Hát abban nem lennék olyan biztos, hogy hátul végeztek és elöl választhattok. Mondjuk a Suns helyében szépen kitakarítanám az öregeket, tankolnék a szezonban és igyekeznék lottery draft picket szerezni, de az nehéz lesz, nagyon erős lesz a 14-es draft, nem csak Wiggins miatt. Én megtartanám Marshallt, Bledsoe-t, Brownt, Beasleyt, Morrist, Lent, mint a csapat magját és elpasszolnám Frye-t, Dragicot és Gortatot egy centerért, meg egy SF-ért és egy lottery pickért, aztán mehet a tankolás. A három legnagyobb szerződés elengedése 21,5 milla cap space-t jelent, annyiért már jó centert és SF-et lehet szerezni. Jövőre a fent említettekből csak Brown szerződése jár le, őt meg ott lehet tartani évi 4-5 milláért.
Gyakorlatilag így nézne ki a keret két év múlva:
Marshall/Bledsoe
Brown/14-es draft pick
Beasley/cserében szerzett SF
Morris/Morris
Len/cserében szerzett center
Meg még ott lenne Scola is képességeihez képest baráti fizetéssel, plusz még egy draft pick. Esetleg Wesley Johnsont is vissza lehetne most igazolni Brown mögé, bár én nem tenném.
Tudom, még az idei nyár sem telt el, de érdemes egy pillantást vetni a Lakers szerződéseire jövő nyártól. Konkrétan egyedül Nashnek van szerződése és azért jövő nyáron nem csak a draft lesz erős, de a FA-piac is. Hát még ha Kobe veterán minimumért írna alá