אני מסכים איתך שמאמן נבחרת לא צריך להיות בעל עבר בפיתוח שחקנים, אך אם הוא פיתח שחקנים בעבר זה כן משהו שעוזר להבין את רמת הבקיאות שלו ביכולות והשפעתן. מה שהנבחרת צריכה זה מאמן טוב שיודע לקרוא את המנוע, וצריך רזומה בדבר כזה או אחר כדי לקבוע זאת.
רק לציין שהציטוט זה בשביל שיהיה לאנשים קל להבין על מה מדובר.
לגבי אימון שחקנים, אני רק אוסיף שזה לא בהכרח שאימון שחקן מעיד על הבנת המנוע. אחד יכול לאמן יופי של קלעי, אבל עם 3 בקליעת פנים ולשחק איתו לוק, לדוגמא. ערן אכן ציין את זה, אבל לאור השאלות שהיו פה, רציתי לחדד את מה שאמר.
מעבר לזה, אני אמשיך את הקו של ערן לגבי קריאת המנוע, ואני מאוד מסכים איתו. אני מניח שגם אחרים מסכימים איתו, ולכן יש לי דווקא שאלה לשואלים; למה השאלות לא סבבו יותר את ההבנה הטקטית? דניאל( מלון) הרים להנחתה ואמר שהוא מייעד את הסגל למשחק פנים. אפשר לשאול משהו כמו אילו תכונות שחקנים מועילות יותר ללוק בשונה מאלו ללואו? תשובה שתהווה אינדיקציה להבנה הטקטית שלו.
אני אמשיך עם דניאל והשיחה שניהל, כדוגמא. משתמש יכול לשבת בערב על הבאזר כמה זמן שצריך אחרי שחזר מאוניברסיטה/עבודה/סידורים, אבל שמשתמש אחר מעלה שאלה בצהריים, הוא לא יכול לענות באותו הרגע. מאמן נבחרת לא צריך להיות משתמש שנמצא 24/7 בבאזר, לדעתי. עקב כך, ובהמשך לדוגמא הקודמת, פעילות רבה בפורומים לא מעידה על הידע לגבי אילו תכונות מועילות לעמדה 4 בפרינסטון.יתרה מזאת, כל המשחקים שקופים, ככה שאפשר לראות את הטקטיקות שהמתמודדים עלו איתן, נגד אילו טקטיקות שיחקו, ועם אילו שחקנים, כדוגמא לאינדיקציה נוספת ליכולת הטקטית.
כמה הערות:
לא בהכרח מי שיש לו שחקנים ישראלים הוא בהכרח מאמן טוב, והסגל שלי מעיד על זה :)
כל שנרשם הינו כללי ולא רמזתי כלום, ככה שאין סיבה לאף משתמש להיפגע בדרך כלשהי.
נתתי את דניאל כדוגמא כי זה היה נוח להסבר. אין בהודעה זו רמיזה כלשהי לגבי יכולתו, או לחילופין, דעתי על דניאל.
הסיבה שאני לא שאלתי שאלות כי אני חושב שאני מכיר מספיק את יכולות המאמנים כדי לבחור.
לאור הלך הרוחות בפורום בתקופה האחרונה, אני מרגיש שממש צריך עורך דין צמוד לפני העלאת הודעה :)
בהצלחה לכולם.