Niti sam ja nešto pretjerano naivan niti si nešto pretjerano lukav. Postavio si jedno jedino pitanje na koje si dobio odgovor. Ostatak tvoga maila bilo je čisto opravdavanje onoga što se opravdati ne može. Bez bilo kakvih drugih pitanja. Što se tiče mog doprinosa, kao i tvog naravno, broj reprezentativaca u timu nam je isti zar ne? Što se tiče tvog poteza, ti nisi ništa napravio što nisi u stanju da ponoviš. Tu se slažemo. To dovoljno govori o nama obojici.
Ispravi me samo molim te ukoliko sam nešto u svojoj naivnosti predvidio:
1. reprezentacija je ostvarila pobjedu nakon 3 uzastopna poraza
2. ostvarila je pobjedu igrajući kući uz CT i laganicu protivnika
3. pobjeda je ostvarena tako što se selektor protivničke reprezentacije doveo u zabludu/slagao/obmanuo glede obostranog
dogovora
4. ova pobjeda, od spektakularna dva poena razlike, ostvarena je nad reprezentacijom Rusije jer ti ista nije lično draga
5. za istu si dobio puno, puno čestitki od ostalih selektora diljem svijeta
6. zajednica kako naša tako i pojedinci u inostranstvu, osim moje malenkosti naravno, je najblaže rečeno oduševljena.
Za sami kraj večerašnjeg razgovora evo ti nekoliko tvojih rečenica, koje si ti napisao pojedincima u toku današnjeg dana, nakon čega je svaki komentar suvišan:
Ako te bas zanima, evo treci mandat u mojoj karijeri, vec sam 4 sezone bio Selektor + ove dvije sada, i tako mogu u krug, sve dok mi se svidja, sta ces.
Misljenje je ko supak, svako ga ima
Kakav obraz i dusa, nije ovo vjeronauka, ovo je online igra, koga briga za nekog tamo Rusa.
Cilj opravdava sredstvo
Svijet voli pobjednike. Mahanje porazenim Rusima opet i grupici koja se suosjeca sa njima.
Mrsko mi se vise raspravljati, rekao sam, cilj opravdava sredstvo, i to je to, ja sam Selektor i ja radim ono sto ja mislim da treba a ne sto ti mislis ili neko drugi, ne moras mi ni cestitati, niti pametovati.
Da veliki je dobitak sto sam porazio Ruse koje ne volim, mozda bas zbog toga ne prodju dalje, bilo bi mi zaista drago