BuzzerBeater Forums

BB Israel > הצעות לשיפור המשחק

הצעות לשיפור המשחק

Set priority
Show messages by
From: Ehud

This Post:
00
215415.11 in reply to 215415.10
Date: 5/1/2012 8:29:04 AM
Overall Posts Rated:
274274
שוב, אני שוקל שנצטרך לפתוח לכל הצעה נושא בנפרד כי זה דיי קשה.

אני חושב הרעיון חמוד אבל לא ריאלי. קבוצה שתפעל כמו שהצעת תתקל בקבוצה אחרת בשלב זה או אחר של הגביע, תעלה את החמישיה הנחמדה שלה כי יש לה 15 שחקנים ומולה תעלה קבוצה שעשתה ויתור, ודיי בטוח תנצח אותה...

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: TrinZ

To: ig
This Post:
00
215415.12 in reply to 215415.7
Date: 5/1/2012 8:29:07 AM
Overall Posts Rated:
134134
איגור- אני מסכים שזו בעיה של כולם- אני חושב שהבעיה כאן יוצרת יותר חד-גוניות יותר מאשר בעיה בתחרותיות אם כי גם בזה הבעיה נוגעת משום שהיא יוצרת סוג ספציפי של שחקנים שעליהם כולם נלחמים- אם נוסחת השכר תאפשר ליותר אופציות התקפיות והגנתיות להיות רלוונטיות גם שוק השחקנים ישתנה בהתאם ויופיעו יותר שחקנים אשר מתאימים לטקטיקות האחרות וגם ילחמו עליהם יותר ונוכל אולי לראות שתי קבוצות טובות אשר בנויות בצורה שונה לחלוטין - האחת מתאימה למשחק פנים והשנייה למשחק חוץ - וזה ישפר גם את התחרותיות.

המנגנון של דקות לאימונים וויתורים לדעתי הוא פחות משמעותי משום שהוא מכניס אתגר אמיתי לניהול הקבוצה- אין ספק שיש יתרון באימונים לקבוצה לא תחרותית והויתורים אכן יוצרים מצב של לדוגמא חוסר שויוניות בגביע (קבוצה שמעניינת אותה הליגה לא תעלה קראנץ' בגביע- קבוצה שלא מעניינת אותה הליגה כן), אך לטעמי המצב בנושאים הללו אינו קריטי כרגע- וכמו שכתבת הבעיה האמיתית היא למצוא פתרון שאכן מועיל יותר מאשר מזיק - אם יש לך רעיון כזה נשמח לשמוע- בשביל זה הת'רד נפתח- שנוכל לפתח יחד רעיונות לשיפור.

שאלה אחת לי- למה לדעתך הבדלי הגישה (מלבד הנושא של הסכם רגוע-שלדעתי פשוט אינו מוסרי) הם חוסר ספורטיביות ולא חלק לגיטימי מהטקטיקה של המשחק ושל בנייה לאורך העונה?

Last edited by TrinZ at 5/1/2012 8:55:04 AM

From: ron1243

To: Ehud
This Post:
00
215415.13 in reply to 215415.11
Date: 5/1/2012 8:40:59 AM
Overall Posts Rated:
168168
אני מסכים שזה בעייתי העניין של שני דיונים במקביל. אז בואו נתרכז בדיון של טרינז (אני ממש מצטער, ברח לי השם).
רק נקודה אחרונה שכנראה לא הבנת לגמרי בהצעה שלי- אמרתי 15 שחקנים בהגזמה. גם אם יהיו 12 ברמה שיכולים לשחק (לא נגרים) זה יעזור מאוד. כן נכון, זה יוריד את רמת הקבוצה מבחינת רמה, אבל יוסיף עומק גדול.
הרי היום אין באמת אפשרות על גבי עונה שלמה לשמור על כושר יותר מ10 שחקנים (מבחינתי האפשרות של לתת ל3 שחקנים 48 דקות- כל אחד משחק במשחק אחר לא רלוונטית, כי לפי דעתי היא הדוגמא הקלאסית לבעייתיות שבעניין. אם מדובר בצורכי אימון אז קצת קשה לי לתת לזה פיתרון, אבל זה דיון אחר לגמרי)

To: Ehud
This Post:
00
215415.14 in reply to 215415.8
Date: 5/1/2012 8:42:27 AM
Overall Posts Rated:
134134
שאלות ענייניות מאוד.

אני בהחלט חושב שלאחר גיבוש הרעיון- ניתן לתת הודעה מראש של עונה שלמה כך שניתן יהיה להתכונן לשינויים- לדעתי זה אפילו יכניס עוד יותר עניין לשחקנים שכבר מכירים את המשחק ויפתח אופציה להשתלבות טובה לשחקנים צעירים שיוכלו להמר איך השינויים ישפיעו ואולי לצמצם פערים בצורה מהירה.

