BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP U21] 21. sezona

[REP U21] 21. sezona

Set priority
Show messages by
From: chabal

This Post:
00
224072.11 in reply to 224072.10
Date: 8/21/2012 7:39:57 AM
Overall Posts Rated:
3737
Ja, nekako tako izgleda. Res pa je, da sta oba premagljiva. Upam, da jih uspem prodati, raje še enega dobrega treniranca kot boj za 2. ligo v naslednji sezoni-dveh.

This Post:
00
224072.12 in reply to 224072.2
Date: 8/28/2012 4:15:33 AM
Overall Posts Rated:
952952
Po delovnem tednu se spet javljam, saj smo dobili prva dva nasprotnika v tolažilnem turnirju.

Prva je Danska, s katero smo prejšnjo sezono že odigrali eno tekmo, in sicer takrat, ko je glede napredovanja bilo že vse odločeno: (19795).
Generacija se je seveda zamenjala, tako da sta zdaj to dve popolnoma različni ekipi glede na lansko.

Druga nasprotnica je ekipa Barbadosa, tukajšnjim forumašem malo bolj poznana zaradi vodenja s strani Davida (Allstarclub), pod vodstvom katerega je precej napredovala po lestvici.

Obe ekipi sta premagljivi, seveda pa je Danska bolj nevarna. Vendar bi se rajši osredotočil na našo letošnjo ekipo.

To je generacija iz prve Goverjeve sezone in moram reči, da je zelo neuravnotežena. Na zunanjih položajih se gnete dobrih igralcev, pod košem pa nobeden ne pride niti blizu lanskim težkokategornikom, kot so bili Majer, Kordiš, Kapl in Jeranko. To pomeni, da naša prva taktika ne bo tista, ki je najbolj učinkovita in jo večina ekip, tako kot mi lani, najbolj uporablja - Look inside in Low post.

Osnovni cilj te generacije je dvig Slovenije na lestvici držav, s katero si lahko zagotovimo lažjo skupino na Evropskem prvenstvu naslednjo sezono. V primerjavi s prejšnjo sezono smo že naredili lep skok dvanajstih mest, saj smo iz 48. mesta prišli na 36. in posledično tudi dobili malo lažje tekmece letos. Prejšnja generacija je torej garala za to sezono, tokratna generacija pa bo za naslednjo. Vsako sezono moramo narediti nekaj malih korakov navzgor, s katerimi lahko čez nekaj sezon krojimo vrh Evropskih mladinskih reprezentanc!

Last edited by Koperboy at 8/28/2012 4:17:42 AM

This Post:
00
224072.13 in reply to 224072.12
Date: 9/3/2012 3:34:41 PM
Overall Posts Rated:
952952
Prva tekma je za nami. In to kakšna tekma! Pred njo nisem hotel nič pisati in napovedovati, tako kot v prejšnji sezoni, saj večina selektorjev bere forume nasprotnikov.

Kot sem že napisal, imamo ekipo za zunanje taktike, ki zaradi veliko treniranja zunanje obrambe pri vseh U21 igralcih (no, vsaj tistih zunanjih) ponavadi ni tako učinkovita kot notranje taktike. Žal se bomo morali to sezono zadovoljiti s tem, kar se nam danes na srečo ni maščevalo - je pa bilo zelo blizu tega.

Nekaj vas je postavilo vprašanje, ali nisem pozabil na Lavrenčiča. Seveda nisem, saj sem bil s prejšnjim lastnikom na začetku kar pogosto v stiku in pomagal pri treningu. Problem je bil v tem, da je Lavrenčič bil nonstop na trgu, zato nisem hotel, da se nasprotnik pripravi na njega oz. da misli, da imamo slabšo centrsko linijo kot v resnici.

No, ne vem, če je ta "fora" kej pomagala, ampak na začetku nam je kazalo kar slabo.Še posebej njihov organizator igre je ponorel in zadeval trojke kot za stavo, čeprav naš OI nima slabe zunanje obrambe. Tukaj moram spet pohvaliti dober trening KK Ohonice, ki je že dve sezoni zapored dal U21 zelo dobrega OI-ja. Pri njem mi je najbolj všeč to, da ima dober skok.

