BuzzerBeater Forums

Poland - III.7 > Sezon 37

Sezon 37

Set priority
Show messages by
This Post:
00
283520.113 in reply to 283520.112
Date: 2/16/2017 9:05:12 AM
ZBIM ROCKETS
III.13
Overall Posts Rated:
2323
Dokładnie - masz rację. Najważniejsze, że nasza liga żyje, jest ciekawa a rywalizacja często nieprzewidywalna.

This Post:
11
283520.114 in reply to 283520.113
Date: 2/16/2017 10:34:41 AM
Overall Posts Rated:
4545
Nie chce mi rozpisywać, ale kto zrozumiał to zrozumiał... ;) Wystarczy spojrzeć na minuty rozegrane przez podkoszowych Masełka w poprzednim meczu i można zrozumieć dlaczego nie zagrali w drugim meczu tygodnia.

This Post:
11
283520.115 in reply to 283520.114
Date: 2/17/2017 2:39:33 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
minut nie sprawdzałem, bazowałem na tym co zostało napisane na forum, ale w tej dyskusji nie chodzi o minuty. Tylko o zadziwiający wpis, że nikt przy zdrowych zmysłach nie odda przewagi własnego parkietu, nawet jeśli nie chce awansować. Może to byś rozwinął, bo ciekaw jestem, i chyba nie tylko ja, co miałeś na myśli :)

This Post:
00
283520.116 in reply to 283520.115
Date: 2/17/2017 3:01:03 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
Dzień 19 (Wtorek 14 Luty 2017) : Występy za pośrednictwem http://www.buzzer-manager.com

Wyniki kolejki
Masełko 99 - Veisalgia 102
ZKS 1938 Stal Stalowa Wola 98 - Olimpia Graudenz 85
Barcińskie Byki 113 - Swarzędzkie Koksy 97
WTK Anwil Włocławek SSA 86 - Silesian Riders (Anwil Fans) 102
WTK NOBILES ANWIL 100 - HUSAR WŁOCŁAWEK 106
Dywania Trzepanów 89 - KS Szopienice 104
Hooligan Hawks 97 - ZBIM ROCKETS 82
Philodendrony 111 - chicago bulss 127

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 125 : chicago bulss
Zbiórki : 59 : Veisalgia
Asysty : 28 : chicago bulss
Przechwyty : 11 : ZKS 1938 Stal Stalowa Wola
Zablokowane rzuty : 12 : KS Szopienice, Silesian Riders (Anwil Fans)

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 38 : R. Kakuja (chicago bulss)
Zbiórki : 19 : R. Jadach (Veisalgia)
Asysty : 9 : R. Fornoles (chicago bulss), B. Biniek (Olimpia Graudenz), A. Brincat (ZKS 1938 Stal Stalowa Wola)
Przechwyty : 4 : G. Miziniak (Barcińskie Byki), M. Gulzar (ZBIM ROCKETS), D. Cink (Swarzędzkie Koksy)
Zablokowane rzuty : 6 : T. Piotrowski (Silesian Riders (Anwil Fans))

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : G. Miziniak (Barcińskie Byki) (28 Punkty, 9 Zbiórki, 8 Asysty, 4 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 38
Shooting Guard : L. Solomkin (chicago bulss) (28 Punkty, 5 Zbiórki, 7 Asysty, 0 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 27
Small Forward : A. Cantarell (Philodendrony) (24 Punkty, 10 Zbiórki, 2 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 31
Power Forward : R. Kakuja (chicago bulss) (38 Punkty, 15 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 37
Center : H. Zapala (WTK Anwil Włocławek SSA) (19 Punkty, 16 Zbiórki, 4 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty), P. Leonov (Swarzędzkie Koksy) (21 Punkty, 13 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 31

MVP kolejki
G. Miziniak (Barcińskie Byki) (28 Punkty, 9 Zbiórki, 8 Asysty, 4 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 38

Najsłabszy występ kolejki
B. Barry (Dywania Trzepanów) (0 Punkty, 1 Zbiórki, 0 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty)R. Argenziano (Dywania Trzepanów) (2 Punkty, 2 Zbiórki, 3 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty)L. Zunyi (Swarzędzkie Koksy) (0 Punkty, 0 Zbiórki, 3 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -3

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : B. Biniek (Olimpia Graudenz), V. Šiler (WTK Anwil Włocławek SSA), F. Toborowicz (Masełko) : 5 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : B. Pons (ZBIM ROCKETS), F. Abatematteo (HUSAR WŁOCŁAWEK), A. Herne (Hooligan Hawks), G. Nardini (Olimpia Graudenz), E. Lidke (Olimpia Graudenz), E. Orxe (WTK Anwil Włocławek SSA), D. Plenzler (Masełko) : 6 Faule

