Da li je zaslužio ili ne, stvarno ne bih htio suditi. Rekao bih vjerovatno da nije, ali ponašanjem i određenim potezima koje je povlačio, sam je sebe doveo u situaciju u kakvoj je sada. S tim u vezi, ne može se "kuditi" zajednica što sve veći broj ljudi na ovaj ili onaj način ima komentar, opasku na rad, itd...
Plus, rezultat trpi što je evidentno. Da li je to iz ovog ili onog razloga, postaje stvarno nebitno iz jednog prostog razloga. Kad je preuzeo reprezentaciju i najavio plasman na Eurobasket, najavljeno je to uz poruku da imamo 7 igrača mlađih od 30 godina i da je to odlična stvar te da nam mogu puno pomoći, pa je onda kroz sezonu alibi bio kako su mladi, nisu završeni i ne možemo se nositi sa jačim repkama.
Moja je zamjerka na njegov rad taktika, postava igrača, pristup utakmicama. Rekao sam prije, ponoviću i sada, svaka čast na razvoju igrača, držanju pod kontrolom menadžera/ vlasnika koji treniraju naše igrače i svega onog što se veže uz taj dio posla. Međutim, ovaj drugi dio, rezultatski, je izostao. Ponavljam, njegovom krivicom, zbog predvidljive postave/ taktike. Upravo to sam mu rekao i reći ću koliko god puta treba, to nije ništa lično niti bilo kakav napad na nekoga nego čisto moje viđenje oko vođenja i upravljanja sa reprezentacijom. Da je u startu najavljen mandat kao mandat kroz koji će se vršiti smjena generacija, u kojem ne možemo garantovati nikakav ozbiljniji rezultat jer smo u tom nekom tranzicijskom periodu, ja bih prvi bio na njegovoj strani i rekao kako je ovo što radi opravdano jer "se traži" sa ekipom i igračima. Iako i u tom slučaju nije baš opravdanje jer kvalitet sigurno imamo, i to kakav !
Ali ne planiram nastavljati diskusiju na ovu temu više... Ide kako ide, samo daj Bože da ne "pokleknemo" još koji put na utješnom, jer bismo lijepo u treći šešir spali i onda smo ga n.......