Οι απόψεις μου επί του θέματος:
1) Μπορεί ο οποιοσδήποτε που θα βγάλει ένα καλό Rookie να πάρει έναν ''δυνατό'' προπονητή (χωρίς να χρεώσει ιδιαίτερα την ομάδα του) και να τον προπονεί εντατικά μέχρι τα 20.
Ο μισθός του παίκτη αυτού μέχρι τότε αντέχεται (το πολύ $50 000). Στο ''μετά'' χρειάζεται η συνεργασία με τις ομάδες μεγάλων κατηγοριών.
Δηλαδή, εγώ να ξέρω πως ο Μάτσας (παράδειγμα φέρνω) θέλει ένα PG σε 2 σεζόν γιατί οι δικοί του είναι 27+ ετών.
Αν συννενοηθούμε, έχουμε και οι δύο κέρδος. Εγώ γιατί σε 2 σεζόν θα βγάλω $3 500 000 και ο Μάτσας θα επωφεληθεί γιατί θα του έχω φτιάξει τον PG που ήθελε, χωρίς να χρειαστεί να κάνει αυτός κάτι κατά της ομάδας του τις 2 αυτές σεζόν.
Μετά, αφού τον πάρει, θα είναι εύκολη η 1 θέση προπόνησης (γιατί θα είναι βασικός) και έτσι ο παίκτης θα εξελιχθεί. Μετά από 4 σεζόν, ο Μάτσας θα μου ξαναζητήσει να του φτιάξω ένα PF...
Η ομάδα μου θα είναι ανταγωνιστική και θα βελτιώνεται σεζόν με τη σεζόν, το ίδιο και ο Μάτσας.
Έτσι η εθνική θα γίνει και πιο ρεαλιστική γιατί οι παίκτες που θα την απαρτίζουν θα πρωταγωνιστούν και στο πρωτάθλημα της Α1.
2) Αν κάποιος θέλει, μπορεί αντί να φτιάχνει ''τέρατα'' με $200 000 + μισθό να φτιάχνει ισορροπημένους παίκτες των $100 000. Παράδειγμα:
Παίκτης Α
Μισθός: $158 089
Σούτ με Άλμα: δυνατός______Εμβ. Άλματος: αξιοσέβαστος
Περ. Άμυνα: αξιοσέβαστος___Χειρισμός: αξιοσέβαστος
Μπάσιμο: αξιοσέβαστος______Πάσες: αξιοσέβαστος
Εσ. Σούτ: εκπληκτικός_______Εσ. Άμυνα: εκπληκτικός
Ριμπάουντ: εκπληκτικός______Τάπες: διαπρεπής
Αντοχή: καταρτισμένος______Ελ. Βολές: καταρτισμένος
Παίκτης Β
Μισθός: $355 459
Σούτ με Άλμα: φυσιολογικός__Εμβ. Άλματος: απαίσιος
Περ. Άμυνα: απαίσιος________Χειρισμός: άθλιος
Μπάσιμο: αδέξιος____________Πάσες: μέτριος
Εσ. Σούτ: πελώριος__________Εσ. Άμυνα: πελώριος
Ριμπάουντ: πελώριος_________Τάπες: συγκλονιστικός
Αντοχή: μέτριος_____________Ελ. Βολές: μέτριος
Αντί να φτιάξεις τον Παίκτη Β και να μπείς μέσα, φτιάξε τον Α και κράτα τον όσο θέλεις...(είναι απλά παραδείγματα, ελπίζω όμως να με καταλαβαίνετε). Ακόμη και για την Εθνική ο Α χρησιμότερος είναι.