Panowie, decydująca faza sezonu przed nami, rozumiem, że ta cisza jest spowodowana tym wyczekiwaniem?

Krótka zapowiedź 3 meczów:
Pronout Jasło - Mochocice
Po pierwszym meczu przewidywałem łatwe zwycięstwo w serii dla drużyny Pronout. Drugi mecz okazał się jednak zwycięski dla ekipy Mochocice. Niestety po tym meczu ktoś pożegna się z naszą ligą i w moim odczuciu będzie to Mochocice. Wydaje mi się, że Pronout ma odrobinę lepszą drużynę chociaż w mojej opinii obie drużyny zasługują na grę w II lidze.
KS "Powiśle" - Both teams played hard
Jeżeli gdzieś ciężko wskazać mi faworyta rywalizacji to właśnie w tej parze. Skład drużyny Btph na pewno nie pasuje do relegation game a już definitywnie jest nie do utrzymania w III lidze.
KS "Powiśle" nie zasłużył na to żeby grać w barażach. Pechowa kontuzja najlepszego zawodnika w kluczowym momencie sezonu mocno pokrzyżowała plany Siwego. Skład odrobine gorszy niż u rw36 ale gra u siebie.
Jeżeli miałbym strzelać w zwycięzcę to przed moimi strzałami chowałby się Siwy. Ale minimalnie bo tylko dzięki hali jest faworytem i jego szanse oceniam na 51% !
ASPK - Zbikoo
Zbikoo napisał mi, że czuje się przyspawany do naszej ligi. Ja myślę, że to ta super koleżeńska atmosfera nie pozwala mu się z nami rozstać.

Tak na poważnie: pomimo faktu, że Tomi już awansował do PLK (GRATULACJE jeszcze raz) to uważam ASPK za faworyta. Tomi gra z przewagą parkietu o naprawdę dużą kasę (zadowolenie fanów) i raczej nie będzie taryfy ulgowej. Zbikoo ma zbilansowaną drużynę ale mam małe wątpliwości czy to wystarczy na drużynę gdzie każdy z S5 ASPK byłby gwiazdą w innych drużynach naszej ligi. Może oprócz BTPH bo rw36 stworzył bardzo silną (i drogą) ekipę.