BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 28

Сезона 28

Set priority
Show messages by
From: Dadimo

This Post:
11
261335.11 in reply to 261335.8
Date: 8/20/2014 6:42:29 AM
Overall Posts Rated:
5555
И не реков дека ти се случајни резултатите, токму тоа и ти го потенцирав, немој да бидеш како Ангел и да гледаш претходни резултати и да правиш такви споредби. Пак ќе кажам секој натпревар си е сам за себе, успеси во претходни дуели не играат натпревари, едноставно тактиката на Xsago беше сурово добра за твојот тим со кој го одигра овој натпревар надополнета со домашен терен. И како сакаш да дадеш повеќе од 40 поени не ми е јасно, те искина во рејтинзите, погледни го твојот напад наспроти неговата одбрана. Не спорам дека е преубедлив поразот ама ако неможеш да сфатиш дека е прифатливо реален и покрај моите детални објаснувања(кои за тебе се вергалање во празно) тогаш имаш уште многу да учиш од играва особено од тактиката. И “Македонците на Милан“ кукаше претходната сезона кога беше вака демолиран од Xsago па си продаде неколку играчи и затоа велам очигледно не сте свесни за вистинската јачина на неговиот тим. Тоа може само јас, Бобанс, Xsago, евентуално Гари и уште некој да го сфатиме.
И мораш да сфатиш дека некогаш играта ќе ти биде наклонета а некогаш не. Дали мислиш дека ти заслужи да ме победиш толку убедливо и дека тоа беше реално?! Јас со тој тим со кој ти играв ја демолирав пола елита, и што требаше сега да плачам за убедливиот пораз?
Уживај кога ќе ти биде наклонета ама и спортски прифати кога ќе биде против тебе. А енџинот во ББ е еден од најдобрите што сум имал можност да ги видам а сум играл многу вакви игри. Ти како менаџер кој активно игра Трофи Менаџер (игра со мизерен енџин според мене) ми велиш дека енџинот во ББ бил срање ?!. Не е идеален и мене ме шокира понекогаш ама е еден од најдобрите, идеален секако не постои.
И остај ги спредбите со Б3 настапите на Xsago, далеку сме ние од тој свет, само Гари и Xsago се блиску до нив моментално.

Last edited by Dadimo at 8/20/2014 7:26:09 AM

This Post:
00
261335.14 in reply to 261335.13
Date: 9/26/2014 4:55:22 AM
Overall Posts Rated:
2626
Еве ден пред последниот натпревар релакс е во таборот на Македонците. Целта за оваа сезона е остварена, опстанок со доста намален буџет сепак резултатот е дури и подобар од предходната кога со 3 решрезентаѕивци во екипата спасував "жива глава" во последен момент. Ростерот и следната сезона ќе биде истиот можеби единствено ќе се појачам на КЦ каде сезонава ја истерав со аматер од 7К кој храбро се носеше со многу појаките противници.
Поздрав и се најдобро до следната сезона.

From: Xsago

This Post:
00
261335.15 in reply to 261335.14
Date: 9/28/2014 4:52:10 AM
Overall Posts Rated:
128128
Еве ден пред последниот натпревар релакс е во таборот на Македонците. Целта за оваа сезона е остварена, опстанок со доста намален буџет сепак резултатот е дури и подобар од предходната кога со 3 решрезентаѕивци во екипата спасував "жива глава" во последен момент. Ростерот и следната сезона ќе биде истиот можеби единствено ќе се појачам на КЦ каде сезонава ја истерав со аматер од 7К кој храбро се носеше со многу појаките противници.
Поздрав и се најдобро до следната сезона.

Кај се брзаш не ти е уште завршена сезоната :)

From: Milan A.

This Post:
00
261335.16 in reply to 261335.15
Date: 9/28/2014 3:41:39 PM
Overall Posts Rated:
2626

Кај се брзаш не уште завршена сезоната :)

Поточно за мене сезоната заврши на 3 кола пред крајот на сезоната. Ова останатото е релакс за тренинг

From: ^ToNiO^

This Post:
00
261335.17 in reply to 261335.9
Date: 10/2/2014 10:30:51 AM
Overall Posts Rated:
66
илустративно само ќе ти доловам дека мојот грк шо го игргам SF е изразито појак од нашиов репрезентативец шо е на продажба Zaharie Zlatkovski a ти таков играч немаш у тим и играчот шо ќе биде MVP на првенствово сезонава 100% ,

Да не речете дека не ви кажав дека мојот игач ќе биде MVP сезона :D

This Post:
00
261335.18 in reply to 261335.17
Date: 10/2/2014 10:58:01 AM
Overall Posts Rated:
128128
илустративно само ќе ти доловам дека мојот грк шо го игргам SF е изразито појак од нашиов репрезентативец шо е на продажба Zaharie Zlatkovski a ти таков играч немаш у тим и играчот шо ќе биде MVP на првенствово сезонава 100% ,

Да не речете дека не ви кажав дека мојот игач ќе биде MVP сезона :D

Хехе, честитки. Мислам дека никој не се побуни дека твојот играч не е добар :)

Инаку колку за информација, за MVP големо влијание има бројот на одиграни натпревари. Вообичаено MVP добива играч од една од првите 2-3 екипи на табелата, кој има највисока (или една од највоските) просечна оценка од оние што имаат изиграно преку 20 натпревари во сезоната. Всушност не е до оценката туку е до квалитетните перформанси на секој натпревар засебно (поени, скокови и сл.), ама тоа тешко може да се види, па најлесно е по оценката. Понекогаш може да се случи и некој со помалку натпревари одиграни, ама ретко, за тоа треба да нема конкуренција реално. Битен е бројот на одиграни натпревари бидејќи за MVP се гласа за секој натпревар во сезоната од противникот (автоматизирано е тоа нормално) и ако не играч играчот автоматски не добива гласови за некои од натпреварите што брзо му ја паѓаат можноста за висок пласман.

Сезонава кандидати беа Germanakos, Bonevski и Korcok од Magic 24 и Migueiro од Годел Работнички.

И како што можеш да видиш 3ца од овие 4ца кандидати завршија како 1,2 и 3 на гласањето.

П.С. Стварно не ми такнува каде го читав ова, ама некаде беше објаснет начинот на кој се бира MVP

This Post:
00
261335.20 in reply to 261335.19
Date: 10/3/2014 4:15:15 AM
Overall Posts Rated:
128128
Хехе,не се правдај тапа се твоите играчи а и моите.Никаде ги нема на листата.

За твоите сум малку изненаден, Стојку и Димов очекував да се појават во вториот дел од листата, ама за моите не сум воопшто изненаден, не ни очекував некој да е во комбинација. Премалку натпревари имаат одиграно моите за да имаат шанси (15-17 од можни 22).

Advertisement