BuzzerBeater Forums

BB Israel > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Ofer
This Post:
00
248003.110 in reply to 248003.107
Date: 9/20/2013 2:23:19 PM
Overall Posts Rated:
7979
לדעתי מאמן נבחרת בוגרת לא חייב להחזיק / לגדל שחקני נבחרת. בהחלט צריך להכיר אימונים ולדעת לייעץ ולהכווין (למרות ששחקני נבחרת הם כבר בעלי משכורת גבוהה ונדיר שישקיעו באימון שלהם מחוץ לעמדה, אבל נניח) עם זאת אני לא רואה שום יתרון למאמן שגידל שחקן לנבחרת. אני אפילו טוען שמאמן כזה, אלא אם כן הוא ותיק מאד יהיה חסר נסיון בהבטים הטקטיים (כשאתה מאמן אתה "זורק" הרבה משחקים ולא משקיע מאמץ רב בהתאמת טקטיקה, למידת היריב וכו').

אני כן חושב שהפונקציה היא חשובה מאד, כיום ידידי גל ממלא אותה בצורה פנטסטית לדעתי (למען הגילוי הנאות אני מסייע בנבחרת הצעירה ומעריך מאד את גל) ומאמין שכל מאמן יהנה משת"פ מוצלח איתו.

לסיכום:
לדעתי ממש ממש לא חשוב אם יש שחקן או היה שחקן או אין שחקן למאמן בנבחרת הבוגרת.

From: GM-Eran

To: Ofer
This Post:
00
248003.111 in reply to 248003.110
Date: 9/20/2013 2:48:17 PM
Overall Posts Rated:
341341
אני מסכים איתך שמאמן נבחרת לא צריך להיות בעל עבר בפיתוח שחקנים, אך אם הוא פיתח שחקנים בעבר זה כן משהו שעוזר להבין את רמת הבקיאות שלו ביכולות והשפעתן. מה שהנבחרת צריכה זה מאמן טוב שיודע לקרוא את המנוע, וצריך רזומה בדבר כזה או אחר כדי לקבוע זאת.

Last edited by GM-Eran at 9/20/2013 2:49:02 PM

From: shayn00

This Post:
22
248003.112 in reply to 248003.107
Date: 9/20/2013 4:59:21 PM
Overall Posts Rated:
99
הי,

אני לא משתתף פעיל בדר"כ בפורומים.

אני אישית לא מבין מה נורא בדבריו של פיני ולא מכיר את ההיסטוריה שבגלל יש לו באן.

אני חושב ש:
1. לפסול מישהו מלהביע את דעתו זה צעד מסוכן ולא נכון למעט באם היה משהו מאוד מאוד חריג
2. לפחות מימה שאני רואה כאן, אני רואה ביקורת שברובה המכריע היא לגיטימית ועניינית מצד פיני. הפרודוקס כאן זה ששאר המתמודדים בוחרים להגיב אישית לפרסונה (לא כולם ולא תמיד) מציע שיבדקו את עצמם.

כאמור אני לא כותב כאן הרבה
ואני לא מכיר את פיני
אבל נראה לי שיש כאן סוג של תרבות עדר על מישהו שצועק 'המלך עירום' מי צודק הילד או המלך אני לא בטוח אבל שינתי את הצבעתי לפיני.

בהצלחה לכולם

Last edited by shayn00 at 9/20/2013 5:00:05 PM

From: chp3

This Post:
00
248003.113 in reply to 248003.105
Date: 9/20/2013 5:58:15 PM
Overall Posts Rated:
6767
אני אשתדל לעשות את זה קצר ולעניין אבל יש מקומות שזה ממש צורם

תכננתי לתקן חלק גדול ממה שכתבת, אבל בסוף החלטתי לא להכנס לזה, כי אין לי כוח

אני אכתוב משהו שלא קשור למתמודד בבחירות הנוכחיות-תן קצת כבוד לגל ולצוות הצעירה הנוכחי.
העובדה שהמשכורות נמוכות בעונות האחרונות, היא בחלק מהמקרים בגלל שהסגל חלש, ובחלק לא קטן מהמקרים (גם עבור חלק מן השחקנים הלא חזקים) מדובר פשוט בגיוון. הרבה אחד על אחד, שילוב של פנים וחוץ.