Iron man : F. Toborowicz (Masełko), R. Jadach (Veisalgia) : 53 Minuty

Snajper : G. Kutun (KS Szopienice) : 6 3 punkty

Najlepszy zawodnik : A. Morisseau (Hooligan Hawks) : Ocena : 16.0

Najsłabszy zawodnik : Z. Guzy (Olimpia Graudenz) : Ocena : 4.5

This Post:
00
283520.117 in reply to 283520.112
Date: 2/17/2017 10:11:04 AM
Overall Posts Rated:
4545
Liczyłem, że nie będziesz mnie już ciągnął do odpowiedzi, no ale uzasadnię swoje rozumowanie, które już po części przedstawił danesto.
Odpuszczenie meczu i oddanie własnego parkietu w finale PO skutkuję przede wszystkim dużymi stratami finansowymi. Każdy kto wie, że nie da sobie rady w 2 lidze i jeszcze nie chciałby awansować, na pewno nie rezygnowałby z pozyskaniu dodatkowych $, które poprzez porażkę w RS traci (strata własnego parkietu w PO, mniejsza ilość kibiców na hali i zysków z biletów, mniej sprzedanych gadżetów itd.) Dodam również, że miejsce w RS ma częściowe znaczenie w kupnie karnetów na przyszły sezon co wszystko wiąże się z wyższymi zyskami. Rozmyślanie o tym czy Masełko oddał mecz, bo nie chce awansować nie ma żadnego logicznego uzasadnienia. Oddał dlatego, ponieważ w pierwszym meczu tygodnia jego najlepsi zawodnicy zagrali pełne 48 minut. Jego słaba forma tychże zawodników zadecydowała, że wolał odpuścić jeden mecz (który i tak był pewien, że zwycięży) i skupić się na treningu, żeby forma przed PO poszła w górę. Niestety (dla niego) się przeliczył i przegrał a połowa ligi zaczęło spiskować jego poddanie Ja też w tym sezonie przegrałem kilka meczów przez rotacje składem, ale chcąc zaliczać pełny trening dla kilku zawodników (w tym też tych młodych i mało doświadczonych) trzeba im dawać szanse w meczach i przez to osłabiać zespół.
Jedynym powodem dla którego mógłby odpuścić sobie już walkę w tym sezonie o awans może być brak chęci do dalszej gry w BB, ale zapewne już jutro się przekonamy, że chęć nadal jest

Myślałem że po kilku sezonach spędzonych w II lidze akanders nabrałeś trochę wiedzy i zwyczajów, jakimi trzeba się kierować przy utrzymywaniu wysokiej formy zawodników (bez trenowania formy ogólnej). Po prostu czasami lepiej jest jeden mecz odpuścić, żeby potem kilka wygrać niż odwrotnie W BB analizowanie i przewidywanie ruchów przeciwnika jest równie ważne jak posiadanie mocnego składu.

PS. Oczywiście istnieje możliwość, że Masełko chce dobrym gestem oddać innym swój parkiet w PO lub nawet nie chce wystartować w PO, ale nie ma w tym nawet jednej korzyści dla jego drużyny.

No i się rozpisałem...
Pozdrawiam!

