BuzzerBeater Forums

BB Hellas > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Morpheus

This Post:
00
148543.105 in reply to 148543.104
Date: 7/2/2010 11:51:53 AM
Overall Posts Rated:
11
Ναι άλλα είπες πως με βάση τα κριτήρια που βάζετε, το ταβάνι μιας ομάδας που διατηρεί διεθνή παίκτη θα είναι η 3η, άντε βαριά βαριά η 2η κατηγορία

This Post:
00
148543.106 in reply to 148543.105
Date: 7/2/2010 11:54:13 AM
Overall Posts Rated:
6767
ναι αλλα αμα τον πουλησει κα παρει τα 7 μυρια εδραιωνεται στην 2η και παιρνει αλλο ενα ταλεντο το προπονει και περιμενει τη στιγμη που θα το μοσχοπουλησει ..ετσι θα ανεβει ..ειναι ομως δυσκολο και θελει υπομονη ...μδε γινονται θαυμτα

This Post:
00
148543.107 in reply to 148543.106
Date: 7/2/2010 12:00:20 PM
Overall Posts Rated:
11
Οπότε που κολλάει η ανάγκη για δημιουργία φαρμων εφόσον μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει η παραγωγική διαδικασία και έτσι;

This Post:
00
148543.108 in reply to 148543.107
Date: 7/2/2010 12:06:07 PM
Overall Posts Rated:
6767
πρεπει να υπαρχει σιγουρια για κατι ...δε γινεται να περιμενουμε ποτε θα κ...σει του καθενος να βγαλει παικτη για εθνικη...

This Post:
00
148543.109 in reply to 148543.95
Date: 7/2/2010 12:13:02 PM
Overall Posts Rated:
344344
Καλά όλα όσα έγραψες φίλε μου αλλά ξεχνάς κάτι βασικό. Πόσα και πόσα ταλέντα χάνονται είτε επειδή ο χρήστης τους δεν ξέρει ή δεν συνεργάζεται ή δεν δεν δεν.

Το ιδανικό ναι θα είναι κάποιος σαν τον μάνατζερ του Πρίγκα. Στην τελική άμα προπονήσεις σωστά 1 παίκτη σου, η ομάδα σου κερδίζει πρώτα από όλους. Μπορεί να σαι χαμένος προσωρινά, αλλά στο μέλλον αν βγάλεις 2 Πρίγκας, που θα σου δώσουν πχ 15Μ, τότε αγοράζεις νέα ομάδα. Το παιχνίδι δίνει πολλές επιλογές στο τι θα κάνεις. Κάποιος θέλει νίκες τώρα, κάποιος άλλος λέει θέλω να πάω και να μείνω, και να μην γίνω ανσανσέρ.

Οι ''φάρμες'' του karjabbar έχουν λοιπόν σκοπό, κάποιος έμπειρος χρήστης να αναλάβει την εξέλιξη κάποιων ταλέντων που για τον οποιονδήποτε λόγο θα πήγαιναν χαμένα. Θυμάσαι υποθέτω τι σου απάντησα για το σούπερ ντραφτ που έχεις. Είτε τον προπονείς 1 θέση είτε τον πουλάς για να αξιοποιηθεί. Με αυτή την λογική λοιπόν θεωρώ πολύ θεμιτό την ανάπτυξη αυτών των ομάδων. Όταν αυτοί οι παίκτες φτάσουν σε μια ηλικία 21 πχ ή 22, που μπορούν να σταθούν σε ψηλό επίπεδο τότε πουλιούνται και συνεχίζει την εξέλιξη τους μια ομάδα που θα μπορεί να αντέξει τον μισθό τους. Προσωπικά εγώ είμαι κοντά στην αγορά ανάλογου παίκτη, (όχι Έλληνα).

Τώρα το αν θα ξενερώσει κάποιος ή όχι είπαμε είναι θέμα επιλογών. Το να βγάλει μια ομάδα όμως ένα παικταρά ποιο πολύ κερδίζει η ίδια όπως είπαμε και πιο πάνω. Απλά κάθε επιλογή έχει το κόστος της.

This Post:
00
148543.110 in reply to 148543.109
Date: 7/2/2010 12:56:34 PM
Overall Posts Rated:
11
Γιάννη, σίγουρα είναι θέμα επιλογών
Απλά η κάθε επιλογή έχει και τις "θυσίες" της
Το έγραψα και παραπάνω
Αν θέλεις να έχεις τη super ανταγωνιστική ομάδα βγάζοντας παίκτες από φάρμες, σε κάνει να χάνεις "οπαδούς" της Εθνικής
Αν θέλεις να έχεις μεγάλη συμμετοχή από την κοινότητα, που το κάθε μέλος της θα έχει τη σκέψη (ή το όνειρο) να μπορεί να βγάλει παίκτη για την εθνική όχι όμως εις βάρος της πορείας της ομάδας του, σε κάνει να χάνεις σε "επιτυχίες" (καθώς σίγουρα το επίπεδο των παικτών που θα έχει η εθνική θα είναι μικρότερο από αυτό που θα υπήρχε/υπάρχει με τις φάρμες)

Προσωπικά είμαι υποστηρικτής της δεύτερης περίπτωσης και ας χάνονται ταλέντα
Μπορώ να θυμηθώ άπειρα παραδείγματα από παίκτες irl που ήταν ταλέντα και παρέμειναν ταλέντα (το κάνει ακόμα πιο ρεαλιστικό :Ρ)
Καταλαβαίνω όμως που κάποιοι είναι υπέρ της πρώτης περίπτωσης και πραγματικά μπράβο σε όσους έχουν κάνει τέτοια δουλειά και έχουν αφιερώσει τόσο χρόνο στη δημιουργία και την οργάνωση αυτού του σχεδίου παραγωγής παικτών

