BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy Sezon. 46

[U21] Mistrzostwa Europy Sezon. 46

Set priority
Show messages by
From: Krzychu

This Post:
00
299748.101 in reply to 299748.100
Date: 7/29/2019 4:17:36 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Jak byłem trenerem kadry u21 to na koniec sezonu miałem jednego gracza ss10=100...

From: gooziec

This Post:
11
299748.102 in reply to 299748.101
Date: 7/29/2019 4:29:16 PM
Overall Posts Rated:
544544
Rocznik nie był zły, ale jednak toshii miał na niego znikomy wpływ i po prostu grał tym co zostawił mu poprzedni selekcjoner (czyli ja). Na pewno sam zawodników by nieco inaczej formował, więc miał nieco utrudnione zadanie. Tak na dobrą sprawe dopiero od następnej kadencji (a mam nadzieje, że będzie kontynuacja) będzie można obiektywnie ocenić toshiego. Mam nadzieje, że z tego sezonu zostaną wyciągnięte odpowiednie wnioski i dalej będzie już tylko lepiej.

Co do SS to trzeba pamiętać, że w ostatnich sezonach dostaliśy trenera młodzieży oraz siłownie. Każdy daje po kilka dodatkowych skoków, więc poziom wszyskich kadr u21 (a zwłaszcza tych z topu) poszedł do góry (nie mówiąc o darmowym treningu FT na boisku treningowy czego niestety u nas brakło)

This Post:
55
299748.103 in reply to 299748.102
Date: 7/29/2019 5:05:11 PM
Overall Posts Rated:
538538
Polska 94-99 Turcja (51584)
Po dobrej i wyrównanej pierwszej połowie i zaciętej ale słabszej drugiej części meczu przegrywamy kolejne spotkanie w grupie. Polska kadra juniorska zawodzi w walce na tablicy. Zbieramy zaledwie 4 piłki pod koszem rywali i 29 pod naszym. W porównaniu do podkoszowych z kraju Azji Mniejszej wypadamy bardzo blado. Turcy zbierają 14 razy pod naszym koszem i 53 krotnie w obronie. Dysproporcje dodatkowych akcji dla rywali ze względu na zbiórki w ataku niwelujemy w pewnym sensie za pomocą szybkich rączek kradnąc aż 6 piłek więcej od rywali. 45% z gry i 11 trafionych trójek (42%) toznakomity wynik ale nie wystarczający. Rywal trafia 47% z gry i zaledwie 2 trójki z 7 prób ale dokładają do tego 19 celnych osobistych a to o 8 więcej od nas. Razem z minimalnie lepszą skutecznością z gry i ofensywnym zbiórkami co przekłada się na więcej akcji daje nam kolejną porażkę. Pozostał nam ostatni mecz z Hiszpania i przerwa od zmagań reprezentacji gdyż obie nasze kadry już są poza grą. Chciałbym podziękować obu szkoleniowcom za danie mi szansy i pracy. Mam nadzieje że następny sezon będzie dla naszych kadr udany i nie zapominajmy że oboje panowie Sztuker i Toshii debiutują w roli selekcjonera. Wszystkim życzę powodzenia w zbliżających się play-off wiem że ktoś musi przegrać by wygrać mógł ktoś więc życzę wam przede wszystkim wy omijały was kontuzje. Selekcjonerom natomiast życzę aby się nie poddawali i wrócili w 47 sezonie mocniejsi.

From: Siwy

This Post:
22
299748.104 in reply to 299748.101
Date: 7/29/2019 6:09:03 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Jedna uwaga - jak zauważył gooziec, za twoich/moich czasów w grze nie było boisk treningowych, trenerów juniorów, itp. itd. Poziom U21 we wszystkich reprezentacjach poszedł do przodu i zdecydowanie nie można twierdzić, że toshii miał silniejszą młodzieżówkę względem swoich rywali, niż jego poprzednicy.

