BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Забавна

Забавна

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
222759.113 in reply to 222759.112
Date: 12/3/2012 1:05:50 PM
Overall Posts Rated:
128128
Финансиите се многу побитни при распоредот во регуларниот дел од предноста на домашниот терен според мене. Загубата која се воведува со ова е околу 350к, не 250к. Тоа не е воопшто малку, напротив е горе долу исто, а често и помалку отколку што реално "губеше" 4тиот тим во однос на 5тиот со претходниот систем. А предноста на домашниот терен е еквивалентна на предноста да играш плејоф во однос да не играш.

Во превод сега штетата само се префрли од 4то пласираниот на 1во пласираниот, а проблемот не е решен.

Што се однесува до тактизирањето едноставно е. Еве од лично искуство можам да ти кажам дека многу често сум поставувак ризични тактики и постави за да можам да победувам постојано и во лигата и во купот се со цел да ги обезбедам финансиите во плејофот. Сега едноставно нема да бидам мотивиран да го направам тоа и многу е веројатно дека "ќе продадам" неколку средби по сезона само заради тоа. И после некој ќе се жали дека имало местење кога ќе испадне заради ваквите ситуации...

From: Dadimo

This Post:
00
222759.114 in reply to 222759.113
Date: 12/3/2012 1:25:00 PM
Overall Posts Rated:
5555

Во превод сега штетата само се префрли од 4то пласираниот на 1во пласираниот, а проблемот не е решен.

Незнам зошто мислиш дека ова е удар за првото место кога истата судбина ја дели и второто место исто како што и третото место ја дели истата судбина со четвртото место. Наједноставно кажано со променава им се зема од приходите на 1-во и 2-ро место за да им се даде на 3-то и 4-то место што во краен случај мислам дека и е фер затоа што 1-во и 2-ро место освен што имаат предност на домашниот терен имаат уште плус еден натпревар таа недела од која ќе земат нови приходи за разлика од 3-то и 4 -то место кои ќе ги немаат тие приходи. Нормално сето ова под претпоставка дека во плеј-офот првопласираниот ќе го победи четвртопласираниот а второпласираниот ќе го победи третопласираниот.
А со тие 50% што му се земаат за петтопласираниот кои не ги добива никој, се намалуваат добивките кои ги носи ова место за да се стимулираат екипите да се борат за плеј-оф (дури и да немаат шанси за прогрес во плеј-офот) а не за 5-то место. Ова требаше многу порано да го направат и како што реков претходно со ова се избалансираа маките што ги имаат сите тимови за време на плеј-оф/плеј-аут но сепак секој си има право на свое мислење.

This Post:
00
222759.115 in reply to 222759.114
Date: 12/3/2012 3:01:04 PM
Overall Posts Rated:
128128
Наједноставно кажано со променава им се зема од приходите на 1-во и 2-ро место за да им се даде на 3-то и 4-то место што во краен случај мислам дека и е фер

Фер е да им се одземе од финансиите на најдобрите???

Дополнителните приходи од додатни натпревари се резултат на победите и тие беа составен дел од мотивацијата тимовите да бидат успешни. Зошто воопшто да се борам за победи во плејофот сега кога тоа не ми овозможува да заработам за евентуално да имам шанси да го освојам Б3 кој е целта на сите шампиони? Поарно ќе си седам 4ти со мала плата и ќе се испукам само во последните 3 недели од сезоната.

Овој новосоздаден проблем има потенцијал да создаде и еден куп други проблеми како на пример пореметување на економијата. Ако досега се креваа цените пред почеток на плејофот, можеш да замислиш што ќе биде сега...

Немој да ме сфаќаш погрешно требаше да се реши проблемот за 4тото/5тото место, но не вака. Вака е направена потенцијално уште поголема штета. Лесно ти е тебе кој беше засегнат од претходниот проблем да кажеш супер, ама запрашај се како им е на оние кои ќе бидат на удар од новите правила.

From: Dadimo

This Post:
00
222759.116 in reply to 222759.115
Date: 12/3/2012 3:34:32 PM
Overall Posts Rated:
5555

Немој да ме сфаќаш погрешно требаше да се реши проблемот за 4тото/5тото место, но не вака

Досегашниот ситем за време на плеј-оф/плеј-аут беше многу добар за 5-то место но и многу лош за 3-то и 4-то. Да се потсетиме дека порано не беше така за 5-то место бидеќи порано не беа ослободени од давачките за плати на играчите а нема никакви приходи 2 недели. Потоа ја воведоа промената која беше актуелна до оваа сезона со која на петтопласираните им се собираа 2 недели без обврски за да ги плаќаат платите на своите играчи. Сега ги одземаат делумно привилегиите што ги носи 5-то место но за да го решат проблемот на 3-то и 4-то место земаат од приходите на 1-то и 2-то место. Се согласувам дека ова не е добро решение, но мислам дека е подобро од досегашното.

