BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: borczi

This Post:
00
243116.112 in reply to 243116.111
Date: 6/13/2013 11:35:05 AM
Overall Posts Rated:
593593
Bardzo mi się to co wytłuściłem nie podoba. Kadra należy do całej społeczności> Selekcjoner zostaje wybrany przez użytkowników, nierzadko trenujacych kadrowicza z pewną szkodą dla klubu.
To forum jest od tego aby rozmawiać o treningu, sposobie gry, kadrze itd. Duza jawnośc sprawia że więcej Prezesów zainteresuje się kadrami. Już teraz masz próbkę, nie wiadomo co i jak trenowac, brak jakiegoś wątku z wytycznymi, brak dyskusji i zainteresowanie kadrami spada.
Tworząc coś zamkniętego sprawisz że tych chętnych i zaangażowanych będzie jeszcze mniej
.

Ale Ty właśnie potwierdziłeś słuszność mojego pomysłu. Planem jest właśnie stworzenie miejsca, w którym WSZYSCY zainteresowani kadrą U21 (selekcjonej, skauci, osoby trenujące, mój sztab fachowców) będą mogły "rozmawiać o treningu, sposobie gry", itp. Piszesz: " Już teraz masz próbkę, nie wiadomo co i jak trenowac, brak jakiegoś wątku z wytycznymi, brak dyskusji i zainteresowanie kadrami spada" - no i właśnie o to chodzi, aby stworzyć miejsce, w którym te osoby, którym zależeć będzie na wynikach kadry będą mogły wszystkiego się dowiedzieć, pogadać ze mną, ale również będą zobowiązane przedstawiać info o postępach w treningu. Oprócz tego oczywiście w żadnym razie nie zrezygnuję z promocji kadry na otwartym Forum. Po prostu nie jest możliwe, aby wszyscy mieli dostęp do pewnych informacji.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: Thurin
This Post:
00
243116.113 in reply to 243116.1
Date: 6/13/2013 11:36:38 AM
Overall Posts Rated:
11131113
321121 - mój głos wędruje do niego.

This Post:
00
243116.114 in reply to 243116.106
Date: 6/13/2013 11:37:40 AM
Overall Posts Rated:
593593
To ciekawe pytanie do kandydatów Jaki woleliby podział skilli. Trzeciej opcji raczej nikt nie wybierze. Ale jestem ciekaw czy któryś kandydat wolałby ID = SB = 12 od ID=16 i BL =8

Chciałbym mieć zamiast trzech graczy o skillach ID=16/BL=8, dwóch o takich skillach i jednego "zadaniowego" o skillach z wysokimi blokami;)))

:)

This Post:
11
243116.115 in reply to 243116.95
Date: 6/13/2013 11:38:31 AM
Overall Posts Rated:
593593
Mam pytanie do wszystkich kandydatów:
Jeśli zostaniesz wybrany/wybrana to planujesz kontynuować piękną tradycję poprzednika i będziesz zamieszczał/zamieszczała przed meczami kadry zdjęcia pięknych obywatelek kraju przeciwnika? :-)

:))))) Od tego należy zacząć każde "badanie" przeciwnika) hehe

This Post:
00
243116.116 in reply to 243116.114
Date: 6/13/2013 11:38:42 AM
Overall Posts Rated:
11131113
I grając bungę oczekujesz, że ile minut by taki grajek pograł?

From: borczi

This Post:
00
243116.117 in reply to 243116.116
Date: 6/13/2013 11:45:16 AM
Overall Posts Rated:
593593
O bundze też już pisałem:(

W takim przypadku nie ustawiałbym akurat jego w typowej bundze. Zagrałbym ewentualnie systemem mieszanym, czyli ustawił go na pozycji (pierwszego lub rezerwowego, o ile w taki sposób chciałbym widzieć przewagę) i zadbał o to, aby zagrał i wpłynął na wynik.

This Post:
00
243116.118 in reply to 243116.117
Date: 6/13/2013 11:51:42 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Tak, czytałem, jednak ja wychodzę z założenia, że o ile uda Ci się (jeśl wygrasz wybory) dojść wysoko to przyjdzie czas, gdy będziesz grał bungą. Fajnie wyglądają teorie, abyśmy nie grali bungi, ale na ten moment jest to najlepsze i najefektywniejsze rozwiązanie, oczywiście wg mnie.

System mieszany? Chodzi Ci o bungę z ustawieniem go na pozycji rezerwowej, a do s5 wrzucenie zawodnika z owej "dwójki" lub odwrotnie?
Jeśli tak to chciałbym, abyś mi napisał czy wiesz, upraszczając bardzo, ile by zagrał zawodnik z ID 16 i BS 8, a ile zawodnik z wysokimi blokami, jeśli reszta skilli i forma jest porównywalna?

