BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
148651.105 in reply to 148651.103
Date: 7/1/2010 4:09:40 PM
Overall Posts Rated:
00
Lehet jó lesz, lehet nem. A saját tapasztalataim szerint megérne egy misét. Nem próbáljuk meg, akkor meg se tudjuk, hogy mi lenne belőle. :) Remélem a kapitány kipróbálja majd. ;)

This Post:
00
148651.106 in reply to 148651.104
Date: 7/1/2010 4:17:27 PM
Overall Posts Rated:
8181
Abban egyetértek, hogy harmadosztályban el lehet jutni az átlagnál jóval olcsóbb, "jól összerakott" csapattal a döntőig.
Újonc évemben én is rájátszásos voltam. (Az idei év meg nem számít, mert CSAK az edzés alapján alakítottam a felállásokat)

Szerintem ez azért lehetséges, mert a harmadosztályban még elég sok a nem gondolkodó menedzser, aki "az én csapatom ebben a legjobb" elven mindig ugyanazt a taktikát játssza. Ezeket meg nem annyira nehéz legyőzni.

A problémát én abban látom, hogy válogatott szinten nem hiszem, hogy az eddigi fegyvereid elégnek bizonyulnának.

Félreértések elkerülése végett: csak egy felvetésnek szánom ezt, nem kötekedésnek. Alapvetően nincs problémám azzal, amit tervezel a csapat kapcsán, én is nagy "multiskill-párti" vagyok. Csak szerintem a harmadosztály tapasztalatait nem lehet egy az egyben átemelni a válogatottra, mert ott mások a játékosok és a menedzserek is.

From: kaygee

This Post:
00
148651.107 in reply to 148651.101
Date: 7/1/2010 4:24:48 PM
Overall Posts Rated:
173173
Okoska, ahhoz minek látni a válogatott skilljeit, hogy elmondd, hogyan kell multis játékost edzeni (csak mert saját elmondásod szerint több szezont felölelő tapasztalatod van benne). Mégsem szólsz egy szót se róla. Egyébként végignézve a játékoskereteden, nem nagyon edzettél te senkit.

De tudod mit? Legyen egy jó estéd, és mutatok neked skilleket, ha már ekkora hiányod van belőlük.

Ecce a multiskilles játékos (bár sajnos ez infó a többi csapatnak a bajnokságomban, ámbár legyen, a hazáért mindent, még ha nem is honi az illető):

Rafael Pérez (10683804)
Bedobó
Sérült 2 hétig!
Tulajdonos: Godollo Watercats

Fizetés: $ 16 719

TSI 46800
Kor: 21
Magasság: 6'1" / 185 cm
Tehetség sztár(6)
Forma: jó (7)

Tempódobás: világklasszis (13) Dobótáv: remek (8)
Külső védekezés: nagyszerű (9) Technika: nagyszerű (9)
Labdavezetés: kiemelkedő (10) Passzolás: remek (8)
2 pontos: kiemelkedő (10) Belső védekezés: remek (8)
Lepattanózás: pocsék (2) Blokkolás: katasztrofális (1)
Erőnlét: gyenge (4) Büntető: jó (7)

Tapasztalat: katasztrofális (1)

Szóval a sztorihoz hozzátartozik, hogy 18 évesen vettem, de nem közvetlenül a draft idején, hanem 2 héttel utána (=lemaradással indult). Sajnos már 18 évesen lesérült 2 hétre, és most is az, tehát ebből van kiesése, és kétszer voltam ötödik a bajnokságban, ez idő alatt nem mindig volt sanszom 1 posztra edzeni, és amúgy volt eset, hogy a csapat érdekében két posztra edzettem egy posztra edzhető dolgot is. Saját számításom szerint emiatt a kiesés miatt lehetne a védekezése, a tempója és a passzolása 1 szinttel több, de sokkal magasabb aligha.

Az edzők igazolási díjával, a fizetésükkel együtt, a játékos vételárával és az ő fizetésével a legnagyobb jóindulattal is van vagy kétmillióm abban, hogy megtudjam, milyen is egy igazi multis játékos. Hát ilyen. Vagy kicsit jobb, nem sokkal...

Magyarázd már el nekem nagyeszű barátom, hogy pontosan melyik válogatott melyik posztjára férne be ez a játékos, mert U21-re nem, az tuti. Pedig nyomom 6-os edzővel 3 szezon óta. És nem kutyafüle skillekkel indult.

Ha nekem valaki azzal a hülyeséggel kezdi a kapitányi szövegét, hogy majd ő megmutatja, hogy lesz a skillekből még jobb skill, az esetleg rájöhetne arra is, hogyha U21-re van kihegyezve az edzés, akkor hiába akar multit, monstre lesz mindenki. Már az előző választási ciklusban is beírtam (ellenőrizhető), hogyha multi kellene a válogatottba, akkor arra 18 évesen kellene játékosokat elkülöníteni, és elfelejteni, hogy azokból U21-es legyen. Arról, hogy milyen kiegészítő skilleket edzeni jól képzett magas embereknél (Raffay és Havasi kontra multi probléma), arról tudi mondhatna többet, egyrészt kevés híján beledöglött anyagilag, másrészt halálra unta magát, mire ment 1 szintet a tempó hetek alatt.

