BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > EUROBASKET 2013

EUROBASKET 2013

Set priority
Show messages by
This Post:
11
246859.11 in reply to 246859.10
Date: 8/28/2013 10:05:00 AM
Overall Posts Rated:
77
MAKEDONIJA

Foto: Guliver/Getty Images
Niko ne bije u odbrani kao reprezentacija Makedonije. Ne zato što su agresivni, nego zato što su "namazani". Gotovo kao da gledate rukometaše sa Kirom Lazarovom. Pero Antić ovjeri svakoga ko prođe kroz reket ili pokuša da napravi blok. Gečevski i Čekovski naravno ne zaostaju, a solidnu količnu udaraca po rukama dijele i braća Stojanovski. Znate već staru priču o tome kako "sudije ne mogu sve da sviraju".

Nakon loše sezone u Fenerbahčeu koji je pucao po svim šavovima Bo McCalebb u reprezentaciji Makedonije ponovo liči na sebe i igrača koji je oduševio apsolutno sve prije dvije godine u Litvaniji. Kada je raspoložen i kada nije ostao predugo u noćnom izlasku za McCalebbov prvi korak u Evropi i dalje nema prave odbrane. Apsolutno je nebitno ko ga čeka pod košem, Lester ide pravo na svakog centra i uglavnom poentira. Antić je nedavno potpisao ugovor sa Atlanta Hawksima, a u odbrani radi ogroman posao, te tako kompenzuje često sumnjivu selekciju šuta.

Gečevskog su nagovorili na izlazak iz penzije te još jednu reprezentativnu akciju prije konačnog oproštaja. Dobro će doći njegov osjećaj za blokade i pokoja trojka. Pod košem je i Predrag Samardžiski. Izvana vrebaju Vojdan i Damjan Stojanovski te Vlado ilijevski. Vojdan je u onoj legendarnoj pobjedi protiv Litvanije šutirao trojke 5/5. Klupa je prilično tanka ali tako je bilo i prije dvije godine. Novi selektor je poznato lice Aleš Pipan. Rezultat iz Litvanije teško mogu da ponove, ali da će nekoga da upropaste tu nema dileme.....

To bi bio presjek reprezentacija sa prostora bivše Jugoslavije.

Za medalju najviše šansi ima Slovenija pa zatim Srbija mada je realno da kao i prije dvije godine niko iz Ex-Yu ne dohvati pobjedničko postolje. Za drugi krug ršanse imaju svi, a opet možda samo jedna ili dvije selekcije sa ovih prostora prođu dalje. Ne treba sumnjati da ćemo u Sloveniji vidjeti veliki broj iznenađenja. Kao možda nikada do sada odlučivaće nijanse, jedna ili dvije lopte.

This Post:
11
246859.12 in reply to 246859.11
Date: 8/28/2013 10:32:20 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Dobar monolog, mozel sad neka recitacija?

Inace naprijed BiH, pa sta bude bude na eurobasketu.

This is where we hold them!
This Post:
11
246859.13 in reply to 246859.11
Date: 8/28/2013 11:08:16 AM
KK.Play-Off
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
489489
Second Team:
BC.Play-Off
E na kraju slobodno napisi : "by Edin Avdic")
Btw uz Teletovica i nase momke medalja je neminovnost.

This Post:
00
246859.14 in reply to 246859.13
Date: 8/28/2013 11:09:47 AM
Overall Posts Rated:
329329
zasada na pripremama igraju kao na prošlom Eurobasketu promjenjivo čas dobro čas hladno. Vidjet ćemo na šta će to ličiti na Eurobasketu ali prolaz u grupi ne bi smio doć u pitanje.

This Post:
00
246859.15 in reply to 246859.14
Date: 8/28/2013 12:54:59 PM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
650650
Second Team:
Falcons BC
Ne vjerujem da smo mi tolika sila da nam prolaz ovakve grupe ne bi smio doci u pitanje.
Jesu okrznute vecina reprezentacija ali Litvanija je Litvanija ko god im igrao, Srbija ima Ivkovica a mi ostali cemo se grcevito boriti.

This Post:
00
246859.16 in reply to 246859.15
Date: 8/28/2013 12:57:50 PM
Overall Posts Rated:
77
Poznato je da Mirza ne **** repku ni 2% tako da ja mislim da ce prolaz u prvoj fazi doci u pitanje...Po meni Slovenija i Srbija jedinu mogu do medalje a favorit Spanija i Grcka koja razbija Litvaniju 20 razlike

This Post:
00
246859.17 in reply to 246859.16
Date: 8/28/2013 2:03:22 PM
KK.Play-Off
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
489489
Second Team:
BC.Play-Off
Predpostavljam ti to znas iz provjerenih izvora
Realno Litvanija je jedina sigurna,to je ipak zemlja kosarke, dok je bilo sta dalje tesko prognozirati
Tu je Francuska sa Parkerom i atletski nadmocnom ekipom ali redovno negdje zapnu.
Tu je Spanija bez Navara i Gasola ali i dalje savrsen tim.
Grcka i Litvanija tradicionalni favoriti koji su uvjek tu i gube ili dobijaju na jednu loptu.
Pa onda imas Rusiju i Italiju koji igraju promjenjivo, Italija je mozda osakacena ali Rusi ce sigurno igrati tvrdo i napraviti problem svakome...
Kao iznenadjenje turnira vidim Poljsku,Gortat i Lampe cini jednu od najboljih ako ne i najbolju unutrasnju liniju na turniru...