Мој предлог:
5-то место да си остане како и до сега, 2 недели да биде ослободен од плаќање на платите на своите играчи или да плаќа помал процент од платите на своите играчи првата недела, 50% некако ми се многу.
3-то и 4-то место (или поразените во првата недела во плеј-офот) да плаќаат 50% од платите на своите играчи затоа што играле само 1 официјален натпревар таа недела и плус да ги добијат оние 1/3 од приходите исто како и до сега. За 1-во и 2-ро место да си остане исто како и до сега 2/3 од приходите си остануваат кај нив.

Што мислите за овој модел, фер е за сите.

Last edited by Dadimo at 12/3/2012 3:48:24 PM

From: Onisifor

This Post:
00
222759.118 in reply to 222759.109
Date: 12/3/2012 4:38:04 PM
Overall Posts Rated:
203203
Koj vika deka nema nagrada za sampionite? Prasajte go Xsago kolku mu bea prihodite od sala prethodnata sezona. Eve jas ke vi kazam od moe iskustvo. Domasnite natprevari po osvojuvanje sampionska titula mi nosea i nad $ 600,000 (rekordot mi e 630k). Za sporedba, prviot natprevar ovaa sezona dobiv $ 489 146 (i pokraj korekcija na ceni na vleznici). Normalno, navivacite sakaat mnogu poveke da gi gledaat sampionite otkolku ostantite.

This Post:
00
222759.119 in reply to 222759.111
Date: 12/3/2012 4:41:19 PM
Overall Posts Rated:
203203
Trci trci, trolaj trolaj. Bate, abe kaj go najde kontekstot na tvojov post srede diskusija za novite izmeni vo BuzzerBeater za Sezona 22. Ili posto temava e Zabavna pa aj neka vrvi muabetot :D

This Post:
00
222759.120 in reply to 222759.118
Date: 12/3/2012 5:01:08 PM
Overall Posts Rated:
128128
Ima razlika pomegu sampion i najdobar skor vo sezonata. Ne rekov deka ne se isplaka da bides sampion. Rekov deka ne se isplaka da imas dobri rezultati vo regularniot del od sezonata. Zatoa velam so ovaa izmena sosema e verojatno deka poveke se isplaka da si kuliras 2/3 od sezonata, da kupis zverki pred krajot, da se plasiras kako 4ti vo plejofot i da gazis se do titula. ako imas dovolno podobar tim od protivnikot nikakov domasen teren nema da go spasi. Idnata sezona istoto :).

This Post:
00
222759.121 in reply to 222759.119
Date: 12/3/2012 5:05:55 PM
Overall Posts Rated:
2929
Jas imam predlog. Da se davaat nagradi na onie timovi koi ke bidat megju prvite cetiri ekipi. Inaku ke se mestat utakmici kako da se osvoi 5 mesto. Za ovie nagradi pisuvav i porano.No pak ke ostane pogovorkata 'Kucinjata lajat karavanot si vrvi". Zatoasto ova im odgovara na najdobrite timovi koi imaat golemi sali i go osvojuvaat prvenstvoto

From: Onisifor

This Post:
00
222759.122 in reply to 222759.120
Date: 12/3/2012 5:20:18 PM
Overall Posts Rated:
203203
Atraktivnosta na plejofot so ovie izmeni ke se odrazi vrz transfer pazarot vo poslednite nedeli na sezonata. Prvo, nivnite prodazni ceni ke se zgolemat poradi zgolemuvanje na pobaruvackata za niv. Dopolnitelno, bidejki mnogu timovi ke sakaat da gi zadrzat svoite fenomenalni igraci vo timovite nema tolku lesno da se resat da gi prodavaat, so sto i samata ponuda na visoko kvalitetni igraci na pazarot vo ovoj period ke se namali. So drugi zborovi, pobaruvackata ke se zgolemi, a ponudata ke se namali. Ova vo krajna linija ke ima dopolnitelen zgolemuvacki efekt vrz transfer cenata na ovie championship igraci.

Mojata prognoza e deka procentot na sampioni koi prethodno bile 4-to plasirani vo regularniot del od sezonata ke ostane najmal i za ovaa Sezona 22.

Last edited by Onisifor at 12/3/2012 5:21:11 PM

Advertisement