Last edited by Yester Zoom at 2/17/2017 10:15:53 AM

This Post:
00
283520.118 in reply to 283520.117
Date: 2/17/2017 12:18:37 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
zacytuję dokładnie twój wpis, który jak się okazuje był bardzo nieprecyzyjny i wprowadził trochę zamieszania i zdziwienia na forum:
Nikt o zdrowych zmysłach nie odda parkietu własnej hali nawet jeśli nie chce awansować...
Teraz już widzę, że byłeś mocno nieprecyzyjny to pisząc, a po prostu wzbudziłeś moje zaciekawienie, co to za dziwną teorię prezentujesz. Instrukcję gry i jej zasady znam dobrze, a gram w tą grę od kilku lat. To co piszesz to są zwykłe oczywistości, które zna już gracz po dokładnym jednokrotnym zapoznaniu się z instrukcją gry. Myślę, że przeceniasz korzyści finansowe wynikające z przewagi własnego parkietu. Moim zdaniem bardziej chodzi po prostu o awans do PO,co powoduje wymienione przez ciebie zwiększone korzyści finansowe. Po prostu pomyliłeś pojęcia- przewaga własnego parkietu a awans i gra w PO, co wzbudziło moje zainteresowanie. Przewaga własnego parkietu może mieć znaczenie w wygraniu meczu i dojsciu do finału, co jak napisałeś może przełożyć się na karnety w przyszłym sezonie, ale nie są to duże kwoty. Wpływy z biletów w PO dzielone są po połowie między obydwu graczy, także nawet jeżeli trzeci mecz finałowy się odbędzie to jest kwota około 100 tys. dla jednego gracza. Po tym co widziałem w drugiej lidze i z analizy gry z punktu widzenia ogromnych potrzeb finansowych nie uważam żeby to było dużo i żeby to była wielka korzyść finansowa, nawet dla drużyny III ligi. Ja nie prowadziłem żadnych dywagacji co do tego czy Masełko chce awansować czy nie,z zacytowanego twojego posta wynika wprost, że to ty takowe prowadziłeś. Rozliczanie czasu zawodników to jest kolejna oczywista oczywistość i nie musisz w tym zakresie mnie pouczać, ale o tym nie było ani słowa w twoim poście, tylko o dziwacznej przewadze własnego parkietu, której nikt przy zdrowych zmysłach nie chce oddać, nawet jeśli nie chce awansować :)
Także prośba na przyszłość: staraj się wyrażać precyzyjnie, bo to też jest sztuka, żeby być dobrze zrozumianym. Konkretne wpisy pozwolą na ich prawidłową interpretację i nie będą powodować twojego obruszenia jeżeli ktoś będzie chciał dociec, co autor miał na myśli.
Po prostu myślałem, że masz jakąś ciekawą teorię na temat przewagi własnego parkietu :)
Pozdrawiam :)

This Post:
00
283520.119 in reply to 283520.118
Date: 2/17/2017 3:50:21 PM
Overall Posts Rated:
4545
Cały wpis wyjaśnił moją tezę, którą w dużym skrócie opisałem. Postscriptum wyjaśnił, dlaczego to napisałem. Po prostu nikt o zdrowych zmysłach nie odda specjalne parkietu w 3 meczu finałowym, bo to nie niesie za sobą żadnych korzyści a tylko i wyłącznie straty dla zespołu. Poza tym co do kwot, może to jednorazowo nie są duże zastrzyki gotówki, ale biorąc pod uwagę spadek entuzjazmu po porażce i gorszym miejscu drużyny w RS, odczuwa się to w finansach drużyny przez następne kilka tygodni. Dla jednych mało, dla innych dużo ;)
Co do korzyści z wyższych miejsc w RS czytałem na angielskim forum BB. Nie wiem czy tam zaglądałeś, bo w instrukcji jest bardzo ogólnie wszystko opisane, natomiast na forum można znaleźć wiele ciekawostek. Nie rozpisywałem wszystkiego dokładnie bo to nie ma sensu rywalom podpowiadać, ale musisz uwierzyć na słowo że oddanie swojego parkietu w PO niesie długodystansowe straty finansowe (które z każdym tygodniem się oczywiście niwelują). Teraz nasuwa się zasadnicze pytanie o które cały czas zawracasz gitarę - czy według Ciebie ktoś kto działa wyłącznie na szkodę własnej drużyny jest osobą o zdrowych zmysłach czy też nie. Ja uważam że nie co starałem się po skrócie wytłumaczyć. Jeśli Ty uważasz inaczej to trudno, nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, bo zauważyłem, że szukasz sprzeczek w każdej lidze w której występujesz. Niech każdy zostanie przy swoim zdaniu a wszystko zweryfikuje boisko
Powodzenia w PO!

This Post:
11
283520.120 in reply to 283520.119
Date: 2/17/2017 4:17:49 PM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
rzeczywiście nie ma sensu ta dyskusja, bo do niczego nie prowadzi. Miałem nadzieję na rozsądną konstruktywną rozmowę, ale widzę, że z niektórymi się nie da z głową porozmawiać. Chłop o gruszce, baba o pietruszce.
Żeby była jasność, ja nie szukam z nikim sprzeczek i nie posługuj się kłamstwem. Np w II lidze, w której grałem kilka sezonów z nikim się nie spierałem, bo grali tam rozsądni ludzie. Reaguję jedynie na niekompetencję i nieuczciwość, tak już mam, a że takich ludzi nie brakuje to zaczynają się dyskusje.
Boisko niczego nie zweryfikuje, bo doskonale wiem, że masz o wiele więcej kasy ode mnie po tankowaniu, które jest zresztą od dawna, jak widać nieskutecznie zwalczane przez BB. Tankowanie to łatwo sprawdzić śledząc historię kilku ostatnich sezonów twojej drużyny.Pisałem o tym zresztą już na początku sezonu na tym forum. Bez odbioru

This Post:
11
283520.121 in reply to 283520.120
Date: 2/21/2017 3:44:25 PM
Overall Posts Rated:
4545
Dzień 21 (Wtorek 21 Luty 2017) : Występy za pośrednictwem (http://www.buzzer-manager.com)

