Ależ piękny spadek mi się trafił... Będzie co opisywać, a nawet trzeba, bo w przyszłym tygodniu czeka mnie wycieczka na inne, mniej aktywne forum

Teoretycznie byłem faworytem wyścigu o play-off z Nie, teoretycznie miałem też przewagę parkietu z rw38. W obu przypadkach nie wyszło. W tym miejscu obu moim przeciwnikom muszę pogratulować świetnie rozegranego sezonu i dobrych transferów na finiszu rozgrywek - na starcie wyglądali na oczywistych kandydatów do spadku, ale pokazali, że są jednymi z lepszych menedżerów w lidze. Porażka z takimi graczami boli trochę mniej. Choć nie ukrywam, że boli

Zanim przejdę do opisu planów na S46, może potwierdzę fakt, które uzupełni kontekst naszej rywalizacji.
Tak, w meczu z Niewaznym grałem CT - przez to do play-outu przystąpiłem z entem 6. Piszę to, bo chciałem podkreślić, że nie straciłem (zbyt dużo) enta w 1 meczu - bardziej zyskałem go w meczu 2.
Mówiłem, że ten spadek boli, choćby dlatego, że w przyszłym sezonie zamierzałem mniej trenować, więcej kupować, i liczyłem na znaczącą poprawę wyników. Teraz te plany siłą rzeczy przesuną się o sezon. A i to w najlepszym scenariuszu, w którym uda się wrócić do II ligi za pierwszym podejściem. Na ten moment to będzie mój nowy cel. Oczywiście, zamierzam go zrealizować jak najwydajniej - czyli tracąc jak najmniej środków oraz wykorzystując okazje, jakim będą słabsi rywale, do treningu. Przyznam, że to będzie trudne zadanie - dlatego też nie chciałem lecieć do III...
Kurczę, na sam koniec wypadałoby podziękować wielu menedżerom, z którymi rywalizowało mi się najciekawiej, lub z którym gra w II.4 była dla mnie zaszczytem, grając w II.4. Są to:
szewaa/semtex
Pimpek
tomek_de_Mello
Zbikoo
Enigmos
alicja
Dejvidd
Tomi
toshii
xxx
Nie
WielkiSzu
Turbine
Synster Ray
Huanito
EDIT: grat23 - wstyd, że zapomniałem o tym, jak mocną pakę zbudował sezon temu!
Dopiero redagując tą listę, zdałem sobie sprawę, z iloma mocnymi menedżerami miałem okazję sparować miecze w II.4. Ta lista miała o połowę krótsza - ale myślę, że tym razem będzie warto odpuścić sobie zwięzłość.
W sumie jestem ciekaw, jak teraz rozwinie się sytuacja w niebieskiej konfie (pamiętajmy, że w tej chwili Zbikoo potrzebuje tylko 1 wygranej swojej lub Jokera z II.3 do awansu, w praktyce gratulowałbym mu już dziś wejścia do PLK). Niby Floboty i Hippohondrycy powinni pozostać w czołówce, ale myślę, że jeśli trafią na dobrego przeciwnika, np. po awansie z III ligi, to może on ich pokonać.
Last edited by Siwy at 4/30/2019 3:16:31 PM
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.