Da li je zaslužio ili ne, stvarno ne bih htio suditi. Rekao bih vjerovatno da nije, ali ponaÅ”anjem i odreÄenim potezima koje je povlaÄio, sam je sebe doveo u situaciju u kakvoj je sada. S tim u vezi, ne može se "kuditi" zajednica Å”to sve veÄi broj ljudi na ovaj ili onaj naÄin ima komentar, opasku na rad, itd...
Plus, rezultat trpi Å”to je evidentno. Da li je to iz ovog ili onog razloga, postaje stvarno nebitno iz jednog prostog razloga. Kad je preuzeo reprezentaciju i najavio plasman na Eurobasket, najavljeno je to uz poruku da imamo 7 igraÄa mlaÄih od 30 godina i da je to odliÄna stvar te da nam mogu puno pomoÄi, pa je onda kroz sezonu alibi bio kako su mladi, nisu zavrÅ”eni i ne možemo se nositi sa jaÄim repkama.
Moja je zamjerka na njegov rad taktika, postava igraÄa, pristup utakmicama. Rekao sam prije, ponoviÄu i sada, svaka Äast na razvoju igraÄa, držanju pod kontrolom menadžera/ vlasnika koji treniraju naÅ”e igraÄe i svega onog Å”to se veže uz taj dio posla. MeÄutim, ovaj drugi dio, rezultatski, je izostao. Ponavljam, njegovom krivicom, zbog predvidljive postave/ taktike. Upravo to sam mu rekao i reÄi Äu koliko god puta treba, to nije niÅ”ta liÄno niti bilo kakav napad na nekoga nego Äisto moje viÄenje oko voÄenja i upravljanja sa reprezentacijom. Da je u startu najavljen mandat kao mandat kroz koji Äe se vrÅ”iti smjena generacija, u kojem ne možemo garantovati nikakav ozbiljniji rezultat jer smo u tom nekom tranzicijskom periodu, ja bih prvi bio na njegovoj strani i rekao kako je ovo Å”to radi opravdano jer "se traži" sa ekipom i igraÄima. Iako i u tom sluÄaju nije baÅ” opravdanje jer kvalitet sigurno imamo, i to kakav !
Ali ne planiram nastavljati diskusiju na ovu temu viÅ”e... Ide kako ide, samo daj Bože da ne "pokleknemo" joÅ” koji put na utjeÅ”nom, jer bismo lijepo u treÄi Å”eÅ”ir spali i onda smo ga n.......