BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S46 Europe Championship by Topnik

U21 S46 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
From: Topnik
This Post:
11
299752.113 in reply to 299752.112
Date: 7/7/2019 8:24:16 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Mađarska u21
8.7.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina

Zdravo ekipa

Sutra nas očekuje početak Eurobasketa kojeg smo tako dugo čekali. Kao što znate mi smo domaćini prvenstva kao što smo bili domaćini i kvalifikacija za ovo prvenstvo. Kroz kvalifikacije smo pokazali potpunu dominaciju pa tako da se imamo čemu nadati na Eurobasketu.
Mogu da kažem kako je naša grupa lakša u odnosu na drugu grupu prvenstva. Tamo imamo dvije selekcije koje se posebno izdvajaju po jačini. Reprezentacije Francuske i Italije su veliki favoriti grupe i treba da se desi neko veliko čudo pa da te reprezentacije ne odu u polufinale prvenstva.
U našoj grupi favoriti za prolaz dalje pored nas su Njemačka i Poljska. Reprezentacija Španije ove sezone nema tako jaku generaciju, a pored toga nemaju ni entuzijazma.

Da krenemo prvo sa našim treningom koji je bio u petak. Ovaj trening je bio jedan od najboljih u sezoni jer smo imali ukupno 15 upova na skillovima.
Od bitnijih upova imamo Odavića koji je digao unutrašnji šut, Hadžiabdić takođe digao unutrašnji šut, Suljagić digao JS i JR, Bukva je digao OD i Mladenović PA. Formu ne treba ni da spominjem jer nemamo igrača koji su out za utakmicu, a imamo ukupno 13 formi 9, a 4 igrača koja su u formi 8.

Milan Budimirović 185cm

Pred ovu utakmicu je dobio poziv Milan Budimirović. Još jedan član ekipe Žedanjsko vlasnika Turse koji je kao što svi znamo bivši selektor. Na početku sezone sam se malo šalio u najavi sezone da Tursa ne zna trenirati, ali to nije tačno. Njega volim malo da zezam jer se brzo iznervira. Vidimo da je naučio trenirati pošto ove sezone u reprezentaciji ima svoja 3 igrača.
Budimirović je naš najbolji bek što se tiče unutrašnjih skillova. Čekali smo da digne OD na zavidan nivo pa da ga pozovem. Ovaj petak je imao 3 upa, a to su vanjska odbrana, driving i handling. Forma mu je 9 pa je u kombinaciji za sutrašnju utakmicu.

Sada je došlo na red da malo analiziramo i reprezentaciju Mađarske. Mađari su baza sa ukupno 290 aktivnih timova na BBu. Mogu da se pohvale sa 5 medalja u svojoj kolekciji. Imaju tri bronzane sa EP, jednu srebrenu sa EP i bronzanu medalju sa SP.
Trenutni selektor im je vendabal, a on je najuspješniji njihov selektor po omjeru pobjeda i poraza. Kvalifikacije su završili na drugom mjestu u grupi D. Od boljih reprezentacija s njima u grupi su bili Izraelci i Ukrajinci.
Naravno da je Izrael tu bio najbolji pa su prošli dalje sa omjerom 7:0. Ključna utakmica Mađara je bila protiv reprezentacije Ukrajine koju su dobili 3 razlike i napravili korak ka plasmanu na EP. Plasman na EP su potvrdili pobjedom protiv Belgije u posljednjem kolu.

Oni ne spadaju u red favorita u našoj grupi, ali opet oni imaju neku svoju računicu za ovaj Eurobasket. Mi smo sutra favoriti, ali to moramo da potvrdimo u sutrašnjoj utakmici.
Ja očekujem pobjedu, ako ne bude nekih iznenađenja.

Ostale utakmice u našoj grupi koje se igraju sutra su:

Španija - Turska
Poljska - Njemačka

Odmah imamo derbi između susjednih zemalja, a to su Poljaci i Nijemci. Tu ćemo vidjeti koliko koja reprezentacija može pa da pravimo dalje kalkulacije.

Utakmice iz druge grupe:

Izrael - Grčka
Francuska - Italija
Slovenja - Rusija

Nadam se da će sutra doći dosta usera iz naše zajednice pa da ispratimo prvu utakmicu mlade reprezentacije na Eurobasketu.

VOLIM TE BOSNO!