Last edited by Thurin at 6/13/2013 11:52:12 AM

From: Pewu

This Post:
00
243116.119 in reply to 243116.118
Date: 6/13/2013 12:09:54 PM
Overall Posts Rated:
914914

Jeśli tak to chciałbym, abyś mi napisał czy wiesz, upraszczając bardzo, ile by zagrał zawodnik z ID 16 i BS 8, a ile zawodnik z wysokimi blokami, jeśli reszta skilli i forma jest porównywalna?

Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie to po co je zadajesz? Selekcjoner nie jest od wróżenia tylko działania ;) Ponadto bloki przydają się głównie/tylko na pozycji Centra.

To: Pewu
This Post:
00
243116.120 in reply to 243116.119
Date: 6/13/2013 12:10:29 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Wybacz, ale pytanie nie było zaadresowane do Ciebie.

From: Czesław

This Post:
00
243116.122 in reply to 243116.111
Date: 6/13/2013 1:33:11 PM
Overall Posts Rated:
179179

Nie zgadzam się, Li dominuje nadal.Po pierwsze nadal nie wiemy jak jakościowo wpłynęła zmian silnika na zatrzymywanie LI. Po drugie jak tą wiedzę przekuć w trening kadrowicza. Tacy gracze dopiero powstaną i najwcześniej za 3 sezony będą zdolni do gry w kadrze.Pytanie, o ile powstaną i jak mają wyglądać, kosztem czego trenować BL itd. Potrafisz dać konkretne dane?

Piszesz o szukaniu innych rozwiązań, tylko pamiętaj że zostając selekcjonerem będziesz grał o wynik. Tu i teraz. Z takimi grajkami jakich będziesz miał do dyspozycji.Chyba że że myślałeś o poświęceniu swojego klubu do tychże testów. Jak byś coś takie testy przeprowadzał?

Na większość tych kwestii już odpowiedziałem w poprzednich postach:(

Co do "dominuje nadal"? Skąd to wiesz? Nie został zagrany żaden mecz... proszę więc o dowód, że "dominuje nadal". Na słowo nie wierzę.

Jak dla mnie odpowiadałeś ogólnikami, dlatego dopytuję;/

Nie został rozegrany żaden mecz kadr na nowym silniku, a Ty już piszesz o końcu LI. Proszę o dowód. Ba...być może masz informacje o tym że inne kadry już od dawna trenowały z uwzględnieniem zmian i ich gracze na ten sezon kadrowy są już przygotowani do innych taktyk oraz do zatrzymania LI. Musi tak być skoro jesteś przekonany o końcu LI.

Wiedzę taką przekuć w trening kadrowicza bardzo prosto - planując trening 18-latków na to, co może być za cztery lata nie korzystam z treningu na zasadzie kalki. Chcę mieć możliwość wyboru... pisałem o tym już wcześniej szeroko. Nie będę trenować wszystkich graczy z wysokim BL kosztem czegoś... po jeszcze większej aktywizacji środowiska, które będzie trenować, ustalę z każdym menadżerem wygląd umiejętności, które widziałbym u jego zawodnika.

Nie bardzo rozumiem. Rozmawiamy o zawodnikach obecnej kadry i obecnego systemu treningowego, a Ty piszesz o możliwości wyboru za 4 sezony. Warto być optymistą, ale naprawdę uważasz że tyle utrzymasz się na stołku?;)

Ok, to proszę o konkrety:
Jak będzie wyglądał C pod LI i C pod RnG wg Twojej koncepcji?
Proszę o liczby.

Co do JR... tak - chciałbym uwzględnić w treningu któregoś z centrów "zadaniowych" ten skill. Jak pisałem nie jako główny, ale widząc u 18-latka na C JR w wysokości "porządny" aż korci, aby spróbować wytrenować gracza przydatnego pod taktyki obwodowe. Wtedy trening widziałbym tak:
- pod U21 nie zdążę i tak rozbudować całej góry tak dobrze jak pod NT;
- podstawowe skille dolne (ID, IS, BL) więc rozwijam do takich wartości, aby gracz specjalnie nie odstawał;
- skoro potrzebuję kogoś do taktyki obwodowej, to bardzo zależeć mi będzie na zbiórkach - ten skill się wyróżnia u takie zawodnika;
- no i mocno rozbudowuję JS i przy okazji JR.
Kolejność trenowania skilli oczywiście trochę inna.

Liczby, proszę o konkrety. jaki poziom docelowe poszczególnych skilli dla zwykłych i zadaniowców? A co jak zadaniowiec złapie słabą formę/ kontuzję?
Przecież zauważą to nasi rywale i już będą wiedzieli czego nie zagramy...a wymienić szkoda bo entuzjazm poleci. Jak taką sytuację rozwiążesz?

Advertisement