Nie sądzę też, by kombos GDP pod kosz + 3-2 był taki głupi, choć są buildy (mam na myśli blokerów), które podobno wykorzystują te kombo lepiej.

Czy motion był dobrym pomysłem? Cóż, patrząc na 3FG%, chyba jednak tak. Uważam jednak, że można jeszcze trochę rozwinąć temat "dlaczego LI z Bośnią nie wypaliło". Cóż, biorąc pod uwagę enta i HCA Bośni, nie da się wykluczyć, że nieważne, jakby zagrał obwód, i tak nie rzuciłby on nic - zostałby zatrzymany przez nabite w kosmos OD rywali. Jedyne, co można było robić, to iść w rozegranie, by jak najwięcej rzutów przepchnąć na inne pozycje (SF/PF/C).

Last edited by Siwy at 7/29/2019 6:15:25 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
11
299748.105 in reply to 299748.100
Date: 7/29/2019 6:28:53 PM
Palermo Boys
II.1
Overall Posts Rated:
7777
Szkoda tego meczu. No dzisiaj moim chłopakom silnik gry ewidentnie coś źle przylosował. Twardowski zgruzowany w 3 minucie a Klak w sekunde 4 faule i 4 straty...
Osobiście po Klaku (jako lider chyba tej kadry) spodziewałem się troche lepszych cyferek w całym sezonie kadrowym, a przynajmniej jakiegoś jednego supermeczu i jakiś tam niesmak w tej kwestii pozostaje no ale cóż taka gra ;)
W kwestii treningowych Klaka ze startowych ss57 jest obecnie 107 (szkoda ze tylko MVP nie HoF), a Twardowski z 51 podbił do 105 (jako HoF mam nadzieje ze zahaczy albo zakręci się troche przy dorosłej kadrze). Obaj dziur drastycznych nie mają, może się uda coś skręcić
Jako jeszcze podsumowanie co do boiska, siłowni i trenera młodzieżowego to jest to meeegaaa value na korzyść i warte jest to każdej gotówki. U mnie Klak i Twardowski boostowany był na trenerze lvl6, młodzieżowy lvl5 i boisko wraz z siłownią lvl2 i jestem właścicielem 3 fajnych grajków.

This Post:
00
299748.106 in reply to 299748.105
Date: 7/30/2019 1:56:07 AM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
Klak top SS w kadrze a dokladniej numer 1, Twardowski top rowniez. Dziekuje za trening tak swietnych grajkow. Jak pokazuje twoj przyklad majac odpowiednia infrastruktore mozna teraz swietnych graczy wytrenowac.

@Siwy z BiH moze Patient bylby lepszy ale teraz to tylko gdybanie niestety. Pomimo slabego wyniku jestem zadowolony z bolesnej lekcji jaka otrzymalem. Miejmy nadzieje ze ostatniej za mojej kadencji.

From: Barteqr

This Post:
66
299748.107 in reply to 299748.106
Date: 7/30/2019 11:54:42 AM
Rush Them
IV.27
Overall Posts Rated:
226226
Second Team:
Farm Them
Skoro już mowimy o menadżerach i trenowanych zawodnikach z tego rocznika, to chciałem też podziękować innym managerom, których gracze albo grali, albo byli blisko, albo się nie załapali, ale trenowali z dużym zapałem i z którymi współpraca przez 3 sezony była wzorowa.

Są to:
tomeeeksz (Klak, Twardowski)
loketon (Rabski)
CELtt (Bolin, Zdebik)
Kowal (Gwizdak)
PB555 ( Garbela, Sielski)
Wisnet (Zacharuk)
Recia (Knoefel)
meadow (Malek)
ZiomIZI (Ciulkin)
i wielu innych, których teraz z głowy nie przytoczę.

