Osobiście póki co widzę same plusy tej decyzji:-)
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja siedzę na U21 i to jest dla mnie jajważniejsze:)
Scauci U-21 mają mniej zawodników pod sobą i dokładniej mogą się skupić na tych których mają. Z mojego doświadczenia bycia scautem U-21 pamiętam, że tych zawodników było nawet koło 100 do ogarnięcia z jednego rocznika, a nastawienie na ilość zwykle nie idzie w parze z jakością;-)
daje się radę z setką da się radę z 105 grajkaki:)
a skoro gracze z programu są u właścicieli, którzy gotowi są na każdy trening - to taki właściciel dla akuta jest skarbem...a do tego ma fajnego gracza:) - cud miód współpraca:)
Uważam, że zarówno U-21 jak i NT mogą tylko na tym zyskać.
Uważam, że U21 może co najwyżej nie stracić na rzecz NT - zysku nie widzę ;)
Niemniej jednak, pomimo jasnego zdeklarowania co jest akurat dla mnie ważniejsze, potrafię zrozumieć potrzeby innych. I skoro udaje się pogodzić jakoś dwie kadry (chociaż kto wie, czy następne powiedzmy 3 miejsce U21, nie będzie wynikiem braku tych kilku graczy - przesadzam? może ale oddawani obecni 20 latkowie byli świetni na początku).
tak czy siak najbardziej ciekawi mnie co z U21, co z graczami w programach, i dopiero wtedy jak wygląda nasza NT. Zmiana w tej kolejności zależy od tego czy wciąż będę skautem :) i co mnie będzie ciekawić w przyszłym sezonie:)