Morda se bo kdo vprašal, kje je naš prvi OI, ki je odigral prijateljsko prejšnji teden? Pred resetiranjem razpoloženja, ki je bil v soboto, sem ga vrgel ven iz reprezentance, saj lastnik ni kazal nobenega namena, da bi mu držal dobro pripravljenost . Ko (če) bo spet dobro pripravljen, ga bom ponovno vpoklical.

Malo sem zalutal, kje sem že ostal...aha, njihov OI nam je nasuval trojke, kot da bi bil plačan za to. Ko pa vsi vedo, da se v U21 igra samo za burek in sok. Mi smo jih vsakič skoraj dohiteli, ko so nam spet ušli za vsaj 4-5 točk. Tukaj so nas v igri držale asistence Kresnika in Zvonko Pucer, ki je zadeval v serijah. Naša centra sta skakala in tudi pridno zadevala, zadnja četrtina pa je bila infarktna. Prvih nekaj minut je izgledalo, kot da se je koš zožal za polovico, saj nobeden ni mogel zadeti, v drugi polovici zadnje četrtine pa se je na obeh straneh odprlo. Mi damo koš, oni dajo koš. Mi damo še en koš, oni spet odgovorijo. Upal sem, da v zadnjo minuto stopimo z vsaj 1 točko prednosti, saj bi v tem primeru oni delali prekrške.

Žal smo ravno mi zaostajali za 1 točko ob vstopu v zadnjo minuto, vendar smo zelo hitro prišli spredaj z rezultatom ter spet lovili eni druge, ko je 16 sekund pred koncem njihov igralce zadel za 3 točke ter 4 točke vodstva. Vse je končano!, sem si mislil, ko je na sceno stopil Luka Haber in z zadeto trojko dokazal, da ni zaman naš najboljši šuter. In za to trojko je porabil samo 4 sekunde! 2 sekundi kasneje je Lavrenčič naredil foul nad njihovim igralcem, jaz pa se zraven derem "Fali enega, fali enega!!". Seveda je enega zgrešil, tako kot se zagre, v zadnjem našem napadu pa rutinirano izveden napad, viden že večkrat - Kresnik poda Pucerju, ki zadane za dve. Podaljšek!!

Podaljška sem se malo bal, a so naši takoj začeli obdelovati Dance, ki niso vedeli, kaj jih je doletelo - 5-0 delni rezultat! Njihovemu košu za 2 smo takoj odgovorili z našim košem za dve, potem pa je začel Lavrenčič zadevat, nabirat nasprotnikove faule, skakat v obrambi in napadu...ni da ni, kot bi rekli naši južni sosedje.

Tukaj moram pohvaliti našo klop; kot sem rekel, se na položaju branilca gnete šuterjev, zato ostane ritem igre praktično nespremenjen, tudi ko vstopi naša klop v igro. Tekmo pa so po mojem mnenju odločili prosti meti; najboljši Danski igralec jih je od 7 zgrešil kar 5, mi pa smo jih kot ekipa zgrešili samo enega več. 6 zgrešenih prostih metov na naši strani proti 12 zgrešenim na Danski - en več z njihove strani, pa bi zmagali oni že v rednem delu.

To naj bo zaenkrat vse. Oglasim se konec tedna, do takrat pa mene in scoute čaka še kar nekaj dela z 19-letniki. Bravo naši!

This Post:
00
224072.14 in reply to 224072.13
Date: 9/27/2012 1:13:40 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
letos pogrešam poročila tekem, kar mi je bilo v preteklosti zelo všeč. predvsem da se pojasni nekatere poraze(mislim tudi na člansko repko).

LP JJ

This Post:
00
224072.15 in reply to 224072.14
Date: 9/27/2012 1:26:23 PM
Overall Posts Rated:
952952
Po pravici povedano bi rad napisal en kup stvari (še posebej o prejšnji U21 tekmi), ampak lansko sezono so vsi nasprotniki kopirali moja poročila ter jih prevajali na svojih forumih ter poskusili iz njih povleči kaj uporabnega...po tekmi z Belorusijo, ki je ključna, napišem vse

This Post:
00
224072.16 in reply to 224072.14
Date: 10/10/2012 4:03:48 AM
Overall Posts Rated:
952952
Pred nami je tekma z Belorusijo in spodobi se, da napišem nekaj vrstic o dosedanjem poteku sezone, ekipi in še čem.