Szóval a válasz a nagy kérdésre annyi, hogy talán a kiegészítőkkel kellene kezdeni, magas potenciállal, és magyar tulajnál. Tudniillik kicsit nehéz lenne rávenni 2-3 milliós tőkével rendelkező klubokat, hogy adják fel a bajnoki szereplést edzéstapasztalatért. Én nagyrészt megtettem. Ja, és 24-25 éves korában még edzeni kell majd, ezt el ne felejtsd, tapasztalt barátom...

Sőt tudod mit? Bár néhány napja egy rajtam kívülálló ok miatt már fontolgattam az abbahagyást, megpróbálom ezt a kis játékoskát felnevelni addig, amíg be nem maxol, legalább tudni fogom, hogy az kb. hol van, még ha közepes is a potenciálja a játékosnak. Legalább lesz infóm, amit persze nem veled osztok majd meg, mert kb. 80-10 arányban fogod elveszíteni ezt a választást, és csak azért nem jobban, mert gágogógúnár 84 szorozva gyökkettő haverod csak összeharácsol néhány további tapasztalt kutyaütőt ahhoz, hogy kigyere a maccsból.

Ja, látod, már van ötlet a programhoz, csak gondolkodni kéne, és elkezdeni tapasztalatot gyűjteni. Kezdhetnéd a saját csapatoddal. Kezdhetted volna már korábban is, ha olvasnál fórumot, mert mint említettem, már beírtam, hogy a monstre U21 tovább edzése multi szempontból felejtős.

From: Ennnn
This Post:
00
148651.108 in reply to 148651.107
Date: 7/1/2010 4:59:41 PM
Overall Posts Rated:
11
Kedves partvonal mellett álló beszari népség!

Attól, hogy a CikkCakk gyerek szembe mert szállni ama nagyságos vendabal istenséggel (és most itt nem vendabalt gúnyolom hanem azon mulyákokat akik igyekeznek minél mélyebben elhelyezni nyelvüket vendabal végbélnyílásában), még nem kellene darabokra cincálni. Könnyű a vonal mellől kiabálni, ha annyira teccenek érteni hozzá, akkor tessék beszállni a játékba!!!
Az egyértelmű, hogy vendabal alkalmasabb a posztra, de ez ne jelentse már azt, hogy ha elindul bármelyik választáson, akkor csak ő nyerhet. Igenis tessék megadni az esélyt ZigiZakknak (és a következő választásokon a kevésbé nagy neveknek), hogy kipróbálhassa magát szövkapként. Maximum belebukik, és akkor mi van? Ez továbbra is csak egy JÁTÉK!

From: ZigiZakk

This Post:
00
148651.109 in reply to 148651.107
Date: 7/1/2010 5:00:29 PM
Overall Posts Rated:
00
Kedves Idegbeteg Kérdező!

1: hol írtam én olyat, hogy megmondom hogyan kell neked multiskillt edzeni és már csináltam olyat? A kapitány azt mondja meg, hogy most mire kezdj edzeni, én is azt tenném csupán
2: dobótáv kevés, lepattanózás siralmas, erőnlét röhejesen alacsony, büntető se nagy durr. Remélem van még kiből választani a keretbe...
3: az anyagi okok miatt mondtam korábban dolgokat, olvass vissza ha nem túl megerőltető
4: ki a fene mondott olyat, hogy katasztrofális skillekből lehet multiskilles válogatottat nevelni??? Ja, törpékből se nagyon, ahogy az alacsony tehetségűek se nagyon jó kiszemeltek...
5: kénytelen vagyok ilyen hisztikre reagálni? :o Vendabal se tenné, meggyőződésem.

This Post:
00
148651.110 in reply to 148651.108
Date: 7/1/2010 5:04:04 PM
Overall Posts Rated:
00
Izé, kedves Tőled a demokrácia védelme, de ahogy látom a helyi közönséget, most tutira kineveznek rokonomnak, holott nem is ismerlek. Ez a politika, ami még a BB biliben is működik. :(

Na mindegy, mindjárt összekapom magam és írok olyan programot (vesszőparipa függőknek), hogy megnyalják a homlokukat is! :D

From: kaygee

This Post:
00
148651.111 in reply to 148651.108
Date: 7/1/2010 5:19:24 PM
Overall Posts Rated:
173173
Most télleg nemár...

Van a demokráciának is határa, sajnos elég tág... Ti 1 szavazattal nyertétek az U21-et az előző szezonban, akkor volt is kampány. Most tök felesleges jártatni itt a lepénylesőt, barátunk még most sem érti, hogy mindenki arra kíváncsi, hogyan edzene játékost. Mert ezentúl vagy 100 tulajnak kellene elmagyarázni a nagyválogatott multis törekvéseit. Arra senki sem, hogyan eszelné ki a meglévő keretből a tuti meglepő taktikákat.