Pa onda dodju ove nase ex-yu zemlje...Mi mozemo dobiti svakoga ali i izgubiti od svakoga,Edin Avdic je to dobro opisao
Srbi i Makedonci nemaju kvalitet ali imaju jak kolektiv....Hrvati imaju kvalitet ali qurac od kolektiva...Mi smo nesto izmedju jos nismo igrali onako kako cemo na EPu,mislim na rotaciju igraca ali predpostavljam da cemo skinuti par skalpova.
Slovenija zbog domaceg terena ima najvise sansi,s obzirom na predhodne godine i otkaze ovaj put imaju sasvim respektabilnu ekipu domaci teren i ako iko moze do medalje to su oni.
Crnogorci su enigma...Sve zemlje u regionu dosta variraju i bit ce tu raznih i uspona i padova ali cisto zbog mentaliteta mislim da niko ne moze do medalje osim ako Sloveniju kao domacina malo poguraju...
Vidjecemo,ako nista bice puno dobre kosarke

This Post:
00
246859.18 in reply to 246859.17
Date: 8/28/2013 2:23:25 PM
Overall Posts Rated:
77
Hrvatska ima kvalitet??? Mislim da si to u potpunosti pogrijesio...Kada su oni poslednji put napravili neki rezultat? Gubili su od jako losih ekipa,Srbija ih je preslisala u Istanbulu..Hrvati bez Popovica i Planinica su jedna velika 0! A to ce pokazati i na ovom prvenstvu po meni ce se jedva boriti za prolaz u drugi krug...Italijani bez Barnjanija i Galinarija su ekipa poput Njemacke bez Dirka,mozda malo bolji s obzirom da Nijemci od svakoga gube po 20-tak razlike...Rusi bez Kalasnjikova,Mozgova,Hrijape jako tesko mogu nesta da naprave...Po meni je ovde je sve jasno GRCKA(Najmanje izostanaka samo Kalates i Sofo od bitnih igraca) sigurno kandidat za zlato,Spanija bez Navara i Gasola oslabljena dosta i ranjiva ali i dalje kandidat za zlato(to mislim najvise zahvaljujuci Marku Gasolu koji dominira)...Sto se tice balkanaca Slovenija po meni ima ubjedljivo najvece sanse ali i Srbija.Pre mjesec dana nisam vjerovao da mozemo da prodjemo ni prvu fazu nakon onolikih otkaza...Gledao sam gotovo sve pripremne meceve u kojima smo izgledali zaista odlicno...Pogotovo u Istanbulu protiv Turske,Rasko i Krle fenomenalan centarski tandem tu je i solidni Bjelica,e sad jedino smo slabi na spoljnim pozicijama pogotovo ako Teo ne bude igro s obzirom da je Lucic sigurno otpao...Znaci Spanija,Grcka,Litvanija,Srbija,Slovenija konkurenti koji bi trebalo da podjele odlicja...

This Post:
00
246859.19 in reply to 246859.18
Date: 8/28/2013 3:00:07 PM
KK.Play-Off
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
489489
Second Team:
BC.Play-Off
Procitaj jos jednom sta sam napisao
Hrvatska nema kolektiv ali ima kvalitet,evo ti spisak pa reci da li se iz ovog rostera mogu sastaviti dvije dobre petorke,ja mislim da mogu.
Roko Ukić, Dontaye Draper, Rok Stipčević, Ante Delaš, Marko Tomas, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Mario Delaš, Dario Šarić, Damir Markota, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić i Lukša Andrić.
Ukic-Bogdanovic-Tomas-??-Tomic , po meni svi su na euroligaskom standardu+malo iskustva iz NBA.Ostali igraci za klupe i vise nego korektni.Ali kako god okrenes puca im za repkom i opet nece napraviti nista iako je kvalitet neosporan.

Srbija osim Krstica nema igraca koji pravi razliku.Katic moze unjeti neku energiju s klupe ali za nesto ozbiljnije ili pocetnu petorku ?? Igrac koji kada igra 15 minuta u prosjeku i napravi bar 2 faula u napadu da moze ozbiljnije da zatvori bilo koga a posebno protivnike iz grupe koji imaju odlican vanjski sut...Teletovic,Dasic/Bjelica,Antic,Kleiza....Da se razumijemo svidja mi se igra kada udje s klupe ali u kombinaciji sa Krsticem bilo kakva ozbiljnija minutaza bi bila samoubistvo i Ivkovic to zna.
Opet kazem kolektiv je tu i prolazak grupe nebi trebao biti upitan ali o medalji je smjesno pricati.

Izgleda da je i nama otpao Stipanovic, bez njega smo samo ekipa koje moze dobiti nekoga kada ima svoj dan, sa njim smo imali dosta dobro konstruisanu ekipu,bez njega je to vrlo lose...

Vidis zaboravili smo Tursku i Izrael
Izrael ( Ohayon-Halperin-Elijahu-Caspi-Green
Turska (Turkoglu,Preldzic,Guler,Iljasova, Erden,Asik)
Meni zvuce dobro...
Opet kazem bice cirkusa i dobre kosarke,svi koji budu imali dobar dan mogu pobjediti svakoga.

This Post:
00
246859.20 in reply to 246859.19
Date: 8/28/2013 7:07:54 PM
Overall Posts Rated:
156156
Evo moja procjena:

Srbija i Litvanija sigurne dalje,ostalo ce da bude grcevita borba za trece mjesto,mi ako ne popravimo taj toliko misteriozni defanzivni skok i odbranu nemamo šta tražiti u drugom krugu,ako odbrana i skok budu na nivou NEBO JE GRANICA!

This Post:
00
246859.21 in reply to 246859.18
Date: 8/29/2013 8:00:14 AM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
samo da zahvalim na obilju informacija
jesi li ti neki sportski novinar ?

Advertisement