Nie wszystkich było stać na infrastrukturę i topowych trenerów, ale bardzo wielu z nich i innych starało się wytrenować jak najlepszych zawodników. Pod względem współpracy był to bardzo dobry rocznik (szczególnie na obwodzie, co widać w ilości zawodników, którzy pomimo wysokich SS, do kadry się nie załapali). Jeżeli chodzi o podkoszowych to niestety w tym roczniku (i w następnych też nie jest duużo lepiej) szału nie było jeżeli chodzi o wzrost / potencjał.

Teraz w zasadzie czas na przygotowanie się do kolejnych sezonów i nakreślenie nowych planów treningowych (zgodnie z zaleceniami selekcjonera, ponieważ jak już gooziec wspomniał, ten rocznik dostał się toshiemu w spadku i niewiele mógł zdziałać jeżeli chodzi o rozłożenie umiejętności).

Cieszy napewno to, że w aktualnym roczniku 18 latków, który prowadzę jest bardzo wielu, doświadczonych managerów, którzy bardzo aktywnie współpracują i mają bardzo dobre zaplecze (infrastruktura + trenerzy). Jednocześnie chciałbym też podkreślić, że jeżeli ktoś nie ma infrastruktury i trenerów na najwyżzym, to w dalszym ciągu jakikolwiek trening jest bardzo kadrze potrzebny. Być może Wasz gracz nie załapie się do kadry jako starter, ale utrzymywany w wysokiej formie, może zadaniowo do tej kadry wskoczyć (pomimo mniejszego SS10 i troche gorszego rozłożenia umiejętności). Doskonale było widać te braki w tegorocznych podkoszowych, gdzie zabrakło dobrego zaplecza.

From: toshii

This Post:
11
299748.108 in reply to 299748.107
Date: 7/30/2019 3:57:59 PM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
Swieta prawda pomimo, ze projekt rusza kazdy kto chce pomoc kadrze i trenowac graczy wg nawet swojego planu nie znaczy to ze ten gracz nie ma szans na gre. Liczy sie chec pomocy a jak juz wielu dowiodlo nawet bez topowych trenerow i infrastruktury mozna wytrenowac topowego gracza.

From: toshii
This Post:
00
299748.109 in reply to 299748.108
Date: 8/5/2019 4:46:55 AM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
Dzisiaj zagramy mecz o pietruszke z Hiszpania. Hiszpania postanowila wystawic przeciwko nam 20 latkow. My zagramy skladem normalnym.

Ciekwostka jest to ze numer 3 z podkoszowych jest w Sprawnej formie mowa tutaj o Szeligowskim, ktoremu dam szanse dzisiaj na SF.

Po tym meczu zabieram sie za selekcje nowych graczy i kolejne mecze (sparinigi ) zagramy 20 latkami.

Rozlese tez wytyczne do projektu U21.

Jesli sa jacys chetni, ktorzy chca nam jezcze pomoc a nie spelniaja np warunkow prosze takie osoby rowniez o kontak.

Do Boju Polsko.

This Post:
00
299748.110 in reply to 299748.109
Date: 8/5/2019 6:51:27 AM
Overall Posts Rated:
538538
Może to i dobry pomysł Hiszpanii. Zamiast grać normalnym składem daj zagrać tym chłopakom co byli blisko kadry i się nie dostali albo co mieli słabe formy i też nie grali jako podziękowanie dla tych wszystkich menadżerow co trenowali.

This Post:
33
299748.111 in reply to 299748.110
Date: 8/5/2019 6:58:38 AM
LZS Niemyslowice
IV.8
Overall Posts Rated:
11161116
Niby tak ale Hiszpanie byli wystrzelani z enta a my mamy go duzo wiecej. I wyrzucenie wszystkich chlopakow i zagranie innym skladem spowoduje zerowanie naszego enta tym samym damy szanse Hiszpanii na ogranie nas. Niby mecz o nic ale kto wie kiedy ta porazka moze nam sie czkawka odbic...

Advertisement