6) בסגל הצעירה יש כעת שמונה שחקנים עם פוטנציאל 8 ומעלה.
הרס לנבחרת הבוגרת.
אין סיכוי שהם גם מתאימים לצעירה (דורש אימון טווח קצר ומיקוד) וגם יתאימו לבוגרת (אימון טווח ארוך וגיוון)

תתפלא אבל יש סיכוי, ומושקעת מחשבה רבה כדי למצוא את האיזון.
הדרך הזאת מאפשרת, מלבד התאמה לבוגרת עבור פוטנציאלים גבוהים, שימוש יעיל יותר בפוטנציאלים נמוכים (אולסטארים) עבור הנבחרת הצעירה ועבור המאמנים שלהם

נ.ב
עופר התגובה כמובן מתייחסת לדבריו של פיני, למרות שהפנתי אותה אליך

This Post:
00
248003.114 in reply to 248003.112
Date: 9/20/2013 6:24:10 PM
Overall Posts Rated:
492492
שלום לך ונחמד לראות אנשים חדשים בדיון

אני רק רוצה לומר לך שזה נכון שאסור לסתם פיות לאנשים ושגם ביקורת היא דבר טוב וחשוב. אבל מצד שני גם אסור לפגוע בכבודו של האחר. הבעיה מתחילה כשסגנון דיבור הופך למתנשא ומזלזל וכשמתחילים להפיץ שקרים והכפשות על משתמשים אחרים רק כדי לצבור אהדה.

פיני טורח בכל מודעה לציין את מעשיי "הנפשעים" בנבחרת הצעירה וגם מוסיף הסברים מפורטים על השיקולים והמעשים שאני או מישהו אחר שקשור לנבחרת עושים - כשלמעשה הדברים הם כלל לא נכונים והם סתם הוצאת שם רע. דבר פסול נוסף שפיני מתאמץ לעשות זה ליצור איזה רושם (שגוי) שיש פה איזו חבורה סודית ששולטת מאחורי הקלעים בכל הנעשה - דבר שהוא כמובן מגוחך לחלוטין. הקשר היחידי שיש, למשל, ביני לבין יהודה או רון או אהוד או מכבי שארפ תל אביב זה שכולנו משתמשים שמאוד חשובה להם הנבחרת וגם עושים משהו בעניין- אנחנו לא "מריצים" כל פעם מועמד אחר משלנו וגורמים לו שהוא יבחר או כל טענה הזוייה אחרת

כשפיני "נואם" אני מוצא את עצמי כל פעם מחדש מותקף, זה פוגע בי, זה מעליב אותי, ויותר מכך אני חושב שזה פסול, לא ראוי וגם אסור לפי חוקי הפורום.

נמאס לי שכדי לקדם את המועמדות שלו, פיני, טורח לכלך עליי באופן קבוע, לספר עליי כל מיני מעשיות וקישקושים אחרים. אני בסך הכל משתמש במשחק הזה כמו כל אחד אחר שמאוד רוצה בהצלחתה של הנבחרת.

From: Oakley

This Post:
22
248003.115 in reply to 248003.111
Date: 9/20/2013 6:38:11 PM
Overall Posts Rated:
1616
אני מסכים איתך שמאמן נבחרת לא צריך להיות בעל עבר בפיתוח שחקנים, אך אם הוא פיתח שחקנים בעבר זה כן משהו שעוזר להבין את רמת הבקיאות שלו ביכולות והשפעתן. מה שהנבחרת צריכה זה מאמן טוב שיודע לקרוא את המנוע, וצריך רזומה בדבר כזה או אחר כדי לקבוע זאת.