אי איזונים תמיד נוצרים כשעושים שינויים- השאלה היא אם מרוויחים מהם יותר או מפסידים מהם יותר ברמת המקרו.

דרך אגב- אני תומר- תענוג להכיר (את מי שאני עדיין לא מכיר.

ואני דווקא בעד לתת לדיון לזרום לכיוונים שונים- כל אחד רואה בעייתיות אחרת ואולי יחד נוכל למצוא פתרון שיתאים לאחד מהם.
במידה ולא נמצא פתרון והדיון גולש למקום אחר- תמיד הודעה רלוונטית תחזיר אותו לנושא שרוצים לפתור שוב.
כל עוד לא משתלטים על הדיון ומכווינים אותו רק לכיוון צורת מחשבה אחת- יש סיכוי לדיון פורה לדעתי.

לגבי העניין של הורדת דקות אימון בהצעה של רון - אני לא רואה איך שינוי הדקות מטה יגרום יותר תועלת מנזק- כי זה יצור מצב שקבוצה שרוצה להיות תחרותית בכל המסגרות תצטרך להחזיק סגל רחב מדי (12-15 שחקנים) ותאלץ להתפשר על טיב השחקנים מבחינת משכורות שלהם- מה שייצור שקבוצות שירצו להשקיע במסגרת אחת בלבד (ליגה) יחזיקו סגל קצר יותר בעל שחקנים טובים יותר ובעלי משכורות גבוהות יותר וינצחו את הקבוצות המאוזנות יותר ללא שום בעיה.

Last edited by TrinZ at 5/1/2012 9:10:56 AM

From: LA-Nir

This Post:
00
215415.15 in reply to 215415.14
Date: 5/1/2012 9:16:01 AM
Overall Posts Rated:
343343
עניין הויתורים לי חורא מאוד כי המיקומים בסוף העונה לא נקבעים לפי רמת הקבוצה אלא לפי מי קיבל יותר ויתורים וזה נובע מכל כך הרבה משתנים בגלל שכמו שאמרתי וכבר הראה בליגת העל כל קבוצה שמנסה לנצח מסוגלת ביום נתון לנצח כל קבוצה

למשל הקבוצה במקום השביעי בבית שלי (היי דרור מת עליך) ניצחה בזכות ביתיות ויתרון גישה גם אותי וגם את המקום הראשון בבית שלנו

אבל ברגע שקבוצה איקס שוחה בויתורים במשך חצי ועונה ויותר בגלל מזל של הגרלות גביע קשות לקבוצות שמשחקות מולה וכו' זה יוצר מצב של טבלה עקומה

הפתרון שאני חשבתי עליו שהוא בגדול הפתרון שרון מדבר עליו רק קצת שונה וגם דיברתי איתו בזמנו עם עידן ואהוד זה שינוי דראסטי של הדקות משחק כיום אני לא מסכים שהדקות הם בין 48-80 אני חושב שזה יותר 40-85 אם יש לך רופא מסג' וזה מה שיש לרוב מצד שני יש המון המון ראנדומאליות לדוגמא שחקן אצלי שיחק 67 דקות שאצל רוב האנשים זה יחשב למצב כמעט אופטימאלי וירד מכושר 9 ל 7

אני חושב שאם רוצים להוריד את הויתורים צריך לעשות משהוא בסגנון של 100-110 דקות שבועיות עד 30 דקות כך אתה יכול להעמיד קבוצה תחרותית ב3 משחקים אבל וזה אבל גדול מצב כזה מוריד את התחכום של המשחק עשרות מונים ומוריד מהמצב של הפתעות של קבוצות חלשות יותר

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain

This Post:
00
215415.16 in reply to 215415.15
Date: 5/1/2012 9:33:37 AM
Overall Posts Rated:
134134
לדעתי העניין של ויתורים הוא פחות חשוב (למרות שהשנה הוא פגע בי גם בליגה וגם בגביע).

הסיבה היא שכמו שכתבת זה נובע מהמון משתנים -חלקם הגדול רנדומלי (הגרלות בגביע , סדר משחקים בליגה וכו' , היריבה שלך בליגה -זו שקשורה לסקר של הקהל) - אשר לפעמים הוא איתך ולפעמים נגדך- כלומר הוא יוצר חוסר שויון ברמת המיקרו- אבל זה מתאזן ברמת המקרו.

בכל מקרה- לנושא הרנדומליות של הדקות - לדעתי יש משהו במנגנון הדקות שמתייחס לרמת הסטמינה של השחקנים- אני לא מבין את האלגוריטם במדויק - אבל נראה לי שככל שהסטמינה גבוהה יותר עולה גם כמות הדקות שהשחקן יכול לקבל ועדיין להשאר בתחום של כושר שעולה- ולהפך - שהסטמינה נמוכה יותר יורדת כמות הדקות שהשחקן יכול לקבל ועדיין להשאר בתחום של כושר שעולה.