Mindegy, én beírtam a véleményemet, ezzel lezártam, mert ha jól látom, már megint jön a konstruktív hülyeség válaszul a beírásomra. Én megtettem a szavazatomat.

Más... Ha multis csapatot szeretnénk (5-6 szezon kinevelni), akkor sietnünk kell, mert ezt a lehetőséget az egész világ ismeri, és sokan már alkalmazzák valamilyen szinten. Ha mi leszünk a 35. nemzet, aki csinálja, akkor maradunk, ahol vagyunk, mert kb. ugyanoda jutunk majd, ahol mások vannak. Nem lepődnék meg, ha akkor meg elkezdenénk arról beszélni, hogy milyen jó lenne néhány monstre. Én nagyon multi párti vagyok, emellett azt kell mondjam, hogy valamilyen arany középút már sokkal jobb lenne (néhány monstre, néhány multis egy keretben), mert eléggé előttünk jár már a világ.

This Post:
00
148651.112 in reply to 148651.110
Date: 7/1/2010 5:30:50 PM
Overall Posts Rated:
00
Zaccos választási program 2010
Készült: az elmúlt 20 év politikai ígéretei alapján

Tisztelt Választók, kedves Barátaim, Hazafiak és Elvtársak!

Vállalom:
1, két héten belül felére csökkentjük a játékosaink fizetését!
2,válogatottunk a szezon végére bekerül a VB-n az első 3-ba!
3, A Fekete-erdő klinika ingyen kezeli sérült játékosainkat
4, játékosaink hazai gyártású Aréna melegítőben fognak edzeni
5, az öltözőben játékosaink thai masszázsban és svéd vesszőcsapásokban fognak részesülni
6, győztes meccsek után ingyen sör!!!
7, mérkőzések előtt tilos a szex, de utána két numerát ingyen biztosítunk kiemelt minőségű prostituáltakkal
8, szünetekben a pom-pom lányok kizárólag monokiniben léphetnek fel
9, az elégedetlen drukkereknek választási lehetőség: jegyár visszatérítés, vagy tűsarkúban rúghatják t.kön a kapitányt
10, sikertelen szereplés esetén a kibicek beledumálhatnak a taktikába. Ugyanakkor siker esetén a szertáros Józsi bácsi hátsója lesz a szócső...
11, kapitányként minden kérdésre válaszolok azonnal. Kivételt képeznek a hülye kérdések és amit nem hallok meg.
12, bárki segíthet a szövetség munkájában, még akkor is, ha addig máshová nyalt! Mindig kell cipőpucoló és törölközőmosó...
13, betiltatom a szotyi és tökmag köpködését a mérkőzések alatt. Kivételt képez, ha a tevékenység az ellenfél szektorára irányul

Ezen program garancia, egyben pedig válasz a programban gondolkodóknak!

Zaccmester

U.i.: aki a fentiek egyetlen pontját is komolyan veszi, az a felelős kicsiny meggyötört hazánk jelenlegi állapotáért, mert az már 20 éve benyal minden ökörséget. :(((

This Post:
00
148651.113 in reply to 148651.111
Date: 7/1/2010 5:34:27 PM
Overall Posts Rated:
00
SEHOGY NEM EDZENÉK JÁTÉKOST, NEM A KAPITÁNY DOLGA! A kapitány dolga a legjobbat kihozni abból, ami a rendelkezésére áll, illetve azt az anyagot szinten tartani és jó irányba fejlesztetni. Vágod, Emese? Ha nem, akkor kérdezd Zoltánt. ;)

This Post:
00
148651.114 in reply to 148651.113
Date: 7/1/2010 5:38:44 PM
Overall Posts Rated:
9797
Igen de mégis hogyan hoznád ki a legjobbat? Mik az elképzeléseid? Pl egy centernél vagy egy sgnél? Mit kell tudnia főskillen kívül milyen arányban és miért?

From: Precki

This Post:
00
148651.115 in reply to 148651.113
Date: 7/1/2010 5:49:15 PM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
Ez tökéletesen igaz, az edzés nem a kapitány dolga. (Persze megteheti, ha tudja, de nem feltétel.) Viszont a kapitány dolga, hogy irányítsa a játékosok edzését a tanácsaival, edzési programjával. Jó tanácsot viszont szerintem csak az tud adni, aki maga is ismeri saját tapasztalatából, hogy ez hogy működik, tehát nevelt már ki igazán jó játékost, esetleg válogatottat. Vagy esetleg tervezed megfigyelők alkalmazását (mint ahogy az U21-ben is működik) és úgy gondolod, hogy a te feladatot "csak" a felállás összeállítása, illetve a taktika kigondolása lenne?

Advertisement