Źle mnie zrozumiałes, bądź sie źle wyrazilem :) BBB nie uważam za żadne wyzwanie tylko za wyzwanie do którego trzeba mieć fure pieniędzy :) jest to cel bardziej ekonomiczny, by mieć kosztowna drużynę i ja utrzymać co najmniej dwa sezony :) ( sezon na wejście do BBB, a drugi na jego zdobycie)
Co do początku wypowiedzi. Przeanalizuj mecze F1 Kubica Team bodajże z sezonu 18 i 19. Wtedy praktykowal grę Patient z niezłym skutkiem. Jednak mimo wszystko przeszedł potem na LI. Piszesz żeby zbudować taktykę pod "taktykę X" ale jak to robić skoro silnik gry jest tak napisany ze ta taktyka przy równym składzie ma mniejsze szanse na wygrana niż to głupie LI... Kiedyś była dominacja RnG, teraz LI, jak wejdą zmiany (o ile wejdą) któraś następnie będzie dawała przewagę i wszyscy zaczną jej używać.
Zbudowanie składu od podstaw pod któraś z taktyk to około 8-10 sezonów. I cała Twoja koncepcje budowy składu może położyć 1 może dwie zmiany w silniku poczynione przez BBkow może legnac w gruzach.
Od 17 sezonu (tj. 8 sezon trening leci) plus trener plus zakup tych zawodników plus obniżone wyniki drużyny, zapłacił Twój klub tyle ze spokojnie byś kupił takich trzech i jeszcze sporo by Ci zostało :)
Jest to na pewno wina cen na TL bo czasami to jest jakaś paranoja za jaka cenę idą świetni zawodnicy... Lecz nie tylko; tak jak wspomniales spadająca liczba użytkowników. Mniej ludzi, mniej gotówki na TL mniejsza rywalizacja przy zakupie. A ze spadająca liczba użytkowników sobie BBcy nie poradzą. Stracili wielu użytkowników i będzie bardzo cieżko ich odzyskać, a grupa ludzi którzy gdzieś tam sie koszykówka interesują i jeszcze maja ochotę pograć w managera koszykówki na pewno nieograniczona nie jest ;)
P.S. Sorki za wszystkie literowki bądź dziwne słowa ale pisze z iPada i on lubi mnie poprawiać choć niekoniecznie zawsze ma racje ;)