cetvrtine , nakon trece je bilo cak
38 razlike , kasnije su Mamlazi smanjili na konacnih 25...Sad vise ne moras da brines za
prvu poziciju :D
Zanimljiva stvar , cak 5 utakmica je reseno u korist gostujucih timova sto nismo cesto imali
priliku da vidimo...ako su uopste u nekom kolu gosti ostvarili vise pobeda ! :D
E sad da vidimo finalnu racunicu pred poslednje kolo :
Plava konferencija :
Imacemo duel Ale i Nemani protiv Durlanca u poslednjem kolu. Ale su domacini a realno i favoriti
posle dovodjenja pojacanja. Ako Ale slucajno izgube , idu na 8 mesto i ispadaju iz lige. Ako pobede ,
idu na 6 mesto ! Durlanci logicno , ako izgube ispadaju iz lige , ako pobede imamo dva scenarija.
Mogu da zavrse na 7 mestu a mogu da zavrse i na 6 mestu ako Gandza izgubi sa nekih 87+ razlike
( sve zavisi kojom razlikom Durlanci pobede ) Najrealniji scenario tu je Ale 6 Gandza 7 Durlanci 8.
Imamo i borbu za 4 mesto gde je jako prosta racunica. Crnokosa ima pobedu vise od Strpce ali i losiju
kos razliku. Crnokosa docekuje Hofmanskog , Strpce docekuje Stasine Bebe. Ako Crnokosa pobedi ,
zadrzava 4 mesto. Ako izgubi i Strpce takodje izgubi , 4 mesto. Ako izgubi a Strpce priredi iznenadjenje
i pobedi Stasine Bebe kod kuce , Strpce preuzima 4 mesto !
Crvena konferencija :
Ovde smo mogli da imamo samo takav cirkus da Rams nije prodao igrace :D Teoretski idalje postoji
sansa da imamo 4 tima sa 14-8 , ali to se nece desiti :) Ocekuje se da Mamlazi pobede Rams kod kuce
i zadrze drugu poziciju. Od 3 do 5 pozicije ima dosta scenarija. Ako Cvetici pobede Giantse u gostima ,
oni su 3. Ipak to nije bas realno. Ako izgube i ja izgubim od Svetog Vida , Cvetici i Zenica imaju 14-8.
Tu je razlika u kos razlici 103 poena u korist Cvetica , medjutim , Zenica igra protiv Mitrovice u poslednjem
kolu kod kuce. Moze da se desi neki scenario gde Zenica dobija 80 razlike , Cvetici gube 25 u gostima i
Zenica je onda na 3 mestu. U suprotnom , Cvetici 3 , Zenica 4...
Ono sto komplikuje situaciju je moja utakmica sa Svetim Vidom. Ako pobedim i Cvetici izgube od Giantsa
ja sam 3 na tabeli ( racunam da Mamlazi dobijaju Rams ) U tom scenariju Cvetici i Zenica se bore za 4 mesto
putem kos razlike isto ko sto sam naveo gore. Ako ja pobedim i Cvetici pobede , Cvetici su 3 , ja 4 , Zenica 5...
Imamo i borbu za 6 mesto , na srecu tu nije tolko zamrseno :D Ako Rams izgubi sto je realno i Giantsi pobede
protiv Cvetica kod kuce , sto je isto realno , Giantsi su 6 , Rams je 7. U bilo kom drugom scenariju Rams ostaje
na 6 mestu...
Ovo u prevodu znaci da je sasvim realno da gledamo Giantse protiv pojacanih Ala u plejout-u ! :O
Jeste dosta konfuzno , pogotovo kod nas Crvenih oko 3-5 pozicije ali se nadam da sam lepo objasnio.
Negde sam mozda i zeznuo , ako jesam , ispravite slobodno...Ceka nas zajebano poslednje kolo ! :)
Potrudicu se da do kraja sezone ( i plejof ) ispratim s