BuzzerBeater Forums

Slovenija - I.1 > Sezona 49

Sezona 49

Set priority
Show messages by
This Post:
00
303454.105 in reply to 303454.94
Date: 4/26/2020 12:50:02 AM
Ainmosni
SKL
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
Res je, tisto sem spregledal in to po krivici!
Smo se pa vsaj razkokodakali
Želim dober finale in naj zmaga boljši!

This Post:
00
303454.106 in reply to 303454.100
Date: 4/28/2020 1:10:59 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Jaz ne razumem več te igre. Kljub vsem predvidevanjem in taktiki, bi moral to tekmo suvereno zmagat. In jaz jo izgubim v zadnjem napadu po skoku v napadu. igralci z 5x nizjo plačo so me nadigrali, tako v obrambi, kot v napadu. res ne razumem ničesar več.

This Post:
00
303454.107 in reply to 303454.106
Date: 4/28/2020 1:31:59 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Hja, sej ne vem kaj da rečem. Izgubim s polno postavo proti "odpisanim" Dream Catchersom, ki so v tej sezoni premagali 2x Tivoli ki je bot, Sunse ki so igrali z menjavami zaradi pokala in seveda.. mene, ki sem igral s polno postavo.Ti si jih razbiu za 40 točk. Prodam glevnega centra, poškoduje se mi nosilec igre in odigram tekmo s 6 igralci in.. premagam tebe seveda.

Par zadev sicer: Princeton (ne vem slovenskega prevoda) taktika me je presenetila - ne razumem čisto zakaj si jo igral, ker z njo neke resne tekme še nisi zmagal. V tej taktiki rabiš visoko razdaljo meta/met iz skoka IN met pod košem, saj je to kombinacija obeh. Ti pa, kolikor mi je znano, imaš po večini vsega nekaj na pol, niti en igralec pa zares ne ustreza tej taktiki (to vem, ker sem jo pred leti uporabljal kot mojo primarno taktiko, takrat sem z njo tudi osvojil pokal).

Igranje z levo roko mi je seveda razumljivo, tudi jaz bi to naredi na tvojem mestu - ampak vsekakor nebi delal nekih experimentov (oziroma verjetno bi.. glede na to koliko takšnih tekem sem že zgubu v zadnih sezonah, ko bi jih mogu dobit.. recimo Dream Catchersi, kjer sm igrou osnovni napad ker pač "mamo to, treba mal rotirat taktiko da zavedem nasprotnike" in sm na koncu zgubu za 14 točk in takšnih tekem sm imel v zadnih sezonah že nešteto).

Me je pa predvsem šokiral skok?!?! kako sm ga dubu 13 ob igranju 3-2 cone ki ZMANJŠA skok in ob dejstvu da ima praktično nimam niti enega resnega skakalca v ekipi.. hja, ne razumem res.

Anyway, ko sm vidu da igraš princeton in z levo roko, ter da obenem jst igram 3-2 cono, sm dejansko že na začetku vedu da zna tekma biti zelo napeta - zmage še vedno nisem pričakoval, vedu pa sm da ni nemogoča.. Pa naj te ne zavedejo plače mojih igralcev, ki res res ne prikazujejo njihovih sposobnosti. Za idejo: razen enega igralca prve prostave danes, imajo vsi 110 TSP+.

Sm pa dejansko celo upal na tvojo zmago, ker nekih tekmovalnih ciljev jst osebno nimam več v tej sezoni in tale poraz bi tudi dokončno zaključil to zgodbo, tko me pa spet "srbi" da bi mogoče vseeno investiral in morda obstanemo. Kaj pa vem..

Last edited by Mod-Rn5ho [SLO U-21] at 4/28/2020 1:37:14 PM

This Post:
00
303454.108 in reply to 303454.107
Date: 4/28/2020 1:50:50 PM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
mi je jasno, da imaš visok tsp pri igralcih. Ampak vseeno, ustavil si igralca, ki je letos na reprezentančni tekmi bil enkrat celo prvi strelec, na met 5-20. Taktika pa hja, temu kar si ti napisal dokaj dobro zadostim, vseeno pa verjetno res fali se kaksen skil. igral sem jo zato, ker preprosto nisem vedel kaj naj igram. pred tekmo sem jo še celo želel zamenjat, pa je bila ura ravno 17.15 in je zmanjkalo časa. Ne vem, jaz ciljam na obstanek letos, kar bi bilo najbolj varno s četrtim mestom. potem pa grem v nek delen rebuild..

From: Katana

This Post:
00
303454.109 in reply to 303454.108
Date: 4/28/2020 2:22:30 PM
Šmartno Afera Šmarna gora '02
III.1
Overall Posts Rated:
7777
Taktika princeton deluje dobro, če imaš najboljša in/ali najbolj vsestranska igralca na SF in PF. Po mojih izkušnjah. Vsaj pri Plišiću ni videti, da je videl kaj dosti zunanjega treninga (lahko pa da je imel samo ful dobre začetne skille, tega ne vem).