Wyniki kolejki
Silesian Riders (Anwil Fans) 87 - Veisalgia 102
Swarzędzkie Koksy 51 - Olimpia Graudenz 61
Masełko 76 - ZKS 1938 Stal Stalowa Wola 78
WTK Anwil Włocławek SSA 95 - Barcińskie Byki 107
chicago bulss 97 - HUSAR WŁOCŁAWEK 82
ZBIM ROCKETS 104 - KS Szopienice 106
WTK NOBILES ANWIL 73 - Dywania Trzepanów 93
Philodendrony 105 - Hooligan Hawks 119

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 119 : Hooligan Hawks
Zbiórki : 57 : Veisalgia
Asysty : 26 : Hooligan Hawks
Przechwyty : 11 : Barcińskie Byki
Zablokowane rzuty : 11 : Swarzędzkie Koksy

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 38 : G. Miziniak (Barcińskie Byki)
Zbiórki : 24 : E. Lidke (Olimpia Graudenz)
Asysty : 13 : J. Roussel (Veisalgia)
Przechwyty : 5 : R. Kakuja (chicago bulss)
Zablokowane rzuty : 6 : E. Orxe (WTK Anwil Włocławek SSA), E. Skokauskas (Veisalgia)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : G. Miziniak (Barcińskie Byki) (38 Punkty, 3 Zbiórki, 7 Asysty, 4 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 39
Shooting Guard : M. Hook (ZBIM ROCKETS) (32 Punkty, 5 Zbiórki, 10 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 27
Small Forward : G. Hernanz (Barcińskie Byki) (20 Punkty, 10 Zbiórki, 4 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 31
Power Forward : T. Mihalap (Barcińskie Byki) (27 Punkty, 8 Zbiórki, 3 Asysty, 2 Przechwyty, 4 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 36
Center : D. Karkantis (KS Szopienice) (33 Punkty, 18 Zbiórki, 2 Asysty, 0 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 42

MVP kolejki
D. Karkantis (KS Szopienice) (33 Punkty, 18 Zbiórki, 2 Asysty, 0 Przechwyty, 2 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 42

Najsłabszy występ kolejki
M. Salgado (WTK NOBILES ANWIL) (1 Punkty, 3 Zbiórki, 0 Asysty, 2 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -6

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : A. Dzelzkalejs (Olimpia Graudenz), O. Brener (Veisalgia) : 6 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : J. Mellard (ZBIM ROCKETS), R. Kakuja (chicago bulss), J. Marinas (chicago bulss), M. González Pezuela (Silesian Riders (Anwil Fans)) : 6 Faule

Iron man : V. Bombín (ZBIM ROCKETS), P. Grivelakos (KS Szopienice), P. Kipa (Olimpia Graudenz), E. Lidke (Olimpia Graudenz), H. Zapala (WTK Anwil Włocławek SSA), E. Orxe (WTK Anwil Włocławek SSA), V. Šiler (WTK Anwil Włocławek SSA), D. Plenzler (Masełko), F. Toborowicz (Masełko), R. Jadach (Veisalgia), E. Skokauskas (Veisalgia) : 48 Minuty

Snajper : M. Hook (ZBIM ROCKETS) : 6 3 punkty

Najlepszy zawodnik : A. Morisseau (Hooligan Hawks) : Ocena : 17.5

Najsłabszy zawodnik : Z. Guzy (Olimpia Graudenz) : Ocena : 4.0

From: Saiwan
This Post:
00
283520.122 in reply to 283520.121
Date: 2/21/2017 5:39:28 PM
Overall Posts Rated:
205205
No to udało się!!!
Gram w barażach z 7-go miejsca dzięki uprzejmości ZBIM ROCKETS (przyznam że nawet trochę liczyłem na mecz "na luzie", ale nie przypuszczałem, że mam jakiekolwiek szanse) :) :) :).
A kolejka jeszcze raz pokazała że mamy ciekawą konferencję.
Gratuluję zwycięzcom !

Last edited by Saiwan at 2/21/2017 6:23:37 PM

From: akanders

This Post:
11
283520.123 in reply to 283520.122
Date: 2/22/2017 3:02:53 AM
chicago bulss
II.4
Overall Posts Rated:
157157
Second Team:
chicago bulss II
No i nawet ten co nie zna podstawowych zasad tej gry np. liczenie minut zawodników i przewidywanie ruchów przeciwnika, jest na pierwszym miejscu w dywizji czerwonej chociaż nie za bardzo się do tego przykładał. To to dopiero niespodzianka i fuks :)

Advertisement