This Post:
00
299752.114 in reply to 299752.113
Date: 7/7/2019 6:49:20 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Jedva cekam utakmice, da vidimo onako na prvu kakvo je stanje na ovogodisnjem Euru ;)

Naprijed BiH!

This is where we hold them!
This Post:
00
299752.115 in reply to 299752.113
Date: 7/8/2019 3:18:03 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Kakva demonstracija sile, strasno...

This Post:
11
299752.116 in reply to 299752.107
Date: 7/8/2019 5:39:38 PM
KK Bihać
II.1
Overall Posts Rated:
127127
bravo topnice

This Post:
33
299752.117 in reply to 299752.116
Date: 7/8/2019 6:33:58 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Mađarska u21 128:73 (51574)

Dobro veče gospodo

Ljudi moji pa da li je ovo moguće? Otvaranje Eurobasketa i ovakva pobjeda na samom početku za našu reprezentaciju.
Pošto je ovo Eurobasket očekivao sam da će biti malo teže na startu, ali mi smo došli do strašne pobjede. Reprezentacija Mađarske je "pala" u grotlu dvorane Mirza Delibašić!

Sjajna igra naših momaka na obje strane parketa i u potpunosti zaslužena pobjeda. Očekivao sam pobjedu u ovoj utakmici, ali da će biti ovakav rezultat to nisam stvarno očekivao. Pa da krenemo sa izvještajem sa utakmice.

Ovaj put sam se odlučio da igram push the ball sa m2m odbranom dok se Mađar odlučio za unutrašnju izolaciju i 2-3 zonsku odbranu. Pokušao je da nam gađa fokus, ali pošto je gađao inside naravno to nije pogodio.

Utakmicu smo fantastično otvorili serijom 7:0 što je bio znak da Mađari traže prvi timeout na utakmici. To je bilo već nakon 1 minute i 25 sekundi aktivne igre. Ono što je zanimljivo za početak utakmice jeste da smo prvih 6 šuteva pogodili. U jednom trenutku su nam prišli na -4, ali smo pojačali igru u napadu pa na odmor odlazimo sa +11. Moram napomenuti da par sekundi prije kraja prve četvrtine Mađari su tražili drugi timeout. Najbolji naš igrač u ovoj četvrtini je bio Ratković koji je ubacio 8 poena, a tome dodao 2 asistencije i 1 skok.

Druga četvrtina je krenula fantastično za nas. Strašna igra u napadu, a o igri u odbrani ne treba ni govoriti. Negdje na 3 minuta do kraja četvrtine Mađari su imali samo 6 postignutih poena. Poslije toga je malo naša odbrana popustila pa smo u ovoj četvrtini primili 15 poena. Otvaranje ove četvrtine je bilo takvo da smo prvih 9 šuteva pogodili, a tu seriju je prekinuo Vedran Odavić sa svojim promašajem. Ovdje je Ratković pokazao da će biti najbolji naš igrač u današnjoj utakmici. Na pauzu smo otišli sa 34 poena prednosti. Ratković je popravio svoj učinak na 25 poena, 5 asistencija i 3 skoka.

Otvaranje treće četvrtine je proteklo u takvom ritmu da smo mi pogodili opet prvih 8 šuteva, a da su Mađari nakon naše serije 8:0 tražili čak dva timeouta u razmaku od 2 minuta. Ono što je zanimljivo za prekid naše serije je zaslužan Vedran Odavić koji je promašio naš deveti pokušaj u ovoj četvrtini. Naravno u ovoj četvrtini je bila ogromna razlika pa smo ušli u garbage time. To je značilo da će do kraja utakmice igrati naše rezerve.

U posljednjoj četvrtini je već bilo opušteno na terenu pa su se slabije igrale odbrane. Mi smo izgubili ovu četvrtinu za 1 poen. Nećemo zamjeriti našim igračima zbog toga jer smo imali ogromnu prednost pa smo mogli sebi to dopustiti.

Naša dva najbolja igrača danas su bili startni bekovi. Ratković je završio utakmicu sa 31 poenom, 7 asistencija i 3 skoka. Stekić je postigao 19 poena, a tome je dodao 3 asistencije i 4 skoka.
Naredno kolo igramo protiv reprezentacije Poljske.