Meni se je pa lepo poklopilo - The Return preda tekmo (sem mislil, da bo eno ligaško vseeno odigral vsaj semi resno), Džus, ki je v soboto igral 48min se poškoduje v 8. minuti in je tako blizu optimalnim minutam, kar sicer ne bi bilo mogoče, za nameček pa še brez dolgotrajne poškodbe. Je pa res, da letos poškodbe v ekipi še ni bilo, in če že mora biti, je zdaj zadnji čas...

This Post:
00
303454.110 in reply to 303454.109
Date: 4/28/2020 2:54:51 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
610610
Second Team:
Berlin BC
Za Princeton rabiš res visoko razdaljo meta, MS in MPK na nosilcih igre - recimo takrat sm jst meu Krevha in enega Angleža ki sta oba imela 20 MS, 16 RM in 16 MPK, obenem pa tudi na ostalih pozicijah igralce ki so imel vse te skille vsaj približno na nivoju - princeton je takrat deloval zame zares vrhunsko Imel sem res slabo linijo pod košem, pa sem osvojil pokal in proti kasnejšemu zmagovalcu Rudarju zgubu tekmi končnice šele v zadnjih minutah - za 10 točk, toliko za kolikor je dobil zadnjo četrtino pa še to šele po tek ko se je Anglež sfavliral (do takrat sem vodil tekmo). Obenem je skok dobil 50-28.. Skratka, zelo močna taktika, ki pa zahteva res res vrhunske igralce z res dobrimi skilli da deluje kot je treba.

Sem ti pa postavil 3-2 cono, ki še toliko bolj uniči tvoj zunanji met. Dodaš malo randoma.. pa je. Se je pa verjetno v tej tekmi poznal efekt mojega PR agenta ki malo izniči igranja na tujem

This Post:
00
303454.111 in reply to 303454.110
Date: 4/29/2020 10:37:54 AM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
Če izpadem na 7. mesto in imam več zmag od 7. na drugi strani, potem izbiram kot 4. na naboru?

This Post:
00
303454.112 in reply to 303454.111
Date: 4/29/2020 10:42:21 AM
FC Leno 2014
III.4
Overall Posts Rated:
7878
Second Team:
BC Leno 2019
Jap

Upam da to ne pomeni, da si se zaradi nesrečnega poraza včeraj že malce predal :/

This Post:
00
303454.113 in reply to 303454.112
Date: 4/29/2020 10:53:34 AM
J&J team
II.4
Overall Posts Rated:
9797
v vsakem primeru moram prodat Peterca in Murovca. Nimam denarja, da bi lahko šel na naslov prvaka, pa tudi ekipa je absolutno preslaba. Moram priznat, da ne vem čisto kakšen je moj cilj v igrici razen treninga, ki je pa čedalje počasnejši. Rad bi obstal v prvi ligi, je pa to absolutno težka naloga, če želim ob enem zaslužit. letos sem že celo sezono tedensko v minusu, tako da res ne vem kaj naj naredim, da bi kaj zaslužil. rezultate imam dobre, pa vseeno dokaj malo zaslužim z dvorano. Plače igralcev imam med najvišjimi v ligi, pa nimam možnosti za naslov prvaka, potem pa svoje naredi še osebje, ki je malo nad ligaškim povprečjem. Tako da ne vem čisto, kako naprej. Izključno s slovenskimi igralci je težko bit konkurenčen, nočem pa kupovati reprezentančnih kandidatov, ki bi jih bilo potrebno še dodatno trenirati, ker imam zasedena mesta za trening..

This Post:
00
303454.114 in reply to 303454.113
Date: 4/29/2020 11:06:44 AM
FC Leno 2014
III.4
Overall Posts Rated:
7878
Second Team:
BC Leno 2019
Ja te čisto razumem. Kaj pa vem, tvoji treniranci so še vedno zelo mladi in imajo pred sabo še kar precej dobrih sezon. Jaz osebno bi mogoče celo izpadel (to sezono, naslednjo), prodal kar še lahko trenutno potem pa zgradil neko ekipo na minimalcu v drugi ligi in služil $ par sezon ter prežal za kakim dobrim Slovencem za gradnjo ekipe; je pa tu težko - ne sme biti ravno predober, da bi bil kandidat za reprezentanco, ker nimaš placa za trening, kot si reku xD

Vse bolj ugotavljam (tudi pri sebi) kako pomemben je long term planning in potrpežljivost v tej igri; čeprav se mi je zdelo par sezon nazaj kako imam vse pod kontrolo (in sem tudi imel) sem zadeve ob prihodu v prvo ligo zastavil malce preambiciozno in takoj lovil neke rezultate, namesto da bi lovil obstanek pa mogoče celo izpadel (kar sploh ne bi bilo hudo). Tako pa se mi obeta že drugi manjši rebuild v dveh sezonah..

Ne vem ravno kaj hočem povedat, mogoče da rabiš malce bolj izdelan dolgoročen načrt, ki se ga začneš držat. Pa upam da najdeš motivacijo :)

Advertisement