Prvi dve tekmi tolažilnega turnirja smo začeli dobro. Še posebej srečni smo bili v prvi tekmi proti Danski, ki imajo sicer malo slabšo ekipo od naše, vendar vseeno nisem tvegal igranja z levo roko. Še posebej zato, ker je naša najmočnejša taktika Teci&Vrzi, s katero "podariš" nasprotniku dosti napadov. In če nasprotnik igra notranjo taktiko, ki je ponavadi boljša izbira kot Teci&Vrzi, so že v prednosti.

Če se kdo spomne zadnje kompetitivne tekme prejšnje sezone, je imel letos "flashback" ob tej tekmi, ki se je končala po podaljšku proti istemu nasprotnku. Po tekmi je Danski selektor napisal:

A second straight game we end up losing in OT, even though we lead almost the whole game through.

Story of my time as U21 coach: (

Res ima malo nesreče, ampak po drugi strani je izsilil podaljšek dvakrat zapored proti boljši ekipi, tako da se po moje nima kaj pritoževati. Če bi šlo vse tako, kot mora iti, bi tako lansko kot letošnjo tekmo proti nam mogel izgubiti za vsaj 10.

Tekma proti Barbadosu je bila zgolj »revijalna« in za nabiranje koš razlike. Nato pa smo dobili skupino, ki je na prvi pogled lahka, v resnici pa skriva kar nekaj pasti.

Albanija, Gruzija, Andora in Al Jazair naj bi bili še eni od »revijalnih« tekmecev, kajne? Ni ravno tako! Kombinacija domačega igrišča in igranja na vso moč lahko vsako reprezentanco ponese tako visoko, da zmaga tudi dosti boljšega nasprotnika od sebe. Pred vsako tekmo sem se mogel postaviti v kožo nasprotnega trenerja in poskušal ugotoviti, kakšni so njegovi cilji in kaj ima naša tekma opraviti pri teh ciljih.

Še posebej nevaren je Al Jazair, ki si je v repašažu nabil entuzijazem; resda je doživel tri poraze in dva sta se tudi prenesla v tolažilni turnir, vendar je s pomočjo entuziazma odigral kar lepe tekme proti realno boljšim tekmecem. Proti Filipinom v repasažu je recimo izgubil za 27 točk, potem pa v tolažilnem turnirju dobil istega tekmeca in ga premagal za 17.
Preden gremo na druge tekme, še nekaj malega o ekipi...

To je prva ekipa, ki jo je »obdelal« naš scouting sistem, ki ga je uvedel gover. Ta sistem obstaja že četrto sezono, od tega drugo, odkar sem jaz selektor in moram priznati, da še nisem našel najboljšega načina opravljanja tega scouting dela. Ker mi je opravljanje tega dela zelo všeč in ne pobere mi toliko časa, kot sem mislil, bom kandidiral še enkrat in upam, da bom dobil še en mandat, s katerim bi stvari naredil še boljše.

Ok, malo sem zašel s poti...ekipa žal ne premore dovolj dobrih centrov in podajalcev, da bi igrali enako taktiko kot lani, zato se moramo zanesti na met iz razdalje. V ekipi je spet nekaj igralcev, katerih lastniki zelo dobro sodelujejo z mano, žal pa se je že prevečkrat zgodilo, da so nekateri menedžerji pozabili nastaviti postavo in je njihov igralec dobil preveč ali premalo minut, v nekaterih primerih pa v celoti preskočil trening. Tukaj moram še enkrat poudariti, da gre s takšnimi napakami delo treh sezon, ki je potrebnih za vzgojo igralca, praktično v nič, kar je velika škoda. Zato pozivam vse menedžerje, da še posebej pred tekmo z Belorusijo in Al Jazairjem pazijo na pripravljenost igralcev.

Razpored tekem: Ko sem videl skupino, sem nekako računal, da gremo z dvemi porazi in dobro koš razliko naprej. Favorit je Belorusija, pred nami pa je še Turčija. Glede na to, da smo proti Turčiji igrali v gosteh, na zmago nikakor nismo mogli upati, zato sem izbral taktiko, s katero smo čim manj izgubili na koš razliki. Poleg tega mi je 2-3 vedno bolj všeč in zna biti, da jo bom še kaj uporabljal to sezono.

Nadaljevanje v naslednjem postu.