רק לציין שהציטוט זה בשביל שיהיה לאנשים קל להבין על מה מדובר.
לגבי אימון שחקנים, אני רק אוסיף שזה לא בהכרח שאימון שחקן מעיד על הבנת המנוע. אחד יכול לאמן יופי של קלעי, אבל עם 3 בקליעת פנים ולשחק איתו לוק, לדוגמא. ערן אכן ציין את זה, אבל לאור השאלות שהיו פה, רציתי לחדד את מה שאמר.
מעבר לזה, אני אמשיך את הקו של ערן לגבי קריאת המנוע, ואני מאוד מסכים איתו. אני מניח שגם אחרים מסכימים איתו, ולכן יש לי דווקא שאלה לשואלים; למה השאלות לא סבבו יותר את ההבנה הטקטית? דניאל( מלון) הרים להנחתה ואמר שהוא מייעד את הסגל למשחק פנים. אפשר לשאול משהו כמו אילו תכונות שחקנים מועילות יותר ללוק בשונה מאלו ללואו? תשובה שתהווה אינדיקציה להבנה הטקטית שלו.
אני אמשיך עם דניאל והשיחה שניהל, כדוגמא. משתמש יכול לשבת בערב על הבאזר כמה זמן שצריך אחרי שחזר מאוניברסיטה/עבודה/סידורים, אבל שמשתמש אחר מעלה שאלה בצהריים, הוא לא יכול לענות באותו הרגע. מאמן נבחרת לא צריך להיות משתמש שנמצא 24/7 בבאזר, לדעתי. עקב כך, ובהמשך לדוגמא הקודמת, פעילות רבה בפורומים לא מעידה על הידע לגבי אילו תכונות מועילות לעמדה 4 בפרינסטון.יתרה מזאת, כל המשחקים שקופים, ככה שאפשר לראות את הטקטיקות שהמתמודדים עלו איתן, נגד אילו טקטיקות שיחקו, ועם אילו שחקנים, כדוגמא לאינדיקציה נוספת ליכולת הטקטית.
כמה הערות:
לא בהכרח מי שיש לו שחקנים ישראלים הוא בהכרח מאמן טוב, והסגל שלי מעיד על זה :)
כל שנרשם הינו כללי ולא רמזתי כלום, ככה שאין סיבה לאף משתמש להיפגע בדרך כלשהי.
נתתי את דניאל כדוגמא כי זה היה נוח להסבר. אין בהודעה זו רמיזה כלשהי לגבי יכולתו, או לחילופין, דעתי על דניאל.
הסיבה שאני לא שאלתי שאלות כי אני חושב שאני מכיר מספיק את יכולות המאמנים כדי לבחור.
לאור הלך הרוחות בפורום בתקופה האחרונה, אני מרגיש שממש צריך עורך דין צמוד לפני העלאת הודעה :)
בהצלחה לכולם.

From: ron1243

This Post:
00
248003.116 in reply to 248003.115
Date: 9/20/2013 6:53:04 PM
Overall Posts Rated:
168168
כל שנרשם הינו כללי ולא רמזתי כלום, ככה שאין סיבה לאף משתמש להיפגע בדרך כלשהי.
נתתי את דניאל כדוגמא כי זה היה נוח להסבר. אין בהודעה זו רמיזה כלשהי לגבי יכולתו, או לחילופין, דעתי על דניאל.

קצת חבל לי שהגענו למצב שבשביל שלא להיות מותקף, או "להישמע מתקיף" צריך להוסיף שורות כמו אלו בסוף ההודעה.

ועוד דבר בדרך אגב בנוגע למה שאמרת- אני דווקא ממש לא מסכים שאתה לא מאמן טוב (למרות ריבוי הישראלים בסגל)- אתה בטופ של ליגה לאומית, ולדעתי כרגע מחזיק באחת מ2 הקבוצות החזקות בליגה (אתה ושאקטי). יהיה מעניין מאוד העונה :)

Message deleted
From: Oakley

This Post:
00
248003.118 in reply to 248003.116
Date: 9/20/2013 7:15:58 PM
Overall Posts Rated:
1616
סגל חזק לא מעיד על מאמן טוב. חכה לרגע שאשחק עם אהרון רכז בראן, ואז נראה... :)

From: ron1243

This Post:
00
248003.119 in reply to 248003.118
Date: 9/20/2013 7:18:24 PM
Overall Posts Rated:
168168
רק תדאג שזה יקרה במשחק נגדי, ואת שאקטי תנצח- ואז תאמין לי שאני אמשיך לפאר אותך כמה אתה מאמן גדול

This Post:
00
248003.120 in reply to 248003.112
Date: 9/20/2013 7:32:06 PM
Overall Posts Rated:
492492
הנה כמה דוגמאות לדברים שפיני אומר שהם לא ראויים, לא נכונים ופוגעניים

מנאום הבחירות שלו:
אני מקווה שהפעם הבחירות יהיו נקיות מחשדות והתוצאות בהן ומהן תהנה שונות.

למה אתה רומז? שהבחירות היו רמאות??? נו באמת

בנבחרת הצעירה כבר משהו כמו 10 עונות יש את אותם שלושה מאמנים, שמהווים יחדיו את מאמני הנבחרת הצעירה העיקריים.
כל קדנציה או שתיים הם מחליפים מקום על כיסא, אבל לא באמת משתנה כלום.
כל פעם הם מספרים שניהול הנבחרת הוא בסדר, אבל אנחנו נבחרת קטנה.
הפעם אחד מהם בחר להתמודד ואחר יוצר לו בילד-אפ יפה.