Grupa G:

Poljska - Njemačka 86:89 (51575)
Španija - Turska 68:84 (51576)

Grupa H:

Izrael - Grčka 115:83 (51589)
Slovenija - Rusija 61:75 (51590)
Francuska - Italija 75:88 (51591)

Njemačka je dobro igrala čitavu utakmicu pa čak u jednom trenutku imala prednost od 30 poena razlike na kraju je došla do pobjede od 3 poena. Zanimljiv rezultat kada uzmemo u obzir kako se odvijala ova utakmica.
Turska je očekivano došla do pobjede jer reprezentacija Španije nema entuzijazam.

Mečeve u drugoj grupi nisam pratio osim ovako što sam vidio rezultate.

This Post:
11
299752.118 in reply to 299752.117
Date: 7/14/2019 7:43:49 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Poljska u21
15.07.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina

Zdravo ekipa

Drugo kolo Eurobasketa nas očekuje sutra, a naš naredni protivnik je reprezentacija Poljske. Veoma bitna utakmica za našu reprezentaciju, a u utakmicu ulazimo kao blagi favoriti.
Prvo ćemo kao i svaki put da krenemo sa analizom našeg treninga pa onda sa analizom reprezentacije Poljske.

Ovaj put nam je forma malo slabija jer imamo dosta formi 8, a i ovaj put imamo formu 7 što znači da taj igrač nije u kombinaciji u za ovu utakmicu. U formi 7 je Bukva tako da na njega na računam u ovoj utakmici.
Zdelar je digao IS tako da je taj skill zakucao. Dočekuje ovu utakmicu protiv Poljske u pravom trenutku. Suljagić je digao vanjsku odbranu, Zadro i Budimirović su digli skok šut, Stekić je digao dodavanje. Bilo je tu još upova, ali nećemo sve da pišemo jer je stvarno dobar trening bio.

Reprezentacije Poljske spada u red najvećih baza na ovoj igri. Oni broje čak 903 aktivna tima što je dosta više u odnosu na nas. Poljaci su aktuelni prvaci Europe tako da oni brane titulu na ovom prvenstvu. Imaju ukupno osvojenih 11 medalja. Posljednja dva zlata sa Eurobasketa su oba bila na domaćem terenu. Nadam se da ćemo i mi uzeti zlato na ovom prvenstvu gdje smo domaćini. Ono što je bitno napomenuti za Poljake jeste da imaju tri bronze sa Svjetskog prvenstva.
Forma reprezentacije Poljske je slabija nego u prethodnim utakmicama. Vidimo da je njihov startni centar na transfer listi i on je u formi 7. Vjerujem da sutra neće igrati.
Prije dvije sezone na Eurobasketu sam igrao protiv reprezentacije Poljske i tada sam izgubio. Taj Eurobasket je kao što sam rekao osvojila reprezentacija Poljske. Tu utakmicu smo izgubili samo 15 razlike što nije loše kada se uzme u obzir kvalitet reprezentacija u tom trenutku, a i njihov domaći teren.
Nadam se da će sutra biti obrnuto što se tiče rezultata.

Posljednjih par utakmica je slabija posjeta na chatu tokom utakmica naše mlade reprezentacije. Vjerujem da ste navikli da dobijamo utakmice, ali opet volim da vidim kada ima dosta ljudi na chatu. Vjerujem da će sutra biti više ljudi nego što je bilo na prošloj utakmici.

IDEMO PO POBJEDU!
GAZI BOSNO GAZI!

This Post:
00
299752.119 in reply to 299752.118
Date: 7/14/2019 9:40:36 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ceka nas pravi spektakl! Ne sumnjam u nase malce, samo hrabro i bice to sve kao i do sada ;)

This Post:
11
299752.120 in reply to 299752.118
Date: 7/14/2019 8:44:50 PM
KK Bihać
II.1
Overall Posts Rated:
127127
sretno majstore, ako se ne stigne ispratiti live znaj da podrska neizostaje

This Post:
00
299752.121 in reply to 299752.118
Date: 7/15/2019 9:42:48 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Danas je dan za pobjedu!?

This Post:
00
299752.122 in reply to 299752.121
Date: 7/15/2019 9:49:09 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Nema šta drugo.
Ništa osim pobjede nas ne interesuje.

This Post:
00
299752.123 in reply to 299752.122
Date: 7/15/2019 4:09:31 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
(https://www.youtube.com/watch?v=Kx-Y183LsvA)
A nocas, a nocas, totalna dominacijaaaa, a onda a onda repriza burnog ponedjeljka...

Advertisement