Prva tekma je za nami. In to kakšna tekma! Pred njo nisem hotel nič pisati in napovedovati, tako kot v prejšnji sezoni, saj večina selektorjev bere forume nasprotnikov.
Kot sem že napisal, imamo ekipo za zunanje taktike, ki zaradi veliko treniranja zunanje obrambe pri vseh U21 igralcih (no, vsaj tistih zunanjih) ponavadi ni tako učinkovita kot notranje taktike. Žal se bomo morali to sezono zadovoljiti s tem, kar se nam danes na srečo ni maščevalo - je pa bilo zelo blizu tega.
Nekaj vas je postavilo vprašanje, ali nisem pozabil na Lavrenčiča. Seveda nisem, saj sem bil s prejšnjim lastnikom na začetku kar pogosto v stiku in pomagal pri treningu. Problem je bil v tem, da je Lavrenčič bil nonstop na trgu, zato nisem hotel, da se nasprotnik pripravi na njega oz. da misli, da imamo slabšo centrsko linijo kot v resnici.
No, ne vem, če je ta "fora" kej pomagala, ampak na začetku nam je kazalo kar slabo.Še posebej njihov organizator igre je ponorel in zadeval trojke kot za stavo, čeprav naš OI nima slabe zunanje obrambe. Tukaj moram spet pohvaliti dober trening KK Ohonice, ki je že dve sezoni zapored dal U21 zelo dobrega OI-ja. Pri njem mi je najbolj všeč to, da ima dober skok.
Morda se bo kdo vprašal, kje je naš prvi OI, ki je odigral prijateljsko prejšnji teden? Pred resetiranjem razpoloženja, ki je bil v soboto, sem ga vrgel ven iz reprezentance, saj lastnik ni kazal nobenega namena, da bi mu držal dobro pripravljenost . Ko (če) bo spet dobro pripravljen, ga bom ponovno vpoklical.
Malo sem zalutal, kje sem že ostal...aha, njihov OI nam je nasuval trojke, kot da bi bil plačan za to. Ko pa vsi vedo, da se v U21 igra samo za burek in sok. Mi smo jih vsakič skoraj dohiteli, ko so nam spet ušli za vsaj 4-5 točk. Tukaj so nas v igri držale asistence Kresnika in Zvonko Pucer, ki je zadeval v serijah. Naša centra sta skakala in tudi pridno zadevala, zadnja četrtina pa je bila infarktna. Prvih nekaj minut je izgledalo, kot da se je koš zožal za polovico, saj nobeden ni mogel zadeti, v drugi polovici zadnje četrtine pa se je na obeh straneh odprlo. Mi damo koš, oni dajo koš. Mi damo še en koš, oni spet odgovorijo. Upal sem, da v zadnjo minuto stopimo z vsaj 1 točko prednosti, saj bi v tem primeru oni delali prekrške.
Žal smo ravno mi zaostajali za 1 točko ob vstopu v zadnjo minuto, vendar smo zelo hitro prišli spredaj z rezultatom ter spet lovili eni druge, ko je 16 sekund pred koncem njihov igralce zadel za 3 točke ter 4 točke vodstva. Vse je končano!, sem si mislil, ko je na sceno stopil Luka Haber in z zadeto trojko dokazal, da ni zaman naš najboljši šuter. In za to trojko je porabil samo 4 sekunde! 2 sekundi kasneje je Lavrenčič naredil foul nad njihovim igralcem, jaz pa se zraven derem "Fali enega, fali enega!!". Seveda je enega zgrešil, tako kot se zagre, v zadnjem našem napadu pa rutinirano izveden napad, viden že večkrat - Kresnik poda Pucerju, ki zadane za dve. Podaljšek!!
Podaljška sem se malo bal, a so naši takoj začeli obdelovati Dance, ki niso vedeli, kaj jih je doletelo - 5-0 delni rezultat! Njihovemu košu za 2 smo takoj odgovorili z našim košem za dve, potem pa je začel Lavrenčič zadevat, nabirat nasprotnikove faule, skakat v obrambi in napadu...ni da ni, kot bi rekli naši južni sosedje.
Tukaj moram pohvaliti našo klop; kot sem rekel, se na položaju branilca gnete šuterjev, zato ostane ritem igre praktično nespremenjen, tudi ko vstopi naša klop v igro. Tekmo pa so po mojem mnenju odločili prosti meti; najboljši Danski igralec jih je od 7 zgrešil kar 5, mi pa smo jih kot ekipa zgrešili samo enega več. 6 zgrešenih prostih metov na naši strani proti 12 zgrešenim na Danski - en več z njihove strani, pa bi zmagali oni že v rednem delu.
To naj bo zaenkrat vse. Oglasim se konec tedna, do takrat pa mene in scoute čaka še kar nekaj dela z 19-letniki. Bravo naši!