From: ron1243

This Post:
00
215415.17 in reply to 215415.15
Date: 5/1/2012 9:33:56 AM
Overall Posts Rated:
168168
אני חושב שאם רוצים להוריד את הויתורים צריך לעשות משהוא בסגנון של 100-110 דקות שבועיות עד 30 דקות כך אתה יכול להעמיד קבוצה תחרותית ב3 משחקים אבל וזה אבל גדול מצב כזה מוריד את התחכום של המשחק עשרות מונים ומוריד מהמצב של הפתעות של קבוצות חלשות יותר

חשבתי עכשיו על רעיון אחר שיכול אולי לעזור- אולי במקום שהכושר ירד באופן דראסטי אם משחקים 95 דקות, ביחס לאם משחקים 85, האפקט של חריגה מהדקות יהיה קצת פחות משמעותי. נניח שהאופטימאלי יהיה 60-70 דקות, ואז כשהדקות גבוהות יותר, או נמוכות יותר האפקט ירד בצורה איטית הרבה יותר
בנוסף, אפשר לפרוס את כושר המשחק במקום מ1-9, מ1-20- כך שכושר יהיה יותר תזזיתי והבדל של 2 רמות כושר לא יהיה כל כך גדול. בנוסף, שחקנים יוכלו לעלות או לרדת גם 3 או 4 רמות כושר באימון אחד.

This Post:
00
215415.18 in reply to 215415.16
Date: 5/1/2012 9:41:16 AM
Overall Posts Rated:
343343
הבעיה שלי עם הויתורים זה מתאזן ברמת המקרו על פני עונות ולא על פני עונה אם זה היה מתאזן באותה עונה זה היה בסדר אבל ברגע שזה מתאזן על פני 3-4 עונות זה בעייתי וזה שאתה מרוויח בעונה 10 ומישהוא אחר מרוויח ב 11 ואתה נדפק מזה לא אמור לקרות בכל מקרה
אבל זו דעתי

אני לא בטוח שיש קשר בין הסטאמינה לכושר המשחק הסיבה לזה לדעתי היא שחקנים שנשארים על כושר 7 במשך 3-4 שבועות כאשר הם על דקות אידיאליות (55-70) וזה קרה לי גם עם שחקן על סטאמינה 8 וגם על שחקן עם סטאמינה 5 מול זה שחקן עם סטאמינה 2 אצלי נמצא רוב הזמן על כושר חיובי

זה אבל כן רעיון מעניין שאני לא פוסל את הנכונות שלו

בנוסף, אפשר לפרוס את כושר המשחק במקום מ1-9, מ1-20- כך שכושר יהיה יותר תזזיתי והבדל של 2 רמות כושר לא יהיה כל כך גדול. בנוסף, שחקנים יוכלו לעלות או לרדת גם 3 או 4 רמות כושר באימון אחד.

זה דווקא יכול להיות מעניין ביותר ולדעתי יכול להיות שינוי חיובי מאמנים ששומרים על כושר באופן קבוע לא יענשו על שבוע אחד שהיו צריכים לתת דקות לא טובות וזה גם יכול להפחית את הויתורים כי אם רוב הקבוצה שלך על כושר 17-20 אתה מוכן לתת להם אקסטרה דקות באותו שבוע בישביל משחק גביע קשה חד פעמי

This Post:
00
215415.19 in reply to 215415.18
Date: 5/1/2012 9:45:14 AM
Overall Posts Rated:
134134

זה דווקא יכול להיות מעניין ביותר ולדעתי יכול להיות שינוי חיובי מאמנים ששומרים על כושר באופן קבוע לא יענשו על שבוע אחד שהיו צריכים לתת דקות לא טובות וזה גם יכול להפחית את הויתורים כי אם רוב הקבוצה שלך על כושר 17-20 אתה מוכן לתת להם אקסטרה דקות באותו שבוע בישביל משחק גביע קשה חד פעמי

זה בהחלט נשמע כמו הצעה מעניינת למפתחים.

This Post:
00
215415.20 in reply to 215415.10
Date: 5/1/2012 9:59:52 AM
Overall Posts Rated:
343343
לדעתי תזרום הלאה עם הרעיון שלך אני לא יודע כמה הוא יהיה בעייתי ברמת התכנות אבל הרעיון עצמו לדעתי טוב מאוד ושווה להמשיך איתו הלאה (אהוד מסכים איתי גם כן)י
הכוונה ל 1-20 רמות כושר

From: Ehud
This Post:
00
215415.21 in reply to 215415.20
Date: 5/1/2012 10:03:25 AM
Overall Posts Rated:
274274
בהחלט, אם מישהו רוצה להריץ אותו בגלובל, שיהיה בהצלחה.
יש מתנדבים?

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
Advertisement