Pa da. Neka si mi to napisao. A ja mislio da poznam istoriju.
Dakle, ruski krstaši su dolazili da pokrste bogumile, a oni, valjda se misli na ruse, se satro pravili da to nisu napravili.
Jeste da baš tako nisam učio u istoriji, ali bio je tada komunizam pa mi je to valjda za oprostiti.
Dobro, analogno tome, za ovu veliku pobjedu ja očekujem da primimo veliki broj mailova zahvalnosti od strane njemaca kojima su rusi spržili Berlin, okupirali dobar komad zemlje jedan duži vremenski period, i ostavili trabanta. Zahvalnost očekujem i od poljaka, radi nekog druženja, što su imali sa rusima, u nekoj šumi gdje je nestao dobar dio poljskih uzvanica. Uh, izvini, a gdje je tu zahvalnost od tri baltička tigra koji su, puni sreće i zadovoljstva dijelili sve svoje što su imali sa rusima iako to nisu namjeravali. Pa onda možemo da nabrojimo još naroda koji će u ovoj pobjedi vidjeti osvetu, možda ne veliku, ali ipak osvetu strašnim rusima. Turci, mada se i rusi i njima mogu malo zahvaliti, afganistanci koji se zahvaljuju i rusima i amerikancima na jedan specifičan način...
A iskreno mislim da nema potrebe za uvođenjem Nobelove nagrade ali si na dobrom tragu. Prije nego se inicira pokretanje iste mogli bi probati sa uvođenjem nagrade za Kućni Odgoj. Bojim se zaista da bi izbor potencijalnih laureata bio veoma, veoma sužen.
O pokretanju ekonomije, na način na koji si zamislio, prodaje Vijećnice i Sebilja, igranja košarke na način da se prouči istorjia i ekonomija protivnika nekom drugom prilikom.