שקר וכזב, אני מאמן הנבחרת הצעירה הנוכחי, לא החלפתי מילה עם מור, המאמן הקודם לפני שהחלטתי להיות מועמד לנבחרת, הכרתי אותו כי היינו באותה ליגה כמה זמן אבל פה זה נגמר. אין לי בכלל מושג מי היה לפניו

אני יכול גם להוסיף שמעבר לנושא האסטרטגיות במשחק, שלא תמיד אני מסכים עימן, יש את נושא אימון השחקנים והבקשות מהמאמנים.
הבקשות הן בפשטות (מהמעט שאני מכיר) - שגויות.
לכן, כפי שכתבתי קודם, שחקן שהוא נטו לצעירה יישאר באחריותם ולא אתערב, אבל כל שחקן שיש לו סיכוי להגיע לבוגרת, יקבל תידרוך מהנבחרת הבוגרת. כמו שראוי שיקרה, כי הצרכים של שתי הנבחרות שונים

פשוט לא נכון, כיום אנחנו מבדילים לחלוטין כבר בגיל 18 בין שחקנים עם פוטנציאל לצעירה ובין שחקנים לבוגרת והם מקבלים הצעות לאימונים שונים בתכלית, אבל בוא נכתוב סתם ליכלוך לא נכון כדי שזה ישמע טוב.

ועכשיו מהשירשור הנוכחי:

נקודה נוספת היא שקבוצה יכולה לפתח שחקן בהתאם ליכולות הכלכליות שלה.
כמו שליותם קרה, באו בדרישות אליו, אבל בלי שום גזר שיעזור לו בכך.
קבוצה גם לא "צריכה" למכור שחקן שהיא מעריכה ואוהבת רק בשביל הנבחרת

שקר, אני זה שפנה אל יותם-ולא פניתי אליו בשום דרישה. כשהוא הסביר לי שהוא מפסיק לאמן את השחקן כי זה מה מתאים לקבוצה שלו, אמרתי לו שהשחקן הוא פוטנציאל נבחרת רציני ושאלתי אם הוא ישקול למכור למישהו שכן ימשיך לאמן והוא סרב. זו זכותו המוחלטת ולעולם לא באתי אליו בטענות על זה. מה אני לא בסדר על זה ששאלתי אותו אם הוא מוכן למכור? לא הכרחתי, לא איימתי, לא דרשתי , לא כלום.

לתת לאחד מהשלישיה לאמן את הבוגרת שקול מבחינתי להענקת תפקיד יו"ר האיגוד לשיבק אחרי הקמפיין האחרון

אני מת לדעת מי זו השלישייה המיסתורית הזו שכל הזמן מוזכרת.

עובדתית - ההגדרה של מגוון וההגדרה של אימון נכון ומדורג שונה לחלוטין בין זה של אלופת העולם וההתפיסה שהושרשה כאן ע"י השלישיה ואחרים.

מה???? איזה קישקוש!!! מה המשפט הזה עם לא הוצעת דיבה והכפשה? איזה שיטה הושרשה? איזה שלישיה? משפט שחוץ מזה שאין בו טיפה של אמת, רק נועד להשמיץ אחרים.

העובדה היא שאני ומאמן הנבחרת (עבדתי עד היום עם 3 שונים) רק מתים שיהיו שחקנים מגוונים יותר, מחפשים אותם בנרות, ומעודדים כל מי שרק אפשר לגיוון - להביא כדוגמא לגיוון סנטר פולני עם משכורת של מעל 230 אלף??? משכורת כזו זה בערך טריפל 18 בראשיות, ( או לפחות 18-18-17). אם אני אומר למאמן של שחקן גבוהה שכדי להגיע לנבחרת הוא צריך מינימום של טריפל 17 אז אני כ"כ לא בסדר????

ושיהיה ברור לכולם - קביליו המפלצת עם ה330 אלף שכר, הוא תוצר של המאמן המשוגע שאימן אותו, זה מאמן זה שלא שיתף פעולה עם אנשי הנבחרת. אנחנו עכשיו גם אשמים אם מאמן בסין מחליט לאמן שחקן ישראלי שלו כראות עניו. ומה אתה מציע שעכשיו הקביליו קיים לא נשתמש בוא? מה רק בגלל הפרנציפ??

Advertisement