Last edited by Koperboy at 10/10/2012 4:05:41 AM

This Post:
11
224072.17 in reply to 224072.16
Date: 10/10/2012 4:05:51 AM
Overall Posts Rated:
952952
Zaenkrat grejo stvari po planu: v lahkih tekmah zmagati s čimvečjo razliko, v težkih tekmah pa izgubiti s čim manjšo. Trenutno smo na zelo dobrem 15. mestu, ključna tekma pa bo proti Al Jazairu. Proti Belorusiji nimamo šans, zato bom proti njim ubral podoben pristop kot proti Turčiji. Če zaradi tega končamo v spodnjem delu razpredelnice in v prvi tekmi izločilnih bojev za nasprotnika dobimo reprezentanco, ki je končala pri vrhu razpredelnice, to še vedno ne pomeni, da avtomatično izgubimo; na vrhu razpredelnice so namreč tako dobre, kot srednje dobre reprezentance. Slednje so na vrhu razpredelnice samo zaradi lažjega razporeda in ne realne kvalitete ekipe. Po drugi strani so v zlati sredini tudi Španija in Italija, katere lahko »fašeš«, tudi če si bil v skupinskem delu dober .

To je to zaenkrat. Komentarji dobrodošli, prav tako pa čimvečje občinstvo za zadnji dve tekmi skupinskega dela!

This Post:
00
224072.18 in reply to 224072.16
Date: 10/10/2012 11:37:43 AM
Overall Posts Rated:
130130
Zaenkrat poteka vse po pričakovanju in nad pričakovanjem.Rutinirano smo premagali vse,tudi tiste tekme,ki niso bile že vnaprej dobljene.
Letošnja ekipa po opisu sodeč, nima dobrih podajalcev,kar pomeni,da moramo igrati hiter tempo,poleg tega pa imamo boljši met z skoka in razdalje,kot met pod košem,tako,da je taktika- teci in vrži- najboljša možna izbira.
Lahko tudi kdaj uporabimo -gibanje-,proti ekipam z slabšo zunajno obrambo,ki je še bolj izrazita zunajna taktika.Prav tako bi lahko kdaj uporabili-hiter prenos žoge-,proti ekipam z dobro zunajno obrambo.Tu je še -igra na zunajnega-,proti ekipam z slabšimi zunajnimi igralci....
Tekmo proti Turčiji smo pričakovano izgubili.Proti boljšim ekipam je treba reaskirati in odigrati kakšno rizično obrambo in upati,da smo zadeli v polno.Klasična igra proti Turčiji(Teci in vrži in m2m),bi pomenilo zagotovljen poraz.Žal pa so Turki odigrali -gibanje-,kar je ravno obratno(igra pod koš), kar smo želeli.V napadu smo igrali počasi in s tem znižali koš razliko,vendar ob dobri zunanji obrambi Turčije in naši ne najbolj podajalni ekipi,bi to postavil pod vprašaj.Razlika na koncu tekme ni bila visoka, k temu je tudi pripomogel počasnejši tempo Turčije (Gibanje) tako,da se je na koncu dobro izteklo,kljub napaki,ki smo jo storili.
. Glede na to, da smo proti Turčiji igrali v gosteh, na zmago nikakor nismo mogli upati, zato sem izbral taktiko, s katero smo čim manj izgubili na koš razliki.

Tega nisem jemal dobesedno in je bil naš namen ob Turški taktiki- gibanje- in naši- 2-3 coni- verjetno takšen,kot sem zgoraj opisal.
l.p.

Last edited by copatar at 10/10/2012 11:38:10 AM

From: JJ team

This Post:
00
224072.19 in reply to 224072.18
Date: 10/10/2012 2:46:30 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
vse pohvale za vodenje reprezentance! kljub pomankanju centrov, smo zelo konkurenčni in imamo povsem realne šanse za uvrstitev v izločilni del tekmovanja. upajmo na čim boljšo pripravljenost igralcev in morda lahko ob posrečeni taktiki še vedno uspemo zmagati tudi beloruse.

LP JJ

This Post:
00
224072.20 in reply to 224072.17
Date: 10/11/2012 7:04:29 AM
Overall Posts Rated:
1111
Super kaže glede na letošnjo ekipo.
Pomojem pa se lahko pričakuje boljša U21 reprezentanca iz sezone v sezono :)

This Post:
00
224072.21 in reply to 224072.20
Date: 10/11/2012 9:56:39 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
kako pa kej kaže s centri za prihodnje sezone?

Advertisement