Και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που δέχτηκα να προπονήσω τον Mathiopoulos όμως μου ζήτησε ο προπονητής της εθνικής. Γιατί αν μη τι άλλο, έχει πάρει το ρόλο του πολύ σοβαρά

This Post:
00
148543.112 in reply to 148543.111
Date: 7/2/2010 1:28:42 PM
Overall Posts Rated:
3131
kat eme ta pragmata einai apla dn xreiazetai na yparxei mia eniaia politikh gia tis farmes opoios thelei na ftiaksei ftiaxnei xwris na to leei.einai o monos tropos na paei mprosta i ethnikh omada pantws

This Post:
00
148543.113 in reply to 148543.110
Date: 7/2/2010 1:34:34 PM
Overall Posts Rated:
344344
Έχω την εντύπωση πως ο περισσότερος κόσμος ξενερώνει από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες, παρόλα αυτά πολύ χαμηλά σε αποτελέσματα. Μια επιτυχία σε διεθνές επίπεδο της Ελλάδας νομίζω πως μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από την πιθανότητα ίσως κάποτε κάποιος να δώσει παίκτη στην Εθνική. Έτσι και αλλιώς αυτό που προτείνεις δοκιμάστηκε. Ας δοκιμαστεί και κάτι άλλο.

Last edited by JohnnyB at 7/2/2010 1:35:21 PM

This Post:
00
148543.114 in reply to 148543.113
Date: 7/2/2010 1:37:06 PM
Overall Posts Rated:
3131
+1

This Post:
00
148543.115 in reply to 148543.114
Date: 7/2/2010 3:34:28 PM
Overall Posts Rated:
5050
Οι απόψεις μου επί του θέματος:

1) Μπορεί ο οποιοσδήποτε που θα βγάλει ένα καλό Rookie να πάρει έναν ''δυνατό'' προπονητή (χωρίς να χρεώσει ιδιαίτερα την ομάδα του) και να τον προπονεί εντατικά μέχρι τα 20.
Ο μισθός του παίκτη αυτού μέχρι τότε αντέχεται (το πολύ $50 000). Στο ''μετά'' χρειάζεται η συνεργασία με τις ομάδες μεγάλων κατηγοριών.
Δηλαδή, εγώ να ξέρω πως ο Μάτσας (παράδειγμα φέρνω) θέλει ένα PG σε 2 σεζόν γιατί οι δικοί του είναι 27+ ετών.
Αν συννενοηθούμε, έχουμε και οι δύο κέρδος. Εγώ γιατί σε 2 σεζόν θα βγάλω $3 500 000 και ο Μάτσας θα επωφεληθεί γιατί θα του έχω φτιάξει τον PG που ήθελε, χωρίς να χρειαστεί να κάνει αυτός κάτι κατά της ομάδας του τις 2 αυτές σεζόν.
Μετά, αφού τον πάρει, θα είναι εύκολη η 1 θέση προπόνησης (γιατί θα είναι βασικός) και έτσι ο παίκτης θα εξελιχθεί. Μετά από 4 σεζόν, ο Μάτσας θα μου ξαναζητήσει να του φτιάξω ένα PF...
Η ομάδα μου θα είναι ανταγωνιστική και θα βελτιώνεται σεζόν με τη σεζόν, το ίδιο και ο Μάτσας.
Έτσι η εθνική θα γίνει και πιο ρεαλιστική γιατί οι παίκτες που θα την απαρτίζουν θα πρωταγωνιστούν και στο πρωτάθλημα της Α1.

2) Αν κάποιος θέλει, μπορεί αντί να φτιάχνει ''τέρατα'' με $200 000 + μισθό να φτιάχνει ισορροπημένους παίκτες των $100 000. Παράδειγμα:
Παίκτης Α
Μισθός: $158 089
Σούτ με Άλμα: δυνατός______Εμβ. Άλματος: αξιοσέβαστος
Περ. Άμυνα: αξιοσέβαστος___Χειρισμός: αξιοσέβαστος
Μπάσιμο: αξιοσέβαστος______Πάσες: αξιοσέβαστος
Εσ. Σούτ: εκπληκτικός_______Εσ. Άμυνα: εκπληκτικός
Ριμπάουντ: εκπληκτικός______Τάπες: διαπρεπής
Αντοχή: καταρτισμένος______Ελ. Βολές: καταρτισμένος

Παίκτης Β
Μισθός: $355 459
Σούτ με Άλμα: φυσιολογικός__Εμβ. Άλματος: απαίσιος
Περ. Άμυνα: απαίσιος________Χειρισμός: άθλιος
Μπάσιμο: αδέξιος____________Πάσες: μέτριος
Εσ. Σούτ: πελώριος__________Εσ. Άμυνα: πελώριος
Ριμπάουντ: πελώριος_________Τάπες: συγκλονιστικός
Αντοχή: μέτριος_____________Ελ. Βολές: μέτριος

Αντί να φτιάξεις τον Παίκτη Β και να μπείς μέσα, φτιάξε τον Α και κράτα τον όσο θέλεις...(είναι απλά παραδείγματα, ελπίζω όμως να με καταλαβαίνετε). Ακόμη και για την Εθνική ο Α χρησιμότερος είναι.

Advertisement